İyi günler,
ben 1983 Türkiye dogumluyum, yasadigim bazi sorunlardan dolayi kesin olarak Türk vadandasligindan cikmak (vatansiz) olmak istiyorum. Almanya'da kacak olarak yasiyorum ne yapmam gerekir?
Şimdiden tesekkürler.
b- Herhangi bir nedenle yabancı devlet vatandaşlığını kazanmış olmak veya başka bir devlet vatandaşlığını kazanacağına dair inandırıcı belirtiler bulunmak.
Bu şart vatansızlığı önleme amacını taşımaktadır.
c- Herhangi bir suç nedeniyle aranmakta olan kişilerden olmamak
d-Hakkında herhangi bir mali ve cezai tahdit bulunmamak
Amaç sanıyorum vatandaşlıktan çıkmaktan ziyade askerlik yapmaktan kurtulmak.
Askerliğinizi yapmadıysanız, bir ülke vatandaşlığına hak kazanmış olsanız da, bu kez askerlik şartı karşınıza engel olarak çıkacaktır.
b- Herhangi bir nedenle yabancı devlet vatandaşlığını kazanmış olmak veya başka bir devlet vatandaşlığını kazanacağına dair inandırıcı belirtiler bulunmak. Bu şart vatansızlığı önleme amacını taşımaktadır.
c- Herhangi bir suç nedeniyle aranmakta olan kişilerden olmamak
d-Hakkında herhangi bir mali ve cezai tahdit bulunmamak
Sayin Erdogan Bey,
cevabiniz icin tesekkürler a,c,d şıkları bana uyuyor. B şıkkında devlet benim vatansiz kalmamam icin böyle bir sart koymus diyorsunuz. Tamam da zaten ben vatansiz kalirsam direk olarak buradan bir kimlik alabilirim. Bunun icin ne yapmam gerekir, aihm veya burada bir avukat araciligiyla davami acmam lazim? Ben zaten devletimi sevsem, istesem burada ne isim var? (lütfen karistirmayin devlet ayri vatan ayri) Ayrica dediginiz gibi askerlik sorunum da var. Askerlikle alakasi yok bu konunun ama dürüst olmak gerekirse askerlik yapmayi hic mi hic düsünmüyorum. Politika yapmanin ne yeri nede sirasi, acikcasi hayatima yasalarin yön vermesinden biktim. Sevdigim insanla evlenemedim, konsolosluga gittim evlendiremeyiz dediler. Evlenme dairesine basvurdum, oturum istediler. Eger bu yasalar benim mutluluguma maniyse ben istemiyorum, ne yasalarini ne vatandasligini. Ben burada mutluyum benim istegim hayatimi Almanya da devam ettirmek.
Almanya, Avusturya, İsveç, Norveç ve Danimarka gibi bazı ülkelerin vatandaşlık hakkı kazanımında, Türk vatandaşlığından çıkma şartı arandığı için, vatandaşın talebi ve İçişleri Bakanlığı kararıyla, koşullar uygun ise izin verilebiliyor.
Evlenmek istediğiniz kişi Alman vatandaşı mı bilemiyorum ama,bir Alman vatandaşı ile evlenmekte zorluk yaşamanızın nedeni Türkiye yasaları değil, Almanya yasalarıdır.Türkiye yasalarında bulunan çifte vatandaşlık hakkının , Alman yasalarında bulunmamasıdır.
Vatandaşlıktan çıkma izni ile ilgili Türk Vatandaşlık Kanunu nu incelemenizi öneririm.
"Madde 21 - (Değişik: 13/2/1981 - 2383/3 md.)
Türk vatandaşlığından çıkma veya başka bir Devlet vatandaşlığını kazanma dileği, Türkiye içinde ilgilinin oturduğu yerin en büyük mülkiye amirine, yurt
dışında Türk konsolosluğuna bir dilekçe ile sunulur.
Bu makamlarca tamamlanan evrak gereği yapılmak üzere İçişleri Bakanlığına
gönderilir.
C) Çıkma ve izin belgeleri:
Madde 22 - (Değişik: 13/2/1981 - 2383/4 md.)
Vatandaşlıktan çıkmak isteyen kişi aynı zamanda başka bir Devlet vatandaşı
ise, çıkma belgesi kendisine derhal verilir.
Vatandaşlıktan çıkmak isteyen kişi, başka bir Devlet vatandaşı değil ise,
İçişleri Bakanlığınca kendisine bir izin belgesi, ilgili yabancı Devlet vatandaşlığını kazandığını belirten belgeyi getirdiğinde de çıkma belgesi verilir.
Başka bir Devlet vatandaşlığını kazanmak isteyen kişiye de Bakanlar Kurulun-
ca tespit edilen esaslara uygun olarak İçişleri Bakanlığınca izin belgesi verilebilir.
İzin belgesi üç yıl için geçerlidir. İzin belgesi alanlar bu süre içerisinde
yetkili Türk makamlarına gerekli bilgi ve belgeleri vermek zorundadırlar.
Sayın Kırcalı'nın sunduğu verilere ekleme yapmak istiyorum.
403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu
1. VATANDAŞLIKTAN ÇIKMA VE BAŞKA BİR DEVLET VATANDAŞLIĞINI KAZANMA İZNİ
A - ÇIKMA ŞARTLARI:
Madde 20 - (Değişik madde: 04/06/2003 - 4866 S.K./3. md.)
Türk vatandaşlığından çıkma izni, aşağıdaki şartların varlığı halinde, İçişleri Bakanlığınca verilebilir.
a) Mümeyyiz ve reşit olmak,
b) Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanmış olmak veya başka bir devlet vatandaşlığını kazanacağına ilişkin inandırıcı belirtiler bulunmak,
c) Herhangi bir suç nedeniyle aranmakta olan kişilerden olmamak,
d) Hakkında herhangi bir mali ve cezai tahdit bulunmamak.
B- MÜRACAAT MAKAMI:
Madde 21 - (Değişik madde: 13/02/1981 - 2383/3 md.)
Türk vatandaşlığından çıkma veya başka bir Devlet vatandaşlığını kazanma dileği, Türkiye içinde ilgilinin oturduğu yerin en büyük mülkiye amirine, yurt dışında Türk konsolosluğuna bir dilekçe ile sunulur.
Bu makamlarca tamamlanan evrak gereği yapılmak üzere İçişleri Bakanlığına gönderilir.
C - ÇIKMA VE İZİN BELGELERİ:
Madde 22 - (Değişik madde: 13/02/1981 - 2383/4 md.)
Vatandaşlıktan çıkmak isteyen kişi aynı zamanda başka bir Devlet vatandaşı ise, çıkma belgesi kendisine derhal verilir.
Vatandaşlıktan çıkmak isteyen kişi, başka bir Devlet vatandaşı değil ise, İçişleri Bakanlığınca kendisine bir izin belgesi, ilgili yabancı Devlet vatandaşlığını kazandığını belirten belgeyi getirdiğinde de çıkma belgesi verilir.
Başka bir Devlet vatandaşlığını kazanmak isteyen kişiye de Bakanlar Kurulunca tespit edilen esaslara uygun olarak İçişleri Bakanlığınca izin belgesi verilebilir.
İzin belgesi üç yıl için geçerlidir. İzin belgesi alanlar bu süre içerisinde yetkili Türk makamlarına gerekli bilgi ve belgeleri vermek zorundadırlar.
Ç - ÇIKMA HÜKMÜ:
Madde 23 - (Değişik madde: 13/02/1981 - 2383/5 md.)
22 nci madde uyarınca çıkma belgesinin verilmesi ile Türk vatandaşlığı kaybedilir.
Kendilerine 22 nci maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen izin belgesi verilmiş olanlardan aynı maddede gösterilen süre içerisinde yetkili Türk makamlarına gerekli bilgi ve belgeleri vermemiş olanların Türk vatandaşlığını kaybedip etmediklerine, İçişleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca karar verilir.
Almanya, Avusturya, İsveç, Norveç ve Danimarka gibi bazı ülkelerin vatandaşlık hakkı kazanımında, Türk vatandaşlığından çıkma şartı arandığı için, vatandaşın talebi ve İçişleri Bakanlığı kararıyla, koşullar uygun ise izin verilebiliyor.
Evlenmek istediğiniz kişi Alman vatandaşı mı bilemiyorum ama,bir Alman vatandaşı ile evlenmekte zorluk yaşamanızın nedeni Türkiye yasaları değil, Almanya yasalarıdır.Türkiye yasalarında bulunan çifte vatandaşlık hakkının , Alman yasalarında bulunmamasıdır.
Vatandaşlıktan çıkma izni ile ilgili Türk Vatandaşlık Kanunu nu incelemenizi öneririm.
"Madde 21 - (Değişik: 13/2/1981 - 2383/3 md.)
Türk vatandaşlığından çıkma veya başka bir Devlet vatandaşlığını kazanma dileği, Türkiye içinde ilgilinin oturduğu yerin en büyük mülkiye amirine, yurt
dışında Türk konsolosluğuna bir dilekçe ile sunulur.
Bu makamlarca tamamlanan evrak gereği yapılmak üzere İçişleri Bakanlığına
gönderilir.
C) Çıkma ve izin belgeleri:
Madde 22 - (Değişik: 13/2/1981 - 2383/4 md.)
Vatandaşlıktan çıkmak isteyen kişi aynı zamanda başka bir Devlet vatandaşı
ise, çıkma belgesi kendisine derhal verilir.
Vatandaşlıktan çıkmak isteyen kişi, başka bir Devlet vatandaşı değil ise,
İçişleri Bakanlığınca kendisine bir izin belgesi, ilgili yabancı Devlet vatandaşlığını kazandığını belirten belgeyi getirdiğinde de çıkma belgesi verilir.
Başka bir Devlet vatandaşlığını kazanmak isteyen kişiye de Bakanlar Kurulun-
ca tespit edilen esaslara uygun olarak İçişleri Bakanlığınca izin belgesi verilebilir.
İzin belgesi üç yıl için geçerlidir. İzin belgesi alanlar bu süre içerisinde
yetkili Türk makamlarına gerekli bilgi ve belgeleri vermek zorundadırlar.
Sayin Erdogan Bey,
bilgilendirdiginiz icin sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum yani ben en azindan bir izin belgesi alabilirmiyim?
islemlerin daha hizli yürümesi icin acaba konsolosluk yerine direk icisleri bakanligina`mi basvurmam gerekir?
tesekkürler.
,
vatandaşlıktan çıkma dilekçesi,
türk vatandaşlığından çıkma,
avusturya vatandasligindan cikmak icin ne yspmam lszim,
turk vatandasligindan cikmak,
turkiye vatandasligindan cikmak icin gerekli dilekce ornegi,
türk vatandaşlığından çıkma talebi,
türk vatandaşlığından çıkmak için gerekli belgeler
Arkadaşlar merhaba öncelikle . Ben çifte vatandaş biriyim . iki ülke vatandaşlığım var birisi türkiye birisi bulgaristan ve ben türk vatandaşlığından...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku