Ben (bayan), eşimle geçen yıl Mayıs ayında evlenerek onun görevi nedeniyle yurt dışına gittik. Onun için okulumu, işimi, ailemi herşeyi bırakıp ona güvendim ve gittim. Gerek evliliğe, gerekse yurt dışına alışma sürecinde bazı anlaşmazlıklar yaşadık. Eşim ailesine tartışmalarımızı kendi tarafından anlattıgı için ailesi şuan ayrılmamızı istiyor. Babası beni haklı görse de o da karısının etkisiyle anlaşamıyorsanız ayrılın deyip işin kolayına kaçıyor.
Bizim tartışmalarımız için bir şahidimiz yok. Yurtdışındaki kimse bizi öyle görmedi ve duymadı. Sadece anlattıklarımızla biliniyor herşey..
Ben şuan Tr' deyim, eşim de yakında gelecek. Ve sanıyorum ki bana boşanma davası açacak. Ama ben bu anlaşmazlıkları aşacagımızı düşünüyorum ve yuvamı yıkmak istemiyorum..
Şu durumda benim ne işim var, ne de sağlık güvencem... Maddi yönden de ailemin üzerindeyim şuan. 8 aylık evlilik sürecinde beni bu kadar kolay harcamasına da çok kırılıyorum.
Benim öğrenmek istediğim; eğer ki eşim dava açar ise, benim ona karşı hak ve hukukum neler olur? Tazminat davası açabilceğimi söylüyorlar ama ben bunu yapmak istemiyorum.. Ama sonunda kesin ayırlık olursa benim mağduriyetim nasıl giderilecek ?
Yardımcı olursanız sevinirim..
Hukuki NET Güncel Haber
Konu prey tarafından (23-04-2009 Saat 12:06:03 ) de değiştirilmiştir.
Tedbir nafakası davası açabilirsiniz. Boşanma davası açılmadan da bu tedbir nafakası davası açabilirsiniz. İsterseniz açmayabilirsiniz de.
Eşiniz boşanma davası açarsa da, tazminat isteyebilirsiniz.
Bu konuda en iyisi bir avukatla görüşmek.
Eşiniz Türkiye'ye döndüğünde de sizin aileniz eşinizle bizzat konuşsunlar. Anneniz-babanız-varsa kardeşiniz,ablanız-dayınız-amcanız gibi yakınlarınız arayı düzeltmek için konuşsunlar derim. Eğer eşiniz bu konuda yanaşmıyor ve boşanma davası açacak olursa ailenizi mahkemeye şahit olarak çıkartırsınız. Aileniz mahkemede eşinizle olan görüşmelerini mahkemede anlatırlar. Şahitlik mahkemede çok çok önemlidir. Bu sebeple aileniz eşinizle görüşsün derim. Ama eşiniz dönmezden önce bir avukat ile kesinlikle görüşün.Fikir alın.En azından hazırlıklı olursunuz.
Ayrıca şunu belirtmek istiyorum.
Boşanmak dünyanın sonu asla değildir. Evlenmek kadar boşanmak da doğaldır. Evliliğinizi yıkmak istemiyorsunuz. Çaba harcamak istiyorsunuz. Ancak şunu da lütfen düşünün. Eşinizin ailesine sizinle yaşadıklarını düzenli olarak aktarması sizin evliliğinize zarar verdiğini unutmayın. Evlilikte huzur ve mutluluk kadar önemli birşey yoktur. Siz bu kadar çabaya ve emeğe rağmen değişmeyecekse eşiniz, zaman sizin aleyhinize işliyor demektir. Boşandıktan sonra eğitiminize devam edebilirsiniz. Eğitimli bir bayan olarak hayatınıza yön verebilirsiniz. Belki yeni adım attığınız hayatta mutlu olacaksınız. Hayata güzel düşünerek ve umutla devam edebileceğinizi, dünyanın sonu olmadığını düşünmenizi isterim. Hatta bu konuda bir psikolog ile dertleşerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Hakkınızda herşeyin hayırlısını diliyorum bir bayan olarak.
Konu denizblk tarafından (23-04-2009 Saat 21:36:35 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek bilgi
denizblk cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Bu karmaşık zihniyet ve duygularımla doğru kararın ne olduğunu bile bilemiyorum. Ama geleceğe dair teşvik edici yazınız beni çok rahattı gerçekten..
Eşimin olumsuz yönlerine rağmen değişir ümidiyle yola devam etmeyi düşünüyordum hep, düşünüyorum da.. Çünkü ayrılık ağır ve zor geliyor iç dünyama.. Evlilik emek ister diye düşünüyorum. Kolay yıkılmamalı diye sabrediyorum ama herşeyin hayırlısı dediğiniz gibi..
Müsade ederseniz birkaç sorum daha olucaktı;
Hep boşanma ihtimali üzerine bu soruları sormak istiyorum.
- Boşanma talebini ben istemediğim takdirde hakim yine de bizi boşar mı?
- Eşim tr ye geldiğinde işsiz olacak. İşi olmayan kişi nafaka ödemez diye birşey duydum. Bu doğru mu?
denizblk cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Bu karmaşık zihniyet ve duygularımla doğru kararın ne olduğunu bile bilemiyorum. Ama geleceğe dair teşvik edici yazınız beni çok rahattı gerçekten..
Eşimin olumsuz yönlerine rağmen değişir ümidiyle yola devam etmeyi düşünüyordum hep, düşünüyorum da.. Çünkü ayrılık ağır ve zor geliyor iç dünyama.. Evlilik emek ister diye düşünüyorum. Kolay yıkılmamalı diye sabrediyorum ama herşeyin hayırlısı dediğiniz gibi..
- Eşim tr ye geldiğinde işsiz olacak. İşi olmayan kişi nafaka ödemez diye birşey duydum. Bu doğru mu?
Böyle birşey yok. Halkın yanlış bildiği birşey bu. Eşiniz işsiz olduğunda sizinle boşanmasa bile size para vermek ve geçiminizi sonuçta nasıl sağlamak zorunda ise, boşanırken de hakim takdir ettiği ölçüde nafaka vermek zorunda. Eğer böyle bir yasa maddesi olsaydı bütün erkekler kendilerini işsiz gösterirdi nafaka ödememek için.
Nafaka almak istemiyorsanız, mahkemede istemiyorum diyebilirsiniz.
Boşanmak için öncelikle boşanma davasını açan kişinin iddiasını mahkemede ispatlaması gerekir.
Boşanma sebepleri:
1-) Zina
2-) Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
3-) Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
4-) Akıl hastalığı
5-) Evlilik birliğinin sarsılması(Diğer adı ile Şiddetli geçimsizlik)
Konu denizblk tarafından (26-04-2009 Saat 22:19:02 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek bilgi
Prey,
Boşanma davalarında önemli olan şu medeni kanuna göre hak ve menfaatleri en çok kimin kaybolmuş ise o daha haklıdır diyorsunuz ki ben eşimle evlenmeden önce işim okulum vs bir sürü şeyim vardı eşimle evlenip yurt dışına gittim herhalde durduk yere sen yurt dışına gitmedin sana menfaatlerine zarar geleceğini bilseydin gitmezdin yani eşin sana bu garantiyi verdi de gittin önemli olan bunları ıspat etmen ve bunları ıspat etmenin en kolay yolu yakınların ve çevren yurt dışında yaşadıkların önemli değil sen kendinin zarara uğradığını hatta kandırıldığını ortaya koy kesinlikle bunlar çok geçerli sebeplerdir,evelenmeden önce elinde olan belgeleri toparla yani okulda okuduğunu ve işte çalıştığını manevi zararlarını öne sür ve eşin sana dava açar ise hemen tedbir nafakası iste hakim bunu anında bağlıyor,eğer boşanmak istemiyorsan dava yı kabul etme eşin boşanamaz zaten bir yıdan daha az süren evliliklerde her iki tarafta mahkemede boşanmak istediklerini açıkca beyan etmez ise zaten hakim boşamaz yani senin elinde ama eşin sana dava açarsa tedbir nafakası mutlaka iste ve geçmişte kaybettiğin maddi ve manevi zararların için tazminat iste öyle kolay değil bu işler herşeyin bir bedeli var.Hakalrını iyi ara eğer maddi durumun yoksa ve nerde isen avukat için baroya başvur baro sana mutlaka avukat verecektir.geleceğinin daha iyi olması temennnisi ile.
Size daha önceki ilk yazımda da önerdiğim gibi eşiniz Türkiye'ye döner dönmez aile büyükleriniz eşinizle görüşsünler. İleride eşiniz size boşanma davası açacak olursa şahitlik olayı çok önemli olacak. Bu sebeple aileniz başta olmak üzere hepsi eşinizle görüşsünler.
Ve birşey daha ileteyim. Sakın aileniz eşinizle görüşürken ne siz ne de aileniz kimse hakaret ya da küfür etmesin. Çünkü bu sefer haklı iken haksız duruma düşersiniz. Hele ki siz, sakın eşinize hakaret ya da küfür etmeyin. Hakaret eden ya da küfür eden olursanız tazminat alma hakkınızı öldürürsünüz.
Zaten evli iken eşlerin birbirine kötü söz söylemeleri doğru değil. Evlilik birliğine zarar getiren şeylerdir. Ve boşanma sebepleri arasında yazdığım
2-) Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış sebebi ile eşiniz boşanma davası açma hakkını yaratmış olursunuz. Bir de bunu mahkemede ispatlarsa ve davayı açarken manevi tazminat da talep ederse ve ispatlarsa hakim eşiniz yönünde karar verebilir.
Bu sebeple bundan sonra attığınız adımlara, söylediğiniz sözlere çok ciddi anlamda dikkat edin derim. Tabi ailenizde.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku