merhabalar;

Dedem ev yaparken babam istanbulda kazandığı parayı babasına yollayarak evi tamamlamışlar 2 daire 2 dükkan 1bodrum (2 katlı müstakil bina)fakat ev dedemin üstüne.dedem vefatından 1 kaç yıl önce evin tamamını babamın üstüne yapmak istemiş ama babam kabul etmeyip yarısını üstüne almış(dedemin ölümüne kadar diğer varislerin haberi yoktu).babamlar 4 kardeşler babanneme 4/16,evlatlara 3/16 hisse düşüyor arsanın toplamı 104 m² binanın kurulumu 70m². dedemin 1997de vefatından sonra babannem ve diğer iki halalarım kendi paylarına düşen hisseyi satışla babama veridiler.geri kalan 1 halam hissesine düşen 3/16hisseni ne aldı nede bize sattı.ama şimdi (2009 ) yılında dükkanlardan biri bana düşer diyerek almak istiyor ve 12 senedir bina sende diyerek 12 yıllık kira bedeli istiyor (fakat bizim kullandığımız 1 daire ve 1 dükkanıydı diğer 1 dükkan ve 1daire boş bulunuyordu yalnız 1 yıl kadar evi kiraya vermiştik) .bizde hakkına düşen parayı verip almak istiyoruz.yani dükkanı vermek istemiyoruz.saten kendi aralarında şura senin bura benim diye paylaşılmamış .
Normalde binanın emsallerinin fiyatından hesapladığımız da ona düşen 1 hisseye 3 milyar veya en fazla 4 milyar tutmasına ramen geçen görüşmemizde madem burayı istiyorsun tamam ben vaz geçtim dükkandan 12 yıllık kirayla birlikte 50 milyar gibi uçuk bir fiyat istedi bizde binanın toplamının emsallerine göre 80milyar olduğunu söylediğimizde emsaller beni ilgilendirmez ben hakkıma 50 milyar istiyorum diyor

şimdi;

1- bizim bu hisseyi almamız için takip etmemiz hukuki yol nedir?

2-ortaklığın giderilmesi davası açılması durumunda halama ait olan 1 hisseyi veya bizdeki geri kalan hisseyi hakim önce hissedarlaramı almalarını teklif eder yoksa doğrudan binanın tamamını açık artırmaya çıkartıp sattıktan sonra hissedarlara düşen parayımı verir?

not:binanın toplamı 1/32 hisse yarısı babamın olduğu için hisseler 3/16 şeklinde...

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...