Eşime boşanma davası açtım çok açık yazarak net bilgiler almak istiyorum. Kumar,kredi borçları yüzünden bitiyor. Ortada kızım var ilk herşey iyiydi boşanmak istiyordu benden eşyalar bölünde bu arada tabi ondan yada onun tarafından kimse gelipte ara bulmaya çalışmadı zaten. Sonra aradan 1 ay geçti herşey değişti şimdi de boşanmak istemiyorum diyor uzadıkça uzayacak mahkeme, ben kendime ve kızıma nafaka istedim, ayrıca tazminatta istedim.
Benim aileme kredi çekmişti evlenmeden önce, şimdi diyor ki o kredi yüzünden bu hale geldim ama demiyorki senden habersiz krediler çektim, kumar oynadım, bunları da ben hep babasından öğreniyordum babası gelip gittikçe bunun yaptıklarını öğreniyodu.
Bir de babamın bir kaç tane kredisine kefil ama hiçbirinden zarar görmedi, hepsi tıkır tıkır ödendi, şimdi de diyorki onlar yüzünden bu hale geldim babam şuan ödemiyor kredisini ama ona yardım etmişti o yüzden boşanmayacam diyor.
Ya öyle bile olsa bu krediyi benim ailem çekip kullandı ben kullanmadım, ya da o kendi çektiği kredileri benimle yemedi borçlara gitti, babanların kredisi yüzünden çektim diyor o zaman bir tane çekersin. Benden habersiz çektiği üç tane kredi var onlardan bahseden yok hiç, bunlardan dolayı ben sorumlu olur muyum , tazminat alabilir miyim? Boşanmayacağım seni bırakmam diyor, mahkeme çok uzar mı, boşanamazsam n'olacak, ben onun böyle konuşmalarını duymak istemiyorum?
Mahkeme gitmesem olmaz mı? Ya öyle bir insanki çocuğa iki haftadır mama alacak, aradım bende, geçen gün çarşıdaydım gel alalım diye... Geldi benim babam senin ve ailen borçlarını ödüyor diye hakaret etmeye başladı. Sonrada kolumu sıktı darp etti beni, gittim karakola, karakolda o kadar utanmazki dedi ki ordaki polise ben arayınca açmıyor, sonra da mama al diyor. Poliste dediki mamayı dışardaki adama mı diyecek al diye. Böyle bir insan yani nasıl bitecek bu işkence n'olur biri bana yardım etsin. Kurtulamıyorum, durmadan arıyor beni ızgın:
Eşime boşanma davası açtım çok açık yazarak net bilgiler almak istiyorum. Kumar,kredi borçları yüzünden bitiyor. Ortada kızım var ilk herşey iyiydi boşanmak istiyordu benden eşyalar bölünde bu arada tabi ondan yada onun tarafından kimse gelipte ara bulmaya çalışmadı zaten. Sonra aradan 1 ay geçti herşey değişti şimdi de boşanmak istemiyorum diyor uzadıkça uzayacak mahkeme, ben kendime ve kızıma nafaka istedim, ayrıca tazminatta istedim.
Benim aileme kredi çekmişti evlenmeden önce, şimdi diyor ki o kredi yüzünden bu hale geldim ama demiyorki senden habersiz krediler çektim, kumar oynadım, bunları da ben hep babasından öğreniyordum babası gelip gittikçe bunun yaptıklarını öğreniyodu.
Bir de babamın bir kaç tane kredisine kefil ama hiçbirinden zarar görmedi, hepsi tıkır tıkır ödendi, şimdi de diyorki onlar yüzünden bu hale geldim babam şuan ödemiyor kredisini ama ona yardım etmişti o yüzden boşanmayacam diyor.
Ya öyle bile olsa bu krediyi benim ailem çekip kullandı ben kullanmadım, ya da o kendi çektiği kredileri benimle yemedi borçlara gitti, babanların kredisi yüzünden çektim diyor o zaman bir tane çekersin. Benden habersiz çektiği üç tane kredi var onlardan bahseden yok hiç, bunlardan dolayı ben sorumlu olur muyum , tazminat alabilir miyim? Boşanmayacağım seni bırakmam diyor, mahkeme çok uzar mı, boşanamazsam n'olacak, ben onun böyle konuşmalarını duymak istemiyorum?
Mahkeme gitmesem olmaz mı? Ya öyle bir insanki çocuğa iki haftadır mama alacak, aradım bende, geçen gün çarşıdaydım gel alalım diye... Geldi benim babam senin ve ailen borçlarını ödüyor diye hakaret etmeye başladı. Sonrada kolumu sıktı darp etti beni, gittim karakola, karakolda o kadar utanmazki dedi ki ordaki polise ben arayınca açmıyor, sonra da mama al diyor. Poliste dediki mamayı dışardaki adama mı diyecek al diye. Böyle bir insan yani nasıl bitecek bu işkence n'olur biri bana yardım etsin. Kurtulamıyorum, durmadan arıyor beni ızgın:
Öncelikle geçmiş olsun. Sizin ve çocuğunuz adına zor bir dönemdesiniz. Bir zamanlar mutlu olmak adına yeminler etmiş insanların bir gün birbirlerine böyle düşmanca davrandıkalrını gördükçe içimiz eziliyor. Ama bu da hayatın gerçeklerinden bir tanesi. Kul olanın başına herşey geliyor.
Boşanma davası nedenlerinizi ispatla mükellefsiniz. Eşinizin kumar oynadığını, bu amaçla krediler çektiğini ispatlamalısınız. Çektiği kredileri belgelendirmelisiniz. Hangi bankalardan kredi çektiğini bankalardan / bankaların kredi merkezlerinden müzekkere yolu ile istetebilirsiniz mahkemede. Avukatınız bu konuda size yol gösterecek ve yardımcı olacaktır. Ancak kredi çekilen bankaların isimlerini hatta şubelerini biliyorsanız işiniz dahada kolaylaşır.
Eşinizin kumar oynama alışkanlığını ve eylemini tanık beyanları ile ispatlamalısınız. Malum kumar kapalı kapılar ardında dönüyor. Kolay kolay tanık bulunamayabilir. Ancak aile içinden veya yakın akrabalardan eşinizin kumar nedeni ile hayatında ciddi sıkıntılar yaşadığına şahit olanlar varsa onların tanıklıkları size yardımcı olacaktır.
Çalışıp çalışmadığınızı belirtmemişsiniz, nafaka talebiniz hakim tarafından değerlendirilerek uygun miktarda bir tedbir nafakası bağlanacaktır. Tabii avukatınız talep etmeli nafakayı. Ayrıca tazminat için yasanın amir hükümleri işleyecektir. Öncelikle eşinizin kusurlu taraf olduğunun kesinleşmesi gerekiyor.
Eşinizin, aileniz adına kredi çekmesi yada onlara kredi ile destek vermesi suç yada kusur değil. Krediyi kendi adına çekmişse zaten söylenecek birşey yok. Ancak kefilliği sözkonusu ise ve aileniz eşinizin kefil olduğu krediyi ödemedi de eşinizdan tahsil edilmek istendi ve eşinizde bu nedenle kredi çekti ise ve evliliğinizdeki sıkıntılar bu nedenle oldu ise (biraz karmaşık ama hakim dikkate alacaktır bunu) durum başka.
Anlaşmalı bir boşanma olmadığı için uzayacaktır. tarafların iddialarını ispatlaması tanık ifadelerinin dinlenmesi, tanık ifadeleri ve delillerin değerlendirilmesi gibi bir akış sözkonusu olacaktır. 8 - 10 ay ile 2-3 yıl arasında değişen bir süreç var önünüzde. Nafaka ve tazminat konusunu yazdım yukarıda.
Mahkemeye gitmelisiniz. davanıza sizden daha iyi kimse sahip çıkamaz. Darp edildiğinize dair karakolda tutanak tutuldu ise, mahkemeden ailenin korunmasına dair kanun gereği tedbir isteyin. Size ve çocuğunuza, ikametgahınıza yaklaşmasını engelleyebilirsiniz. Avukatınız bu konuda size yol gösterecektir.
Geçmiş olsun..
Konu Abdullah Yaman tarafından (11-04-2009 Saat 22:19:04 ) de değiştirilmiştir.
size birşey daha sormak istiyorum karar almış her pazar günü 1 ila 4 arası çocuğu görmek için kağıtta yazanı size aynen aktarıyorum davalı babanın davacı anneden her pazar günü almasına ve süreni bitinde davalı babanın davacı anneye çocuğu teslim etmesine diye, bugün ilk kez aldılar ama önce annesi geldi çocuğu almaya ben vermedim, babası gelecek dedim sonra babası geldi almaya, bundan dolayı bana bir zararı olurmu, ben kağıtta yapanı yazdım tabiki işi yokuşa sürmek hoşuma gitti ama madem babasının, madem böyle bir karar aldırtıyorsunda neden kendin gelip almıyorsun çocuğunu....
size birşey daha sormak istiyorum karar almış her pazar günü 1 ila 4 arası çocuğu görmek için kağıtta yazanı size aynen aktarıyorum davalı babanın davacı anneden her pazar günü almasına ve süreni bitinde davalı babanın davacı anneye çocuğu teslim etmesine diye, bugün ilk kez aldılar ama önce annesi geldi çocuğu almaya ben vermedim, babası gelecek dedim sonra babası geldi almaya, bundan dolayı bana bir zararı olurmu, ben kağıtta yapanı yazdım tabiki işi yokuşa sürmek hoşuma gitti ama madem babasının, madem böyle bir karar aldırtıyorsunda neden kendin gelip almıyorsun çocuğunu....
Sizin yaptığınız biraz hakkın kötüye kullanılmasımı oluyor desem, hazır elinize düşmüşken eşinizden intikammı alıyorsunuz desem.
Çocuğunuzu almaya gelen nihayetinde babaannesi. usulü bilmiyor olabilirler. Kaldı ki annesi de alsa çocuğunuz güvenilir ellerde değilmi ? Öyle olmasa idi ne hakim bu kararı verirdi, nede siz verilen bu karara razı gelirdiniz. Ayrıca babanın karar aldırtma hakkı varmı ?
Yaptığınızdan dolayı yasal olarak bir sıkıntı yaşamazsınız. Çocuğunuzun babası ile görüşmelerine engel olmadığınız, görüş günlerinde çocuğu babadan kaçırmadığınız sürece sorun olmaz.
Ancak acizane önerilerime kulak verin lütfen..
- Forumun girişinde en üstte EYS (Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu) başlıklı yazıyı ve iletileri okuyun. Kendinizi baba yerine koyun..
- Eşinize olan öfkenizi dindirmek için evladınızı kullanmayın. O daha masum ve her ikinizinde sevgisine ihtiyacı var. Onun gözündeki aklındaki baba modelini yerle bir etmeyin. Sonra çok ama çok üzülürsünüz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku