Selamlar,
Ben,24 Temmuz 2001 tarihinde Bodrum'da İngiliz vatandaşı bir bayanla evlilik yaptım,orda 3 ay birlikte yaşadıktan sonra 16 Ekim 2001'de eşim ülkemizden ayrılıp memleketini ziyarete gitti ama maddi,manevi durumlardan dolayı geri gelemedi ve aile bağımız soğumaya,kopmaya başladı.Yaklaşık bir yıl,2002 Eylül ayında eşimle telefon(sms) ile en son kontağımızdan sonra bugüne kadar(7 yıldır)herhangibir şekilde hiçbir kontak veya haber alma durumu gerçekleşmemiş olup,2002 eylülündeki en son kontağımızdan sonra şahsım tarafından internet,posta,telefon gibi haberleşme araçlarıyla 1 yıl boyunca kendisine ulaşmaya,haber almaya ve hayatta olup olmadığını araştırmaya calıştım ve hiçbir sonuç alamadım.Elimde kendisine ulaşabileceğim,ne bir adres,ne bir telefon numarası veya herhangibir şey yoktur.Kendisi bir aydan kısa bir sürede Türk vatandaşlığını,evlilik anındaki başvurusuyla elde etmiştir. Evliliğimizi İngiltere makamlarınca da onaylatmadığını biliyorum.
Acaba bu 7 yıllık hiçbir kontak içermeden geçen süre göz önüne alındığında;evliliğimiz medeni kanunumuza göre hükmünü kaybetmiş midir?Eğer değilse kendisi hakkında gaiplik davası açılabilir mi?yoksa normal bir şekilde boşanma davası açmamı mı önerirsiniz?Verdiğim bilgiler ışıgında,çok kısa bir zaman zarfında boşanma mı sağlıyacak(mesela tek celse gibi)bir durum gelişebilir mi?Bu konuda bilgilerinizi,düşüncelerinizi,tavsiyelerinizi rica ediyorum.Şimdiden binlerce teşekkürler.
Saygılar.