İyigünler,
Şimdiye kadar yadımlarınız içn teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Şu anda sıkıntımız ödediğimiz borça karşı annemin maaşına gelen haciz.Site yönetimine yakıt borcumuz vardı ve icra geldiği anda bun durdurma için borcun bir kısmını ödedik.Daha sonra tamamı olmasada her ay eklenen yeni aidatlarla birlikte borcun hep yarısını yatırdık.Site yönetimi ile dialoğa geçip hesaplarına yatan her paradan haberdar ettik.Bu sırada bir icra kağıdı daha geldi.Sanki borcu hiç ödememişiz gibi bir meblağ.Avukat bey'e mesajla tel.a ulaşamadığımız için site yönetimi ile dialoğa geçtik.Ve avukatlarını haberdar edeceklerini söylediler.Bu ay itibari ile bu ayki aidat hariç borcu kapattık.Fakat dalga geçer gibi annemin maaşına haciz kağıdı ile karşılaştık.
Banka dekontlarmız elimide.Bu durumda yasal her hakkımızı kullanmAk istiyoruz.Biz sicilimize kötü birşey eklenmesin diye uğraşırken ,bu borcu ödeyene kadar gece gündüz çlışırken bu sormsuzluğu kabul edemiyoruz.Ne yapmamızı önerirsiniz?.Çok teşekkürler...
Bu borcu tasil edene kadar yapmadıklarını,söylemediklerini bırakmadılar.Şimdi bu sormsuzluğa karşı dava açmak istiyoruz.Bir cevap verirseniz çok mutlu olacağız.Hala haciz var maaşta ne yapabiliriz.Avukat beefendiye ulaşılamyor bir türlü.Ya bürosuda yok ya davada, cebi hep kapalı..
İyigünler..Yine aynı konuda sıkıntımız var.Ödediğimiz borç için annemin emekli maaşına haciz koyan avukat arayıp ücretimi verin sonra kaldırayım maaştan haczi diyor.200 tl.lik ücreti için 3,5 milyalık ödenmiş borcun haczini nasıl kaldırmaz ben anlamıyorum.Ayrıca avukatlığını yaptığı yerle her para yatırdıktan sonra dialoğa geçtik avukata haber verilecek dedi.Her ay apartmana asılan listelerde ödediğim miktar belli.İcraya düştükten hemen sonra ödemelere başladım.Sicilimize kötü bişi gelmesin diye uğraşırken bu sorumsuzluğu ve son yapılan bu davranışı nasıl telafi edebiliriz kendi adımıza...Parayı alırken de aldıktan sonra da bu maddi manevi çekilen sıkıntının bir bedeli olmalı.Lütfen cevabınızı bekliyorum
Avukatın vekalet ücreti verilecek elbette ki.Şimiye kadar ne borçtan kaçtık ne insanlardan.İcra işlemi durduktan sonraki avukatın bize sunduğu ücret 300 tl.Şimdi yapılan görüşmede bize icra işlemine geldikten sonra 500 ödeme görünüyor ondan sonra masraf işlemeye devam etti diyor.700 tl msraf çıkarıyor.O zaman bana 500 verin icra işlemini durduralım dedi.Ben 500 tl'den sonra hemen ardından 2 ay içinde 4,000 tl ödeme yaptım.Avukat ben bilmiyorum diyor müvekkilliğini yaptığı taraf bizde 300 tl ödeme görünüyor diyor.Elimizde 4,500 tl dekont var.Apartmana asılan her ödeme listesinde ödediğimiz miktar düşüyor.Ayrıca telefonda bağırıp çağıryor.Diğer tarafın muhattabı tl.u açmıyor.Avukat beyefendi ile göüşmek için yenide arıyoruz düzgün bir ses tonu ile konuşarak kendisi bağırarak "ne yaparsanız yapın be,verin parmı kaldırayım icrayı" diyor.Bu nasıl bir meslek anayışıdır.Borclu olduğumuz zamanlarda canımıza dişimize takıp 2 ayda bitidiğimiz borç için bu stresi bu hakaretleri neden hala çekiyoruz?Bu konuda nereye şikayetimiz bildirebiliriz?
Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi ödenmiş bir borca karşılık annemin emekli maaşına geen bir haciz söz konusu ve durumun muhattapları meydanda yok.Ulaştığımız zaman avukat beyefndi beni nerden bileyim ödemeleri benim paramı verin kaldırayim haczi gibi saçma sapanbir tavır takınıyor,bağıryor çağıryor yüzümüze telefon kapatıyor ve tel.a bir daha çıkmıyor.İcaya veren site yönetimi muhattabı hasta dedirtiyor.4 ay boyuna parayı kendi hesabın istiyor i dekontları ile birlkte elimizde belgeleri var.İcra airesne gidip öğreniyoruz görünen 2.100 tl borç bizim ödediğimiz 3.700 tl..Admlar biz birşe yapamayız diyor.Olmayan ir borç yüzünden,ödenen bir borç yüzünden temiz tutmaya çalıştığımız sicilde maaşa haciz görünyor.Borçlu olsak birşey demeyeceğiz ama bunun hesabını kimden nasıl soracağız biz?
Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi ödenmiş bir borca karşılık annemin emekli maaşına geen bir haciz söz konusu ve durumun muhattapları meydanda yok.Ulaştığımız zaman avukat beyefndi beni nerden bileyim ödemeleri benim paramı verin kaldırayim haczi gibi saçma sapanbir tavır takınıyor,bağıryor çağıryor yüzümüze telefon kapatıyor ve tel.a bir daha çıkmıyor.İcaya veren site yönetimi muhattabı hasta dedirtiyor.4 ay boyuna parayı kendi hesabın istiyor i dekontları ile birlkte elimizde belgeleri var.İcra airesne gidip öğreniyoruz görünen 2.100 tl borç bizim ödediğimiz 3.700 tl..Admlar biz birşe yapamayız diyor.Olmayan ir borç yüzünden,ödenen bir borç yüzünden temiz tutmaya çalıştığımız sicilde maaşa haciz görünyor.Borçlu olsak birşey demeyeceğiz ama bunun hesabını kimden nasıl soracağız biz?
Aynı sorunla ilgili mükerrer başlık açacağınıza aynı başlıkta "yanıt vermenizi arz ederim " deseniz daha şık olurdu bence. Borcu ödemişseniz elinizde belgeleri de var icra dairesine ibraz eder kalan bakiye varsa ödeyip haczi kaldırırsınız. Ya da alacaklınızdan borcun bittiğine ilişkin imzalı varsa kaşeli yazı alırsınız (icra dairesine gelmeyeceklerse) dosyaya ibraz eder hesap yaptırır kapanıyorsa haczin kaldırılmasını istersiniz alacaklıya ödeme belgeleri hususun muhtıra tebliğ ettirebilir buna rağmen netice alamazsanız icra dairesinin bağlı olduğu İcra Hakimliğine şikayet yollu ödeme nedeniyle hacizlerin fekkini istersiniz. Hakaret konusunu boş verin Allaha havale edin.
Ulaştığımız zaman avukat beyefndi beni nerden bileyim ödemeleri benim paramı verin kaldırayim haczi gibi saçma sapanbir tavır takınıyor,bağıryor çağıryor yüzümüze telefon kapatıyor ve tel.a bir daha çıkmıyor.
Av.Engin Ömer Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret konusunu boş verin Allaha havale edin.
Avukatın ücreti de aynı yerden havale yoluyla mı ödenecek?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku