+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Boşanma ve eşimin tehditleri

Boşanma ve eşimin tehditleri Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Boşanma ve eşimin tehditleri

15 yıllık evliyim.Eşimle ailemin isteği üzerine evlendim ve ilk günden itibaren ısınamadım.2 çocuğumuz olduktan sonra korunduğunu söyledi ama benim rızam olmadan 2 çocuk daha doğurdu.Evde sürekli geçimsizlik eşimin bencilliği ve sevgisizliği beni içkiye ve dışarı hayata sürükledi.2 yıl önce bir bayanla tanıştım ona boşanmak üzere olduğum yalanını söyledim ve onu çok sevdim.Eşim telefonumu karıştırıp bayanın numarasını almış ve hem kendisi hem ailesi hemde dışardan alakasız insanlara dağıtıp tehditler ve küfürler ettirmişler.Araya ben girince tanımadığım adamlardan ve bizzat eşimin kardeşlerinden hem ağır haraketler içeren küfür hem de sözlü ve mesajla tehditler almaya başladım.Hayatımda ki kadında bende savcılığa başvurduk.Şu an dava etmekte fakat eşim kendisinin yaptırdığını inkar ediyor ve sizi süründürecem asla boşanmayacam diyor.Bu evliliğin temeli yıkıldı aramızda ne sevgi ne saygı kaldı ama adının boşandıya çıkmaması ve benim maddi durumumun iyi olmasından dolayı onunla yaşa ama beni de rahat ettir diyor.Ben 2 çocuğumu alıp ona ve çocuklarıma yüklü nafaka ödemeyi ev,araba ne isterse bırakmayı kabul ediyorum.Sizden ricam;
    1-Eşimin adam tutup beni tehdit ettirdiğini mahkemeye sunarsam lehime karar verilebilir mi?
    2-Muhtarlık kaydımı tek olarak kaldığım eve taşırsam bir faydası olur mu?
    3-Boşanma davasını açtıktan sonra sevdiğim kadınla aynı evde yaşamam mahkemeyi etkiler mi?
    İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma ve eşimin tehditleri konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma ve eşimin tehditleri konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Boşanma ve eşimin tehditleri

Eşiniz ile anlaşmalı boşanırsanız aşağıda sorduğunuz sorular için endişelenmenize gerek kalmaz.

Ama eşiniz anlaşmalı boşanmaya yanaşmaz da siz boşanma davası açarsanız, eşinizi aldattığınız için eşiniz bunu mahkemeye sunacaktır.

Boşanma konusu Aile mahkemesinin, eşinizin adam tutturup sizi tehdit ettirmesi ise ceza mahkemelerinin işi. Ama boşanma davanızda bunu sunabilir misiniz bilemiyorum. Bu konuda hukukçuların cevaplaması daha iyi olur.

Ama mahkemeye tehdit edildiğini sunsanız bile eşinizi aldatmış olmanızı örtmez.
    Muhtarlık kaydınızı tek kaldığınız eve aldırmanızın da bir faydası yok.
    Eşinizle evli kaldığınız süre içinde herhangi bir kadınla aynı evde yaşamanız eşinize oldukça hatırlı bir tazminat ödemenize sebep olur.
    Eşinizin ekmeğine yağ-bal-kaymak sürmüş olursunuz.

Bence tehdit edilmeniz ile ilgili size ceza hukuku ve anlaşmalı boşanmaya eşinizi ikna etmek içinde iyi bir avukata ihtiyacınız var. En kısa zamanda kendinize iyi bir avukat bulmalısınız.

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tehdit suçu ile ilgili Türk ceza kanunundaki maddeleri aşağıdaki liki tıklayarak okuyabilirsiniz.

http://www.belgenet.com/yasa/tck/106-124.html

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı unluali rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    15 yıllık evliyim.Eşimle ailemin isteği üzerine evlendim ve ilk günden itibaren ısınamadım.2 çocuğumuz olduktan sonra korunduğunu söyledi ama benim rızam olmadan 2 çocuk daha doğurdu.Evde sürekli geçimsizlik eşimin bencilliği ve sevgisizliği beni içkiye ve dışarı hayata sürükledi.2 yıl önce bir bayanla tanıştım ona boşanmak üzere olduğum yalanını söyledim ve onu çok sevdim.Eşim telefonumu karıştırıp bayanın numarasını almış ve hem kendisi hem ailesi hemde dışardan alakasız insanlara dağıtıp tehditler ve küfürler ettirmişler.Araya ben girince tanımadığım adamlardan ve bizzat eşimin kardeşlerinden hem ağır haraketler içeren küfür hem de sözlü ve mesajla tehditler almaya başladım.Hayatımda ki kadında bende savcılığa başvurduk.Şu an dava etmekte fakat eşim kendisinin yaptırdığını inkar ediyor ve sizi süründürecem asla boşanmayacam diyor.Bu evliliğin temeli yıkıldı aramızda ne sevgi ne saygı kaldı ama adının boşandıya çıkmaması ve benim maddi durumumun iyi olmasından dolayı onunla yaşa ama beni de rahat ettir diyor.Ben 2 çocuğumu alıp ona ve çocuklarıma yüklü nafaka ödemeyi ev,araba ne isterse bırakmayı kabul ediyorum.Sizden ricam;
    1-Eşimin adam tutup beni tehdit ettirdiğini mahkemeye sunarsam lehime karar verilebilir mi?
    2-Muhtarlık kaydımı tek olarak kaldığım eve taşırsam bir faydası olur mu?
    3-Boşanma davasını açtıktan sonra sevdiğim kadınla aynı evde yaşamam mahkemeyi etkiler mi?
    İlginiz için şimdiden teşekkürler.
    1- Çocuk yapmak iradi bir eylemdir. Sizden habersiz yada siz olmadan çocuk yapamaz değilmi.. Bu bir kusurmudur ? Değildir..
    2- Eşinizin evdeki geçimsiliğini bahane edip dışarıya yönelmiş ve sadakatsizlik yapmışsınız, üstelik yalan söyleyerek diğer kişiyide kandrımışsınız.
    3- Eşinizde sizin hal ve hareketlerinizden şüphe duyarak telefonunuzu karıştırıp diğer kişiye ait telefonalrı bulmuş. Doğal olarak, kadınlık ve analık (4 çocuk) içgüdüsü ile ailesini ve sizi korumak istemiş. Bu amaçla diğer kişiyi sizden uzaklaştıracak yöntemler bulmaya / denemeye başlamış.
    4- Açtığınız dava (hani tehdit ediliyoruz vs. dediniz ya o nedenle açtığınız dava ) boşanma davasında konu edilecek olursa, o dava dosyası incelenmek üzere Aile Mahkemesine getirilecektir. Ve sizin bir başka kişi ile olan beraberliğiniz ortaya çıkacaktır. Bu da boşanma davanızda ciddi tazminat ödemenize neden olacaktır
    5- "Ben 2 çocuğumu alıp ona ve çocuklarıma yüklü nafaka ödemeyi ev,araba ne isterse bırakmayı kabul ediyorum" derken. sizin 4 çocuğunuz vardı. Neden 2 çocuğunuzu alacaksınızda diğer 2 sini bırakacaksınız, malmı paylaşıyorsunuz. Diğer yandan sadece nafaka ödeyerek bu durumdan kurtulacak gibi görünmüyorsunuz.
    6- Eşinizin adam tutup sizi tehdit ettirdiğini mahkemeye bildirirsiniz, ama bu iddianızı ispatlamak durumundasınız. ispatlayamazsanız suçlu olursunuz.
    7- Muhtarlık kaydını tek olarak ayrı yaşadığınız eve taşımanızın size değil ama eşinize faydası olur. Hele o evde (eğer öyle ise) diğer kişi ile birlikte olduğunuzu ispatlarsa.
    8- Mahkemeyi etkiler. Eşinizin sizden yüklüce bir tazminat ve nafaka alması ile, çocuklarınızın velayetlerini alması, sizin kusurlu olduğunuzu ispat açısından cidden etkiler..

Anlaşarak boşanmayı deneyin.. Daha kolay olacaktır. Ama tüm bunları avukatınızla birlikte yapınız. (umarım avukatınız vardır)

Geçmiş olsun.. (pek kolay geçecek gibi görünmüyor ama)
    Konu Abdullah Yaman tarafından (15-04-2009 Saat 08:07:21 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın dardayım yanıtınız için teşekkür ederim. Önce bazı şeylere cevap vermek istiyorum ve size de sormak istiyorum. Çocuk iki tarafında isteğiyle ve kararıyla olması gereken bir varlıktır.Sonuçta onların babası olarak benim durumum o zamanki şartlarda 2 çocuğa bakmaya müsaitti. Fakat arkamdan iş çevirilerek korunuyorum denip tekrar hamile kalınarak babanın rızası olmadan gerçekleştirilen bir düzenden bahsediyorum.Sizce aile kavramında ne kadar etik bir durum bu. Evet eşimi aldattım haklı veya haksız sebeplerim vardı bu konuda eşim haklı olabilir.Fakat anlayamadığım suçsuz olduğunu bildiği halde hayatımdaki insanın çocuğunu kaçırtıp tecavüz ettirmekle tehdit etmek sizce hangi haklılığın gerektirdiği bir durumdur.İlk aldatılan kadın benim eşim değil yoksa bütün kadınlar ailesini korumak için çocuklarının eline telefonu verip babanızı arayın küfür edin mi diyor.Ben sadece üstün körü olarak meselenin üzerinden geçmiştim.Ama bir laf vardır bilen bilir bilmeyen bir tutam mercimek zanneder diye.Ben ona tüm mal varlığımı vermeye hazırım sizce hangi erkek sadece üstündeki gömleği alarak bunca yıl çalışıp didinip kazandığı parayı eşine ve ailesine bırakır.Ben sevmediğim yüzünü bile görmek istemediğim tehditlerine ve onurumu kırıcı hakaretlerine dayanamadığım bir insana 4 çocuğum var diye dayanmak mecburiyetinde miyim.Sadece içimi dökmek istemiştim.Sanırım bizimki bayağı bir çekişmeli dava olacak.Tabi ki avukat tutacağım merak ettiğim bu dava ortalama kaç yıl sürer.Tazminattan falan korkmuyorum inanın.Sadece boşanmak istiyorum.

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Madem ki eşiniz 2 çocuktan sonra size korunuyorum diyip arkanızdan iş çevirdi diyorsunuz, neden arkadan 2 çocuk olana kadar beklediniz? 1 çocuk daha doğurduğunda gerekli önlemi alsaydınız.

Ayrıca şunu da söyleyeyin. doğum kontrol hapı ya da spiral gibi korunma yöntemi ile ya da prezervatif ile korunarak olan cinsel ilişkilerde de hamile kalma olasılığı vardır. Çok düşüktür ama vardır. Sonuçta bu korunma yöntemleri kul yapısı. % 100 bir güvence vermemekte. Bir çok evli erkek daha bir kadının hangi zamanlarda hamile kalacağından haberi yok. Hasbel kader cinsel ilişki yaşanıyor. Bu konuda eşinizi iş çevirmekle suçlamanızı da pek doğru bulmuyorum. İstediğiniz jinekoloğa gidip sorabilirsiniz, ya da istediğiniz siteleri okuyabilirsiniz.

Hatta bir tanıdığımdan örnek vereyim. Kadın doğum kontrol hapı kullanıyordu düzenli, hamile kalmış.Plansızca olduğu için şaşırmışlardı. Kendisi de çalışan bir bayan ve buna hazır hissetmediğini söylemişti.

Size okumanız için bir link ekliyorum. Oradaki bilgileri lütfen iyice okuyun.

http://www.ertesisabah.com/acil_koru...ontem_risk.asp

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu dava ne kadar sürer diye sormuşsunuz. sanırım boşanma davasının süresini soruyorsunuz.
    Bulunduğunuz il ya da ilçedeki adliyenin yoğunluğuna göredavaların bitmesi değişir.

En iyi ihtimal ile 1 yıl, en kötü ihtimal ile 2 yıl kadar mahkemeniz sürebilir. Size cevap veren dardayım üyemizin davası Ankada'da ve 18 aydır davası devam etmekte ve hala devam da edecek.

Bu davanın bir de yargıtay aşaması var. Eşiniz boşanmanın gecikmesi için temyiz de edecektir. nerden baksanız en az 3 yıl en çok 4,5 - 5 yılı bulur boşanmış olmanız.

Çünkü yargıtay'dan dosyalar artık en az 1,5 yılda dönmekte. Yargıtay'a tüm Türkiye'den dosyalar gitmekte. Bu sebeple de yargıtayca sonuçlanması ve geri dönmesi uzamakta.

Eşinizi ikna edebilirseniz en kısa yoldan sadece anlaşmalı olarak tek celsede boşanabilirsiniz. Başka türlü tek celsede boşanamazsınız.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı unluali rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın dardayım yanıtınız için teşekkür ederim. Önce bazı şeylere cevap vermek istiyorum ve size de sormak istiyorum. Çocuk iki tarafında isteğiyle ve kararıyla olması gereken bir varlıktır.Sonuçta onların babası olarak benim durumum o zamanki şartlarda 2 çocuğa bakmaya müsaitti. Fakat arkamdan iş çevirilerek korunuyorum denip tekrar hamile kalınarak babanın rızası olmadan gerçekleştirilen bir düzenden bahsediyorum.Sizce aile kavramında ne kadar etik bir durum bu. Evet eşimi aldattım haklı veya haksız sebeplerim vardı bu konuda eşim haklı olabilir.Fakat anlayamadığım suçsuz olduğunu bildiği halde hayatımdaki insanın çocuğunu kaçırtıp tecavüz ettirmekle tehdit etmek sizce hangi haklılığın gerektirdiği bir durumdur.İlk aldatılan kadın benim eşim değil yoksa bütün kadınlar ailesini korumak için çocuklarının eline telefonu verip babanızı arayın küfür edin mi diyor.Ben sadece üstün körü olarak meselenin üzerinden geçmiştim.Ama bir laf vardır bilen bilir bilmeyen bir tutam mercimek zanneder diye.Ben ona tüm mal varlığımı vermeye hazırım sizce hangi erkek sadece üstündeki gömleği alarak bunca yıl çalışıp didinip kazandığı parayı eşine ve ailesine bırakır.Ben sevmediğim yüzünü bile görmek istemediğim tehditlerine ve onurumu kırıcı hakaretlerine dayanamadığım bir insana 4 çocuğum var diye dayanmak mecburiyetinde miyim.Sadece içimi dökmek istemiştim.Sanırım bizimki bayağı bir çekişmeli dava olacak.Tabi ki avukat tutacağım merak ettiğim bu dava ortalama kaç yıl sürer.Tazminattan falan korkmuyorum inanın.Sadece boşanmak istiyorum.
    Şimdi sevgili unluali..
    Bazı şeylerin adını koymak lazım. Bahsettiğiniz, andığınız, arkanızdan iş çeviriyor dediğiniz kişi, sizin 4 çocuğunuzun anası. Amiyane tabiri ile siz eşinizle birlikte olmasaydınız o çocuklar olmazdı. Korunmayı önlem almayı kadına bırakmak yerine siz biraz dikkat edebilirdiniz, Ayrıca arkanızdan iş çevirilmemiş bu çocuklar sizin çocuklarınız siz istemeden, sizin de katkınız olmadan olamaz değilmi. Hem pozisyon olarak da arkanızdan iş çevirilmesi mümkün değil.
    Sadakatsizliğin yada aldatmanın haklı nedeni olamaz bu konuda ısrara gerek yok. Ayrılırsınız, boşanırsınız, olmadı evi terkedersiniz, bitirirsiniz. Hem 4 çocuk yapıp, hemde aldatıp yüzlü yüzlü konuşmak yakışık almıyor. Eşinizin hamile kalması son derece ahlaki ve etik bir durum. Eğer ahlak ve etik üzerine konuşacak olursak; sizin, evinizde sizi bekleyen 4 çocuğunuzun anası dururken başka birisi ile birlikte olmanızın ne kadar etik olduğu daha tartışılır olacaktır.
    Eşiniz sizi yada karşı kişiyi tehdit edebilir. Her kadın evliliği yuvası hele hele 4 çocuğu varken kaplan kesilip pençelerini kaldırır yırtar yıkar dağıtır. Ne sandınız ? Yada ne bekliyordunuz, sessizce kaderine razımı olacaktı. Sizin akıl edip düşünmediğiniz, 4 çocuğunun geleceği için mücadele edecek tabiki..
    Eşinizin size tehdit ve onur kırıcı hareketleri olduğunu söylüyorsunuz. Peki sizin eşinizin onuru yokmuydu, eşinizi aldatırken bunu hesaba kattınızmı, ne kadar canı yandı, ne kadar üzüldü, ya çocuklarınız. 4 çocuk hayatları boyu önlerinde aileyi dağıtmış kendilerini sadece para vererek, mal mülk bırakarak bırakıp gitmiş bir baba modeli ile yaşayacaklar.
    Tazminat evet, para ödeyerek mal mülk bırakarak belki insanların hayatlarında açtığınız maddi zararları tazmin edeceksiniz, ama evlatlarınızın baba sevgi ve özlemi ile bilinen sevecen aile babası modelini yıktıktan sonra onların benliklerinde bıraktığınız yaraları acıları zararları nasıl tazmin edeceksiniz merak ederim.

İyi akşamlar.
    Konu Abdullah Yaman tarafından (15-04-2009 Saat 21:20:23 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Smile Re: Boşanma ve eşimin tehditleri

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Şimdi sevgili unluali..
    Bazı şeylerin adını koymak lazım. Bahsettiğiniz, andığınız, arkanızdan iş çeviriyor dediğiniz kişi, sizin 4 çocuğunuzun anası. Amiyane tabiri ile siz eşinizle birlikte olmasaydınız o çocuklar olmazdı. Korunmayı önlem almayı kadına bırakmak yerine siz biraz dikkat edebilirdiniz, Ayrıca arkanızdan iş çevirilmemiş bu çocuklar sizin çocuklarınız siz istemeden, sizin de katkınız olmadan olamaz değilmi. Hem pozisyon olarak da arkanızdan iş çevirilmesi mümkün değil.Sadakatsizliğin yada aldatmanın haklı nedeni olamaz bu konuda ısrara gerek yok. Ayrılırsınız, boşanırsınız, olmadı evi terkedersiniz, bitirirsiniz. Hem 4 çocuk yapıp, hemde aldatıp yüzlü yüzlü konuşmak yakışık almıyor. Eşinizin hamile kalması son derece ahlaki ve etik bir durum. Eğer ahlak ve etik üzerine konuşacak olursak; sizin, evinizde sizi bekleyen 4 çocuğunuzun anası dururken başka birisi ile birlikte olmanızın ne kadar etik olduğu daha tartışılır olacaktır.
    Eşiniz sizi yada karşı kişiyi tehdit edebilir. Her kadın evliliği yuvası hele hele 4 çocuğu varken kaplan kesilip pençelerini kaldırır yırtar yıkar dağıtır. Ne sandınız ? Yada ne bekliyordunuz, sessizce kaderine razımı olacaktı. Sizin akıl edip düşünmediğiniz, 4 çocuğunun geleceği için mücadele edecek tabiki..
    Eşinizin size tehdit ve onur kırıcı hareketleri olduğunu söylüyorsunuz. Peki sizin eşinizin onuru yokmuydu, eşinizi aldatırken bunu hesaba kattınızmı, ne kadar canı yandı, ne kadar üzüldü, ya çocuklarınız. 4 çocuk hayatları boyu önlerinde aileyi dağıtmış kendilerini sadece para vererek, mal mülk bırakarak bırakıp gitmiş bir baba modeli ile yaşayacaklar.
    Tazminat evet, para ödeyerek mal mülk bırakarak belki insanların hayatlarında açtığınız maddi zararları tazmin edeceksiniz, ama evlatlarınızın baba sevgi ve özlemi ile bilinen sevecen aile babası modelini yıktıktan sonra onların benliklerinde bıraktığınız yaraları acıları zararları nasıl tazmin edeceksiniz merak ederim.

İyi akşamlar.
    Sn. Dardayım,
    Bu kadar sıkıntımın arasında gülümsettiniz beni. Allah razı olsun.
    İyi akşamlar.

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Haklısınız, içimden size dua etmek geldi.Allah sizlere benim eşim gibi bir eş vermez inşallah ve sizler eşinizin sizi sadece paranız için sevdiğini öğrenmezsiniz umarım.İnşallah eşiniz size git kiminle birlikte olursun ol ama para yedirme demez, inşallah onurlu gururlu kadınlarla karşılaştırır sizi.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: