bundan 2 sene önce suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak suçlaması iddidasıyla mahkemeye çıktım ve 3.5 ay tutuklu kaldım. dosyadaki gizlilik kararı kalkana kadarda tutuklu kaldım. ancak iddianemenin ve dosyaların incelenmesinden sonra ağır ceza mahkemesi değil asliye ceza mahkemesi davaya baktı. ve halende devam ediyor.Her mahkeme 6 ay atıyor ve benim korkum zaman aşımına uğraması çünkü ben zaman aşımına uğramasını istemiyorum.Zira ben dosyalardaki gizlilik kararının kalktığı gün tensip incelemesi sonucu ilk mahkemeye dahi çıkmadan tahliye oldum ve beraat etme olasılığım çok yüksek.Mahkeme de ise savcı henüz müteala vermedi.
şimdi siz değerli hukukçu arkadaşlardan öğrenmek istediğim zaman aşımına uğramasını veya biran önce mahkemenin karara bağlanmasını nasıl sağlayabilirim. ayrıca iddia edilen suç örgütlü olduğu iddiasıyla teknik yakip yapılmıuş ama aslında ortada aslında örgütte yok. Beim öğrendiğim kadarı ile örgütlü suçlara zaten Ağır ceza mahkemesi bakar. Yani savcının örgütlü suç deyip izin alıp dinlediği ve teknik takip izni alarak topladığı delillerde kanunsuz sayılmazmı. Ayrıca mahkemenin uzamasının sebebi ise ifadeye gelmeyen şüpheli kişiler.Zaten onlarda benim öğrendiğim kadarı ile zaman aşımına uğramasını istedikleri için.Ama zaman aşımı olursa bu davada asıl suç işleyenler ceza almayacak ve sadece 3-5 ayla kurtulacaklar ama benim gibiler ise suçsuz yere içerde yatmış olacaklar ve beraat alamadığımız için suçsuzluğumuzu ispatlayamayacağız. Dolayısıyla suçsuz yere,başkalarının hatası yüzünden kararan hayatlar var ve her seferinde 6 ay uzaması insanı çıldırtıyor.Zira 2.5 3 sene az bi zaman değil ve bööle giderse dahada çok bekleyeceğiz belkide zaman aşımı olursa bir ömür bu leke ile yaşamak zorunda kalacağız. Bunun önüne geçmenin bir yolu yokmu.
Allah kimsenin başına benim başıma gelenleri vermesin.Gerçi bu dünyada olmazsa Ahirette hesabı sorulur ama genede insan oğluyuz işte dayanamıyoruz.