-
15-04-2009, 20:33:42 #1
Kıdemli Üye
- İletiler
- 101
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Kredi ve kredi kartı borcum hakkında
Herkese selamlar.Bu siteyi tesadüfen buldum ve inanın çok hoşnut kaldım.Günlerdir cevabını öğrenmek istediğim fakat bir türlü doğru cevabını bulamadığım sorunum hakkında yardımcı olursanız memnun kalırım.
kredi ve kredi kartı borçlarımı ödeyemedim.üzerlerinden 3 ay geçti.son gelen telefonlarda icra takibinin başladığını öğrendim.
şuan oturduğum ev babamın üzerine ve ben bu evden eşyalara dokunmayarak kapıyı kitleyip 5-6 aylığına ayrılmak istiyorum.bu durumda eve gelen icra memurları kapıyı açtırıp yada açıp evdeki eşyaları toplayıp götürme yetkisine sahipmidir?yoksa benim tüm eşyaları giderken götürmemmi gerekir?yada ben evde bulunmuş olsam bu ev bana ait değil başkasının, eşyalarda onlara ait desem bu şekilde takibi erteleyebilirmiyim?ayrıca evde bulunan babam bu ev bana ait onlar yanımda kalıyolar sadece dese buda bir çıkar yolmudur?ayrıca üzerime kayıtlı olan aracıma biz buna haciz koyduk araba bizimdir deyip evin önünden çekip götürme yetkileri varmı?yoksa trafikte yakalandıktan sonramı işlem başlar?
Lütfen bu iki konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Hukuki NET Güncel Haber
-
15-04-2009 20:33:42 # Nedir?
Tavsiye Soru Cevap- Kayıt Tarihi
- Bugün
- İletiler
- Ne kadar?
-
15-04-2009, 21:10:14 #2
Yeni Üye
- İletiler
- 22
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Re: Kredi ve kredi kartı borcum hakkında
sevgili kardeşim öncelikle geçmiş olsun inşallah bu zor durumdan bir an önce anlının akıyla kurtulursun.gelelim konuya .konutta kalanlara ait aile bildirim cetveli artık tuik kayıtlarına göre yapıldığı için öncelikle yasal olarak ikametgah adresin neresi görünüyor ona bakmak lazım diyelimki ikametgah adresin aile bireylerinin birisinin yanında ise yani özetle ailen ile birlikte ikamet ediyorsan yasal olarak yaşadığın yere icra işlemi için gelinebilir .Ancak evden icra yolu ile kaldırılabilecek eşyalar bellidir.bundan dolayı son zamanlarda kasıtlı bir durum söz konusu değil ise eve icra yapmak maksadıyla gelinmediğini biliyorum ve bu şekilde de gözlemliyorum.çünkü evden alacakları eşyalar borcunu karşılamayacağı gibi alanın başına bela olarak kalacaktır .çünkü bırakın ikinci el ev eşyalarını sıfırları bile para etmez oldu .ama yasal olarakta ikamet ettiğiniz eve icra işlemi için gelinebileceği seçeneğini de aklınızda bulundurun.ikincisi üzerinize kayıtlıolan aracınız evinizin önünde ,yolda ,otoparkta vs.herhangi bir yerde icra edilebilir .muhtemelen bankanın avukatları icra dairesi aracılığı ile aracınızın kayıtlı olduğu trafik tescil müdürlüğüne icra işlemi için yazı yazacaktırr.nacizane size önerim bu şekilde sıkıntıya girip kaçmaktansa bankanız veya avukatları ile görüşüp bu durmlara fırsat vermeden alternatif seçeneklere bakmanızdır.mevcut borcunuzu yeniden yapılandırmaya girdirebilirsiniz .yok eğer ben bunları yapamıyorum ve şu anda borcumu yeniden yapılandırsamda hiç ödeyecek durumum yok diyorsanız pek etik olmayacak ama bir an önce elinizdeki avucunuzdaki menkul gayrimenkulleri elden çıkarmaktan başka çare yok yoksa 10 liralık malınız alıp bir süre bekletip 1 liraya satarlar ( bankanın avukatlarından bahsediyorum ) o 1 lirada sizin borcunuzun faizini ödemeye yetmez daha çok madur olursunuz
-
15-04-2009, 21:42:09 #3
Kıdemli Üye
- İletiler
- 101
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
kardeşim cevabın için teşekkür ederim.
anladığım kadarıyla aracı acilen başkasının üzerine devretmem gerekiyor.
ama ev ile ilgili yapabileceğim bişey yok gibi?yani ev başkasına aitte olsa yanlarında misafir gibi gözüksem bile yasal ikamet adresim orası gözüktüğünden haczedilir.Doğrumudur?
-
15-04-2009, 22:34:50 #4
Kıdemli Üye
- Nerede
- ankara
- İletiler
- 430
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Sayın Selçuk SAVRAN merhaba
Eve haciz yapmak için banka avukatları öyle bir geliyorki sanırım sizin gözleminiz yanlış aslında bende sizin düşündüğünüz gibi olmasını diliyorum ama olmuyor.
Evden haczedilen eşya evet para etmiyor haciz masrafını bile karşılamıyor.
Ama gelin görünki yinede sırf borçlunun canını acıtmak için özellikle buzdolabı
ve tv çamaşır makinası kaldırıyorlar. Ve ben bunu bir avukatın ağzından duyan bir akrabamın sözünü size aktarayım.
akrabam iflas etti ve evine haciz geldi eşyaları kaldırdı akrabam avukatla görüşmeye gittiğinde (3 ay sonra) avukat şöyle demiş depolar eşya dolu sana 50 tl ye beğendiğin dolabı alayım
Bunu ben anlayamıyorum madem 50 lira etmeyecek o dolap alan yok üstelik durdukca depo kirası işleyecek ve dolayısı ile alacaklıya hiç bir faydası olmayan haczi neden yaptı acaba.
-
16-04-2009, 11:15:09 #5
Yeni Üye
- İletiler
- 18
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Umarım borçlarınızdan bir an önce kurtulursunuz fakat nacizane fikrim, Kaçmak yerine keşke zamanında uzlaşma yolu deneseydiniz çünkü bankaların alacaklarını tahsilat konusunda bıkmadan usanmadan uğraştıklarını tanıdığım insanlar aracılığıyla biliyorum ve inanın hiç bıkmıyorlar. Umarım Kurtulmak için alternatifleriniz vardır çünkü kaçmanın hiçbir faydası olmayacaktır. En azından Bankanın avukatlarıyla uzlaşma yoluna gitmenizde fayda sağlayabilir. Tabi Haciz kararı verilmemişse...
-
17-04-2009, 12:32:43 #6
Yeni Üye
- İletiler
- 22
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
sevgili arkadaşlar ben hepinizin görüşlerine katılıyorum.ancak söylediğim gibi burada mevcut borç durumu borçlanılan yer banka olduğu için çok kasti bir durum olmadıkça eve hacze gelinmiyor .tabiki bu demek değildir ki eve hacze gelmenin kanuni dayanağı yok . var haciz memurları eve de iş yerinizede hacize gelebilir aracınıza menkulünüze veya gayrimenkulünüzede haciz işlemi yapabilir .ancak genelde son zamanlarda uygulanan eve hacize gelinmemesidir .ancak malesef ki bazı yerlerde halen bankanın yerel avukatları insanları yıldırmak mağdur etmek maksadıyla evlerine hacize gidebiliyorlar .ben arkadaşımıza da aktardım umarım bu durumdan bir an önce kurtulursun .kaçmak tabiki çözüm değil bankada alacağını almak maksadıyla bir çok alternatif çözümler üretiyor .burada yapılması gereken en doğru şey bankaya başvurup borcu ödemek maksadıyla alternatif çözümlerden yararlanmaktır. ancak ben bu borcu şu süreçte ödemeye hiç bir şekilde imkan ve olanağım yok diyorsanızda benim nacizane ve etik olmayan tavsiyem üzerinize kayıtlı varlılardan kurtulmaktır .çünkü sebebine gelince örnek veriyorum benim 2005 model Clio marka aracım var bu aracı ben eğer satacak olursam günümüz serbest piyasasında aracın değeri 15 bin tl dir. ancak sizin bankaya 10 bin lira borcunuz var banka icra yoluyla bu aracınıza el koydu ve açık artırma yoluylada aracınızı satacak olursa bu aracı satacağı en fazla tutar 7 veya 8 bin liradır .bu satacağı miktarın üzerinde de bir takım masraflar oluşacağından bankanın eline bu alışverişten 5 bin lira faslan geçecektir bu esnada banka sizi icra ya verdiği için ve yasal temerrüt faizide bu borcun üzerine bindiği için sizin 10 bin lira borcunuz bir anda 13 bin veya 14 bin liraya yükselecektir eeee bankanın elinde de sizin araçtan elde ettiği 5 bin liranız var bunu da bu borcunuzdan düşerlerse 9 bin lira hala bankaya borcunuz kalacaktır . hal böle olunca sizin aracınız tabiri yerin de ise gümbürtüye gidecektir .malesef ülkemizin mevcut kanunları bu şekilde .ülkemizde bankaların yüzde 75 oranında yabancı sermaye ye bağlı . yurdumuzun insanları mevcut ekonomik koşullar altında can çekişirken boğulurken bir az olsun nefes alayım şu şartlarımı düzelteyim ilkokulu giden çocuğuma 1 lira harçlık verip onu da mutlu edeyim yaşam koşullarım biraz olsun düzelsin maksadıyla eşe dosta akrabaya başvuramadığı için bu kan emici insafı olmayan yabancı sermaye bankalara başvuruyorlar .tabiki devletimiz var olsun vatandaşını bu kan emicilere karşı korumak yerine aman yabancı sermaye ülkemizden kaçmasın diyede bankacılıkla ilgili tüm yasal düzenlemeleri bu kan emicilerin lehine karşı yapıyorlar .bankada 1000 liranız olsun aradan 1 yıl geçsin bu parada vadeli mevduat hesabınızda olsun alacağınız faiz ya 100 liradır ya 150 lira ancak yine aynı bankadan 1000 lira kredi alın ve 3 ay kadarödemeyip icraya düşün 5 bin lirada ödeseniz zor kurtulursunuz . aynı olay benim başıma geldi 2005 yılında ki 3 bin lira kredi yüzünden 12 bin lira ödedim ve zor kurtuldum .allah cümlemize bu kan emicilerden kurtulmayı ve korunmayı nasip eylesin ( parantez içinde de belirtmek istediğim bir konu var ben bu konuyu bir çok arkadaşımla bu şekilde tartışıyorum bazılarıda diyor ki kardeşim bankadan parayı alırken iyi öderken kötü ödemezsen olacağı bu sen bunu taahhüt etmişsin bu koşulları başta kabul etip imzalamışsın bende onlara diyorum ki siz damdan düşüp bir tarafınız acıyıncada bu şekilde konuşabilecekmisiniz acaba artı siz ne kadar adamsınız ne kadar insansınız ben düşmüşüm ihtiyacım var geçinemiyorum veya bir evim bir arabam olsun istiyorum siz insan olarak benim arkadaşlarım eşim dostum akrabam olarak bana sahip çıktınız mı beni derdin ne ihtiyacınız varmı diye sordunuz mu . artı ben bankadan parayı ödemeyeceğim diye almıyorum ki ödeyebileceğimi umuyt ederek alıyorum ama malesef ülkemiz memuruna işçisine sahip çıkıp ekonomik şartlarınız düzeltse bu ödeyememe durumu hiç zühur etmeyecek . napalım işte ödeyemedik ödeyemedik diye de banka bizi enayi yerine koyup nemiz var nemiz yoksa bu şekişlde hukuki olarak hukuk adı altında yasal gasp yapmaya mecburmu ..size yine 2005 yılından bir örnek veriyorum kendi yaşadığım bir örnek banka ile alakalı değil ama yasal gasp ile alakalı .bir beyaz eşya mağazasından 3 bin lira değerinde oturma grubu aldım .bu oturma grubunun o zaman ki peşin fiyatı 2200 tl idi ancak 10 ay taksitli şekilde alırsanız ayda 300 tl ödemek koşulu ile taksitli ş4ekilde 3000 liraya alabiliyorduk .aslında bu fiyat aralığında ki 800 tl farka bakarsanız bunu taksitli almak yani 800 lira fazla para ödemek enayilik olur . ancak eşim çok beğendi ve ısrar edince 10 ay taksitle ayda 300 lira ödemek koşulu ile bu oturma grubunu aldım . ve alırkende daha oracıkta ilk taksidimizide ödedim . 2 gün sonra firma oturma grubunu eve getirdi ve kurdu gitti .şunuda belirteyim 3000 liralıkda bir senet imzaladım tek bir senet .aradan bir hafta geçti ve bu oturma grubunu aldığım mağazandan beni aradılar ve müsaitsem mağazaya kadar gelebilirmisiniz dediler bende tabiki dedim mağazaya gittim . bu sefer mağazada bu eşyaları aldığımı yani muhatrttap olduğum kişiden başka bir başkası daha vardı .ve bana mağazanın asıl sahibinin kendisi olduğunu bu oturma grubunu kardeşinin bana 10 ay taksitli sattığını ancakl firmanın genel prensibi olarak bu şekilde elden taksidi ancak çok yakinen tanıyıp bildikleri kişilere yaptıklarını normalde hiç bir suretle kredi kartı olmadan taksit yapmadıklarını benide tanımadıklarını ve 3000 liranın tamamını peşin şekilde ödememi istediler bende kendilerine yanen şöle dedim . bende sizi tanımıyorum ancak işte geldim buradayım oturalım bir çay içelim tanışalım .ben bu eşyayı peşin alacak olsaydım 2200 lira idi eğer birazda pazarlık yapsam bu eşyayı 2000 liraya alırdım şimdi 10 ay taksitli aldım ve 300 lirada peşin ödedim ben neden size 2700 lira daha ödeyeyim ki ben enayimiyim derdim adam da pişkin pişkin enayi olup olmadığını bilmem ama bizde 3000 liralkık senedin var ister öde ister ödeme sen bilirsin dedile bende ben bilirsem ben ilk başta antlaştığımız gibi ayda 300 tl öderim ve ilk taksidimi eşyayı alırken ödedim şimdi size 2700 lira borcum var bu borcumuda aylık 300 tl ödemek koşulu ile 9 ay sonra bitiririm dedim ve adamlarda sen bilirsin o zaman deiler ve oradan ayrıldım .eve gittim durumu eşime anlattım . biz o zaman yeni evli idik ve bütün eşyalarımızda yeni idi dahada aldığımız oturma grubunu üzerine oturma fırsatımız dahi olmamıştı . eşim dedi ki ben verdiğimiz 300 tl yi istemiyorum bu oturma grubundan bize hayır yok ben bu şekilde bunları rahat kullanamam sen bu oturma grubunu adamlara geri ver dedi bende bir konuşayım o zaman dedim telefon ettim ve mağaza sahiplerine bu şekilde yapalım diye teklif götürdüm 300 tl yide istemediğimi belirttim ancak kabul etmediler iyi o zaman siz bilirsiniz dedim ve aradan 5 gün geçti bir gün postacı kapının altından bir zarf atmış açıp baktım zarfta senedin fotokopisi var işte maraş bilmem kaçıncı icra dairesinden işte şu kadar avukat parası şu kadar icra masrafı şu kadar biklmem ne toplamda aynen böle birde borcun altına toplama işareti koymuşlar 3600 lira 10 gün içerisinde ödemeniz veya mal beyanında bulunmanız mal beyanında da bulunmadığınız takdirde 10 gün hapis cezası falan işte gibi bir ödeme emri geldi hemen onu alarak mağazaya gittim . bu mağaza kıyıda köşede kalmış kıytırık bir yerr değil maraş ilinin en iyi lüks mağazalarından birisi neden bu şekilde yaptıklarını böle yapmalarının hiçte etiğe ahlaka insanlığa sığmadığını söledim bana verdikleri cevap nedir biliyormusunuz biz sizin muhattabınız değiliz muhattabınız firmanın avukatı gidin onunla görüşün bende bir kaç laf daha söyleyerek oradan ayrıldım ancak adamların yüzünde bir ahlak perdesi kalmamış ki üstlerine bile alınmadılar avukatlada görüşmeme rağmen bu 3600 lirayı 10 gün içinde ödememi aksi takdir de de her türlü bu parayı benden tahsil edeceğini söyledi .ben eve geldim ve olayları eşime anlattım eşimde lanet olsun dedi ve bu parayı ödeyelim bunlarıda allaha havale edelim dedi benim 3600 lira bu adamlara ödemek kanıma dokunuyordu aradan bir hafta geçti ve ödeyip ödememek konusunda kararsızdım. o esnada memleketime gitmek icap etti annem ağır bir ameliyat olacaktı ve adana iline gitmek durumunda kaldım eşim ile birlikte . daha oturma grubunu alalı 1 ay olmamıştı bir ay içinde icraya verildim bir sabah telefonum çaldı arayan avukattı şu anda evinin önündeyiz evde yoksunuz . icra için geldik parayı ödüyormusun ödemiyormusun .bende çok sinirliydim zaten ödemiyorum ulan napıyorsanız yapın dedim . duyun şimdi . adamlar 2 polis eşliğinde evimin kapısını kırmışlar içeri girmişler oturtma grubunu, bütün beyaz eşyalarımı televizyon çamaşır makinası buzdolabı fırınlı ocak ütü,fritöz ekmek kızartma makinası yani aklınıza bir evde ne gelirse onu almışlar 2 gün sonra eve bir geldim kapı halen yarı açık eşim manzarayı gördü düştü bayıldı.evimden yaklkaşık 15 bin lira değerinde malzemeler alınmış bunun yanısıra düğünden kalan birazda altınımız vardı onlarda yerinde yok ben savcılığa başvurdum .bu şerefsizler giderken de kapıyı açık bıraktıkları için bir de eve hırsız girmiş afedersiniz iç çamaşırlarımızı dahi de kalan eşyaları hırsızlar almış bir de eviz içinde oturup bira içmişler . tüm hayatım alt üst oldu savcılıktan gelen yazıda olayla kovuşturmaya gerek olmadığını icra işleminin ysal olduğunu bildirir bir yazı aldım .işte size türkiyeden bir adalet örneği ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR hangi mülk hangi adalet . uzun lafın kısası bzi orada memurduk ve bu olay üzerinede hemen tayinimizi isteyip başka bir ile gittik ancak gerek maddi gerekse manevi bu olayın tarvmasını 1 yıl üzerimizden atamadık . işte ülkeimiz adaletei bundan dolayı aman hak var hukuk var diyip sakın bir şeylere güvenmeyin başınızı da ağrıttım biraz kusura bakmayın hepinize kolay gelsin
-
28-04-2009, 20:48:35 #7
Kıdemli Üye
- İletiler
- 101
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Eşimin nakit kredi borcu
Selamlar.sorunum hakkında bana yol göstermenizi bekliyorum ve cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum. bir bankadan eşimin adına 10 taksitle 5000 tl nakit kredi çektik.ancak son 3 taksidi ödeyemedik.eve eşimin adına noterden ihbarname geldi.bu yazıda 7 gün içinde ödememiz gerektiği aksi halde icra takibi yapılacağı yazıyordu.aşağıda sıraladığım sorulara arkadaşlardan cevap beklemekteyim;
1-) 7 günlük sürenin başlangıç tarihi ihbarnamenin üzerinde yazılı olan tarihmi yoksa bizim postacıdan imza atarak alığımız tarihmi geçerli? eğer ihbarnamenin üzerindeki tarih geçerli ise mektup bize ulaştığında 7 gün zaten dolmuştu.
2-) 7 gün geçtikten sonra mesela sekizinci yada onuncu günlerde ödeme yapılsa kabul edilmezmi? iş işten geçmişmi oluyor?
3-) diyelimki eve eşimin adına haciz gelse,evdeki esas haczedilecek eşyaların tamamı faturalı olarak benim üzerime.bu durumda onun borcuna mukabil bana ait olan eşyalar haczedilirmi?
4-) hiç haczedilecek bir eşya bulunamassa sonuç ne olur?hapis cezasımı çıkar?yoksa eşimin borcu banamı yüklenir?
-
28-04-2009, 21:52:16 #8
Re: Eşimin nakit kredi borcu
1-Sizin bildirimi aldığınız tarih 7 günün başlangıcıdır.
2-İş işten geçmiş olmaz,ancak ödemenin ilgili dosya/hesaba belge karşılığı yapılması ıspat açısından yararlıdır.Ödeme yapıldıktan sonra mutlaka ihtarı gönderen makama bildirim yapılmalıdır.
3-Faturaları ile size ait olduğunu ıspatlayabildiğiniz mallar için istkhak iddiasında bulunup haciz tutanağına bu durumu işletmeniz gerekir.
4-Eşiniz veya siz bir ödeme taahhüdünde buluner ve ödeme yapmazsanız, disiplin hapsi ile cezalandırılırsınız.
Alacaklı eşyalara haciz veya maaş haczi yollarına başvurabilir.
-
28-04-2009, 22:01:48 #9
Kıdemli Üye
- İletiler
- 101
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Erdoğan bey selamlar.Ayrıca cevabınız için teşekkürler.
Evde haczedilecek eşya bulunmaması durumunda disiplin hapsi denilen olay nasıl olacak?Maaş haczi olarakta resmi olarak bir kurumdan maaş almıyorum.
Bu sayfada bulunan kavramlar: