Selamlar!

Ben SSk hastenelerinin sağlık bakanlığına devriyle evlet hastanesine geçen bir sağlık personeliyim. Geçiş işlemimiz kanun ancak haklerımız yönetmelikle belirlendiğinden birçok konuda kanuni açıkalara maruz kalmaktayız ve kanuni haklarımızı taleplerimizde proplemler yaşamaktayız. Aynı iş yerinde aynı kadroda çalışan iki personelin aynı konu için açmış olduğu davada danıştay tarafından birine leyhte diğerine aleyhte hükümler verilebilmektedir.
Sormak istediğim aşağıdaki konuarda kanuni durumumuz nedir, ne yapmamız gerekir ?


1.) SSk hastanelerinde görev yaparken yıda iki defa ikramiye almaktaydık, bu geçişten sonra ödenmemektedir. Oysa geçişte kanunda sadece nöbet ve fazla mesai tutarlarının devlet hastanesindeki kariterlere uygun ödeneceği belirtilmiş, diğer haklarımızın korunduğı söylenmişti.

2.) SSk hastanelerinde görev yaparken aldığımız ek ödeme sabitti, artışı maaş artış oranlarına endekslenmişti ve yıllık izinler, şua izinleri gibi çalışmadığımız zamanlardada ödemede kesinti yapılmamaktaydı. Geçişten sonra ek ödememiz döner sermaye ödemesi yapıldığı gerekçe gösterilerek ödenmemekte. Ödenen döner sermayede yalnızca çalıştığımız zamanlarda ödenmekte, ödenecek tutar her ay döner sermeya komisyonu tarafından belrlenmekte gerekirse ödeme yaılmamasına karar verilebilmekte, yasal izinlerde kesinti yapılmaktadır. Döner sermaye ödeniyor diye ek ödeme iptal edilebilir mi? İzinlerimizde kesinti yapılması yasalmıdır?

3.)657 saylılı kanuna göre mahrumiyet bölgelerinde çalışan perssonele iki yılda bir ek kademe ilerlemesi yapılır deniliyor ki bulunduğum bölgede tüm devlet memurlarına yapımaktadır. Ancak biz SSk dan geçen personele geçiş kanununda belirtilmediği gerekçe gösterilerek bu hak verilmemektedir. Aynı işyerinde çalıştığım, aynı işi yaptığım, aynı kadrodaki personel bu kademe ilerlemesini alırken ben alamamaktayım. Yapılan yasalmıdır?

4.) Yıl sonunda hastanenin kazancı olan döner sermeyenin harcanmayan kısmı personele dağıtılmakyadı, geçişten sonra maliye bakanlığına devredilmektedir. Bu bizim hakkımız değil mi ?

Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.