Sayın arkadaşlarım;
Yaklaşık bir ay önce, 8 yıl önce çalıştığım firmanın (A.Ş.), yönetim kurulu başkanının amcasına ait olan ve şirket merkezi Urfa'da olan (o zamanlar) firmanın çeki ile ilgili 7 yıldır arandığımı öğrendim. Aranan şahıslar şubesine götürüldüm. Oradanda savcı beyin karşısına çıkardılar. Savcı bey bana, çekin fotokopisini gösterip "bu çekle ilgili hakkında icra davası açılmış, yokluğunda hakim aleyhine karar vermiş. Önünde iki seçenek var ya 15 gün hapse girersin, yada çek bedeli olan 2.500,00 TL yi ödersin. Ödediğin bu para da hazineye gider, hakkındaki icra işlemlerini durdurmaz." dediler. Gerçekten çekin benimle uzaktan, yakından hiçbir alakası yok. Ne şirketin vekiliyim, ne yetkilisiyim, ne imza benim, ne yazı bana ait ne de personeli oldum. Sadece büroya gelip gittiğinden biliyorum. Ayrıca yargılandığımdan haberim bile yok. Her zaman sigortalı çalıştım, son 4 yıldır vergi mükellefiyim. Kullandığım ev, iş, cep telefonları adıma kayıtlı. Nasıl olurda bulamazlar? diye sorduğumda bana: "Bu şu anda bizim sorunumuz değil, istersen parayı öde, daha sonra dava aç kabul edilirse alırsın" oldu. Eski çalıştığım şirketi o anda aradım, ama hiç bir telefondan ulaşamadım, hepsi ya değişmiş ya kapanmış. Mecburen ödemek durumunda kaldım. Bir insanın hiç bir alakası olmayan borçla ilgili ceza alması adalet mi. Ne yapabilirim. Davaya bakan hakim'e dava açabilir miyim. Paramı gerçekten alabilirmiyim. Bir de bu konu adli sicilime işlenmiş. Nasıl sildirebilirim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla