Benden ayrılmayı kabul etsin diye hayatımda biri var dedim
Yalvarırım bana yardım edin 15 nisan davam var.2 yıllık evliyim.1 yaşında kızımız var.eşimle evlendiğimiz günden beri şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz.ayrı evimiz olmasına rağmen ben eşimin ailesiyle yaşamak zorunda kaldım içgüveyi gibi ve her tartışmamızı eşimin ailesi de gördü bizimle yaşadılar kavgalarımızı ve hepde beni haklı görürlerdi.sonunda eşimle ayrılmak için ailesi onun üzerine gelmesin diye ben seni aldatmış oluyumki sen ailenin gözünde aklan üzerine gelmesinler dedim ve bir kavgada ben evi terk ettim 3 aydır ayrıyız ben anlaşmalı diyerek dava açtım mahkeme günü yaklaştı eşim benden 80bin tazminat talep edeceğini söylüyor ve mahkeme sonuçlanana kadar kızımı göstermeyeceğini ekliyor.asgari ücretle çalışan bir insanım ve bir sürü kredi kartı borcumdan başka hiçbirşeyim yok.bu dava ne kadar uzar ne yapmam gerekiyor...saygılarımla
Re: Benden ayrılmayı kabul etsin diye hayatımda biri var dedim
Sizden ayrılsın diye hayatınızda biri olduğunu söylemeniz hata. Evli bir kadın asla böyle bir durumda boşanmaz. Aksine sizi süründürmek,herkese rezil rüsva etmeye çalışır.
Anlaşmadığınız halde, anlaşmalı boşanma davası açmışsınız.
Şiddetli geçimsizlik ile boşanma davası açmanız gerekirdi.
Eşiniz 80.000 TL tazminat isteyeceğini söylemesi,hakiminde bu isteğe göre tazminatı tayin edeceğini düşünmeyin. Böyle birşey yok.Ama kesinlikle tazminat ödersiniz.
Hayatınızda biri olduğunu söylediğinizde eşinizin ailesi de duydu mu? Duydu ise bu kötü. Hayatınızda biri olmasa bile bunu söylemekle mahkemede kusurlu olabilirsiniz. Tabi bu kesin birşey değil. Belki eşit kusur verecektir. Sizde geçimsizliğinizi ispat etmek için şahitler sunun mahkemeye.
Hakim sizin ekonomik durumunuzu araştırıp hem eşiniz hemde 1 yaşındaki kızınız için TEDBİR NAFAKASI bağlar.
Eşiniz kızınızı göstermeyeceğini söylüyor demişsiniz.
Sizde ilk mahkemede KIZINIZ İLE ŞAHSİ MÜNASEBET TALEP EDİN.
Hakim bu talebinizle size belli zamanlarda ve saatlerde kızınızla görüşme tayin edecektir. Ancak takdir edersiniz ki kızınız 1 yaşında ve çok küçük. Bu sebeple saatlik görüşme tayin edilecektir. Eğer hakimin bu kararına uymazsa icra çıkartırsınız ve icra yetkilileri ve polis marifeti ile çocuğunuzu almaya gidersiniz ve alırsınız.
Dava ne kadar uzar? Bunu bilemeyiz. Bulunduğunuz ilin dava yoğunluğuna göre değişir. En iyi ihtimal ile 1 yıl, en kötü ihtimal ile 2 yıl sürer. Sonra temyiz aşaması var. Eşiniz ya da siz, ya da her ikinizde yargıtaya hakimin kararını temyize gönderirseniz en az 1 - 1,5 yılda temyiz aşaması sürer.
Yani kesin olarak boşanma 2,5 - 3 yıl alabilir.
Konu denizblk tarafından (10-04-2009 Saat 18:23:48 ) de değiştirilmiştir.
murdi2525 rumuzlu üyeden alıntı
Yalvarırım bana yardım edin 15 nisan davam var.2 yıllık evliyim.1 yaşında kızımız var.eşimle evlendiğimiz günden beri şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz.ayrı evimiz olmasına rağmen ben eşimin ailesiyle yaşamak zorunda kaldım içgüveyi gibi ve her tartışmamızı eşimin ailesi de gördü bizimle yaşadılar kavgalarımızı ve hepde beni haklı görürlerdi.sonunda eşimle ayrılmak için ailesi onun üzerine gelmesin diye ben seni aldatmış oluyumki sen ailenin gözünde aklan üzerine gelmesinler dedim ve bir kavgada ben evi terk ettim 3 aydır ayrıyız ben anlaşmalı diyerek dava açtım mahkeme günü yaklaştı eşim benden 80bin tazminat talep edeceğini söylüyor ve mahkeme sonuçlanana kadar kızımı göstermeyeceğini ekliyor.asgari ücretle çalışan bir insanım ve bir sürü kredi kartı borcumdan başka hiçbirşeyim yok.bu dava ne kadar uzar ne yapmam gerekiyor...saygılarımla
Çok özür diliyorum belki haddini aştın diyeceksiniz, ama sizin yazdıklarınızı samimi bulmuyorum ben. Nedenmi ?
- Şiddetli geçimsizlik yaşıyorsunuz, eşinizin ailesinin yanında yaşıyorsunuz, onlar bu tartışmalara şahit oluyorlar, üstelik sizi haklı buluyorlar. Şimdi kim inanır sizi bu kadar haklı bulan insanların kızlarının kendi gözlerinde aklanması için sizin aldatmış olma hikayenize inandıklarına. Bunu yapmaya iten neden inandırıcı değil. Daha mantıklı bir bahane bulun..
- Kim ayrılacağı / ayrılmayı düşündüğü eşini düşünerek, aklamaya çalışır. Yeniden evlnemeyi yada birlikte yaşamayımı düşünüyordunuz. Bu iyilik tavrı neden ? Kaldı ki hayatı size zindan eden birine karşı.. Bunuda bir daha düşünün..
- Hukukta ana kurallardan bir tanesi "kimse kendi kusurundan avantaj elde edemez". Aldattım diyerek ne kendinizi kurtarabilirsiniz, nede eşinizi aklayabilirsiniz. Aksine bunu söylemekle batmışsınız.
- Eşiniz 80000 TL değil ama oldukça yüklü bir miktarda tazminat alabilir. Tabii aldattığınızı ispatlarsa.
_ Anlaşmalı boşanma davasını nasıl açtınız. ortada bir protokol bir akit varmıydı. Vardıysa bunu eşinizde imzalamış olmalı, Boşanmanın ekonomik sosyal ve velayet ile ilgili konularında anlaşmış olmanız gerekirdi.
- Asgarşi ücretle çalışıp bir sürü kredi kartı borcu olan birisi olarak eşinize "seni aldattım, hadi ailenin gözünde aklan" derken oldukça bonkör davranmışsınız. Bunun bedeli de oldukça ağır olacaktır.
Şimdi dürüst davranalım. Samimi olalım. Cidden yardım istiyorsanız, buna ihtiyacınız var ise doğruyu yazınız. Yada bu dedikleriniz doğru ise sizin yeriniz burası değil bir psikoloğun bordo renkli deri kaplı kanepesi..
Geçmiş olsun...
Konu Abdullah Yaman tarafından (10-04-2009 Saat 23:46:36 ) de değiştirilmiştir.
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
sayın dardayım.ben tabikide kabataslak yazdım herşeyi bütün 2 yılımı buaya sığdırmak mümkün değildi.eşimle evlenmeden öncede sürekli tartışıyorduk nişanlılık döneminde fakat cahillikmidir kadermidir evlendik seviyordukda açıkçası.kıskanıyordukda ve eşim bana 2 yıl boyunca hep dedi beni aldatıyormusun sürekli dedi kendinemi banamı olan güvensizliğinden bu cümle hep vardı aramızda hiç aldatmadığım halde hep duydum bu sözü..evlendik 600 lira kira ödediğimiz evimiz olmasına rağmen sırf evde yemek yapmasın diye 2 sokak arkadaki kayınvalidemin evinde oturuyorduk 2 yıl kira verdiğimiz evde toplasam belki 4 ay ancak oturmuşuzdur.sorunlarımız kredi kartı borçları tek benim değildi ortak borçlardı ama o kadar borç varken annesinden alınan çeyrek altın borcu çok daha önemliydi benim ailemin yaptığı yardımlar geri ödenmiyor(ki ben istemedimde hiç böyle birşeyi)fakat onun ailesinden alınan 20 milyon dahi veriliyordu.bankamı var elektrikmi sumu önemli değil önce ailesiydi.kavgalarımızda ailesi beni haklı görürdü çünkü eşim bana olmadık küfürler ederdi kendi ailesinin yanında.bigün ayrılmak istediğimi söylediğimde bende istiyorum ama aileme ne diycez deyince bende onu dedim tamam sen yine iyi ol kötü ben oluyum bir kez olsun ailen seni desteklesin dedim.ve bunu söyledik.davayı açana kadar ben gelmem sen aç anlaşmalı de dedi.açtım ve şimdi bu durumdayım.neden bu kadar iyilik yaptım çünkü kızım onlarda kalacaktı çünkü kızımı benen soğutmuycak bana gösterecek tek insan eşimdi.ailesi benden nefret etsin ama eşim etmesindi. teşekkür ederim
eşimle evlenmeden öncede sürekli tartışıyorduk nişanlılık döneminde fakat cahillikmidir kadermidir evlendik seviyordukda açıkçası.kıskanıyordukda ve eşim bana 2 yıl boyunca hep dedi beni aldatıyormusun sürekli dedi kendinemi banamı olan güvensizliğinden bu cümle hep vardı aramızda hiç aldatmadığım halde hep duydum bu sözü.........kavgalarımızda ailesi beni haklı görürdü çünkü eşim bana olmadık küfürler ederdi kendi ailesinin yanında............bigün ayrılmak istediğimi söylediğimde bende istiyorum ama aileme ne diycez .......deyince bende onu dedim tamam sen yine iyi ol kötü ben oluyum bir kez olsun ailen seni desteklesin dedim......neden bu kadar iyilik yaptım çünkü kızım onlarda kalacaktı çünkü kızımı benen soğutmuycak bana gösterecek tek insan eşimdi.............ailesi benden nefret etsin ama eşim etmesindi. teşekkür ederim
....kavgalarımızda ailesi beni haklı görürdü çünkü eşim bana olmadık küfürler ederdi kendi ailesinin yanında............
Eşinizin bu durumunu ailesi biliyordu madem ve sizi haklı gördüklerini söylüyorsunuz. Boşanma nedeninizi farklı bir nedene bağlasaydınız. Şiddetli geçimsizlik gibi mesela..
.......bigün ayrılmak istediğimi söylediğimde bende istiyorum ama aileme ne diycez .......
Şiddetli geçimsizlik. Ruhi ve fikri anlaşmazlık..
........ bende onu dedim tamam sen yine iyi ol kötü ben oluyum bir kez olsun ailen seni desteklesin dedim......
Ailesi zaten biliyormuş ya kızlarının ne kadar kıskanç, kavgacı ve küfürbaz olduğunu, neyini destekleyecekler anlamadım.
......neden bu kadar iyilik yaptım çünkü kızım onlarda kalacaktı çünkü kızımı benen soğutmuycak bana gösterecek tek insan eşimdi.............ailesi benden nefret etsin ama eşim etmesindi. teşekkür ederim
Şimdi aklınız sıra iyilikmi yaptınız.. Bakın bilançoya şimdi...
1- Eşiniz sizden boşanacak. Hemde hem nafaka hem yüklü bir tazminat alarak.
2- Çocuğunuz büyüdükçe sizi annesini başka kadınlarla aldatan erkek olarak tanıyacak. Sizden soğuyacak.
3- Yaptığınız hatanın bedelini masum bir yavruya ödeteceksiniz. Bu veballe yaşayacaksınız.
4- Kızınızı sizden soğutup soğutmayacağını b,r kez daha düşünün, hayal bile edemeyeceğiniz olumsuzluklar yaşayacaksınız.
5- Ailesi cidden sizden nefret edecek, kızlarını baş tacı yapacak emin olun.
6- Bu erdemli (!) davranışınızdna dolayı kimse size madalya vermeyecek, minnettar olmayacak.
Geçmiş olsun..
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
süper bir bilanço olmuş.. genek kurul tutanağı gibi... herşey yerli yerinde ve gerçekçi.. okurken büyük keyif aldım..
2- Çocuğunuz büyüdükçe sizi annesini başka kadınlarla aldatan erkek olarak tanıyacak. Sizden soğuyacak.
3- Yaptığınız hatanın bedelini masum bir yavruya ödeteceksiniz. Bu veballe yaşayacaksınız.
4- Kızınızı sizden soğutup soğutmayacağını b,r kez daha düşünün, hayal bile edemeyeceğiniz olumsuzluklar yaşayacaksınız.
6- Bu erdemli (!) davranışınızdna dolayı kimse size madalya vermeyecek, minnettar olmayacak.
karı koca olaeak bunları hiç düşünmediniz mi??? allah aşkınıza... bu kadar da olmamalı!!!
))))))))))))))))süper olmuşş okurken keyif aldım. bilanço harika... karı koca olarak hiç mi bunları düşünmek aklınıza gelmedi?
????????
Cevap: Re: Benden ayrılmayı kabul etsin diye hayatımda biri var dedim
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz 80.000 TL tazminat isteyeceğini söylemesi,hakiminde bu isteğe göre tazminatı tayin edeceğini düşünmeyin. Böyle birşey yok.Ama kesinlikle tazminat ödersiniz.
Neden kesinlikle tazminat ödüyor? Kanıtlanabilecek bir şey yok ortada, belli ki? Eşlerden biri diğeri hakkında "Beni aldattı" veya "Beni aldattığını söyledi" dedi diye tazminat almaya hak kazanıyor mu?
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Neden kesinlikle tazminat ödüyor? Kanıtlanabilecek bir şey yok ortada, belli ki? Eşlerden biri diğeri hakkında "Beni aldattı" veya "Beni aldattığını söyledi" dedi diye tazminat almaya hak kazanıyor mu?
Öyle değil tabii. Ancak eşlerden bir tanesi birden fazla kişinin yanında "evet ben seni aldattım" derse, yada eşinin anne babasına yakınlarına " ben kızınızı aldattım hayatımda birisi var" derse. Bunu duyanlarda mahkemede "evet benim yanımda yüzüne karşı söyledi. Seni aldattım dedi" derse. O zaman tazminatı öder..
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Öyle değil tabii. Ancak eşlerden bir tanesi birden fazla kişinin yanında "evet ben seni aldattım" derse, yada eşinin anne babasına yakınlarına " ben kızınızı aldattım hayatımda birisi var" derse. Bunu duyanlarda mahkemede "evet benim yanımda yüzüne karşı söyledi. Seni aldattım dedi" derse. O zaman tazminatı öder..
Öyle olması lazım tabii. Öteki argüman mantıklı değildi.
Peki bu iddianın bir şeylerle desteklenmesi gereği yok mudur?
Eşlerden biri, mağdur rolüne bürünüp ailesini de yanına alıp koro halinde diğer eşin aldatma fiilini işlediğini söylediğinde hakim, kanıt ile desteklenmeyen bu iddialara bakıp tazminat cezası keser mi?
Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim işe iade davası sonucunda kabul (tam kabul) kararı verilmiştir deniyor bunun anlamı nedir?
Birde bu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku