merhabalar öncelikle mesajımı okuyan ve yanıtlayan herkese şimdiden tesekkur ederim şimdi geleyim konuya..
Suanki eşim 2004 yılında ilk evliliğini almanyada yapıyor (kendisinin süresiz oturumu var) ve 2005 yılında bosanma davası acıyor dava sürerken eşimle biz tanısıoruz ve 2006 yılında eşim bana(türkiyeye) geliyor bosanma davası sürdüğü icin nikah yapamıyoruz 2007 yılındada almanyada bosanma gerceklesiyor (türk hukukuna göre) tabiki eşim benden hamile kalıyor ve 2007 yılının mayıs ayında almanyadaki bosanma gerceklesiyor ve 25 haziran 2007 de doğum gerceklesiyor eşimin kimliği değişmediği icin( türkiyede tanıma yapılması lazımmıs) ne gerekse eşimin kimliğinde eski eşinin soy ismi yazıyordu cocuğumuz dünyaya geldiği hastane yetkilileri annenin kimliğinde ne yazarsa onu yazarız dierekten cocuğun soy ismini ilk eşinin soy ismini yazıyorlar biz itiraz ediyoruz mahkeme kararında cocuk olmadığı acıkca belirtilmiş ve ilk eşinin yollamıs olduğu noter tastikli vekaletnamedede bu evlilikten cocuğumuz yoktur die kağıt aldık yine gittik hastaneye bunu kabul etmediler bosanmadan 300 gün içinde doğacak cocuk ilk eşine gecer dediler cocuk benim cocuğum nereye geciyor tabi biz 300 gün bekledik ve eşimle nikahımızı yaptık nikahımızı yaptıktan 1 gün sonrada nufus mudürlüğünden oğlumun kimliğini evde doğum yaptım dierekten cıkardım ama almanyaya gidceğiz ve oraya yerleseceğimiz icin cocuğa 1 kerelik vize almamız gerekiyordu bizde basvurusunu yaptık ve basvurudan 3 ay sonra eksik evrak geldi cocuğun doğum belgesini ibraz ediniz die biz hastaneden doğum belgesini istediğimizde eski eşinin soy ismiyle veriyorlar ama cocuğun kimliğinde benim soy ismim yazıyor ve bu yuzden konsoloslğa bu kağıdı veremiyoruz bu sekilde versek ne problem teskil eder ayrıca biz hastaneden benim soy ismimle doğum kayıt belgesini nasıl alabiliriz ve nasıl bir yol izlemeliyiz lütfen yardımcı olur belki biraz karısık anlatmısımdır kusura bakmayın gercekten cok karısık bir konu ancak bu kadar toparlayabildim şimdiden saygılar
size bu yaziyla yardimci olamiyorum ama size benzer benim basimdanda bir konu gecti halen cozemedim.
Ben Turkiye de temmuz 2003 yillinda evlendim. Aralik 2003 de esimi Hollanda ya getirdim sonra anlasamadigimiz icin esim Turkiye ye eylul 2004de geri dondu. Sonra mayis 2006 yilinda suanki oglumun babasiyla tanistik ve agustos 2006da hamile kaldim. Oglumun babasina ve de haziran 2006da eski esime Hollanda da bosanma davasi actim,normalde cabuk olurdu ama biz Turkiye de evlendigimiz icin ve de eski esim Turkiye de oldugu icin dava uzun surdu. Kasim 2007de bosandik, ama mayis 2007de oglum dogdu. O yuzden evlilik icinde dogdugu icin baba adi vede soyadi eski esime ait.Hollanda bosanma islemlerini Turkiye de de cevirtemedim, cunki aynen bosanma davasi gibi oluyormus.Maddi durumumuz iyi olmadigindan halen Turkiye de bosanmayi gerceklestiremedik. Ben haziran 2007de Hollanda da babalik davasi actim, ama biz eski esimle Turkiye de evlendigimiz icin Turkiye kanununu uyguladilar. Eski esimle de butun irtibatlari kestigim icin ben davayi actim ,ama Turkiye de anne, babalik davasi acamazmis.Eski esimin de nerde kaldigini bildirmek istemedigim icin onun bu davadan haberi olmasin istedim. Yoksa bosanma davasinda beni zorlastirir diye. Kendisi Turkiye de oldugu icin davayi kaybettim. Cocugun babasida Turkiye de cocugun babasi gelsin burda dna testi yapilsinda dediler ama oda gelemiyor cunki ben Hollanda da issizdim. Biraz benimki karisik ama insallah anlarsiniz. Mahkemede anne davayi acamaz kendi babasida acamiyor eski esimden baskasi acamazmis,bende onun bu konuda haberi olsun istemiyorum. Suan cocuk 18 geldiginde kendi acacakmis bunu uygun buldular. Ben kasim 2007de Turkiye ye cocumun babasinin yanina geri donus yaptik. Ama halen resmi evlilik yapamiyoruz vede Turkiye de ogluma nufus cuzdani da alamiyoruz. Son haberler Hollandadan eger Turkiye de dna testi yaptirisak Hollanda da sansimiz oldugunu soylediler. Turkiyede de dna testi yaptirmak icinde mahkeme davasi acilmasi lazim vede oglum Turkiye de nufus cuzani olmasi lazimmis ee suan bizde bir sey yapamiyoruz. Size yardimci oldummu bilmem ama inan benim konuda karisik.
Benim konuyada hukukcu arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
size bu yaziyla yardimci olamiyorum ama size benzer benim basimdanda bir konu gecti halen cozemedim.
ben turkiyede tenmuz 2003 yillinda evlendim aralik 2003 de esimi hollandaya getirdim sonra anlasamadigimiz icin esim turkiyeye eylul 2004de geri dondu.
sonra mayis 2006 yillinda suanki oglumun babasiyla tanistik ve agustos 2006da hamile kaldim oglumun babasina vede haziran 2006da eski esime hollanda bosanma davasi actim ama normalde cabuk olurdu ama biz turkiye evlendigimiz icin vede eski esim turkiye oldugu icin dava uzun surdu kasim 2007de bosandik ama mayis 2007de oglum dogdu o yuzden evlilik icinde dogdugu icin baba adi vede soyadi eski esime ayit.Hollanda bosanma islemlerini turkiyedede cevirtemedim cunki aynen bosanma davasi gibi oluyormus vede maddi durumumuz iyi olmadigindan halen turkiyede bosanmayi gerceklestiremedik. ben haziran 2007de hollandada babalik davasi actim ama biz eski esimle turkiyede evlendigimiz icin turkiye kanununu uyguladilar. vede eski esimlede butun irtibatlari kestigim icin ben davayi actim ama turkiyede anne babalik davasi acamazmis vede eski esiminde nerde kaldiginida bildirmek istemedigim icin onun bu davadan haberi olmasin istedim yoksa bosanma davasinda beni zorlastirir diye. o yuzden. vede kendisi turkiyede oldugu icin davayi kaybettim. Cocugun babasida turkiyede cocugun babasi gelsin burda dna testi yapilsinda dediler ama oda gelemiyor cunki ben hollandada issizdim. biraz benimki karisik ama insallah anlarsiniz. mahkemede anne davayi acamaz kendi babasida acamiyor eski esimden baskasi acamazmis bende onun bu konuda haberi olsun istemiyorum. Suan cocuk 18 geldiginde kendi acacakmis bunu uygun buldular. Ben kasim 2007de turkiyeye cocumun babasinin yanina geri donus yaptik. Ama halen resmi evlilik yapamiyoruz vede turkiyede ogluma nufus cuzdanida alamiyoruz. Son haberler hollandadan eger turkiyede dna testi yaptirisak hollandada sansimiz oldugunu soylediler. Turkiyedede dna testi yaptirmak icinde mahkeme davasi acilmasi lazim vede oglum turkiyede nufus cuzani olmasi lazimmis ee suan bizde bir sey yapamiyoruz. Size yardimci oldummu bilmem ama inan benim konuda karisik.
benim konuyada hukukcu arkadaslar yardimci olursa sevinirim
saygilarimla
Selam,
benim hukukcu arkadaslara da bir sorum var. Ben Turkiye de halen bosanamadim vede oglumuda nufus cuzdani alamadim. Halen tek Hollanda vatandasi. ben sahsen cifte vatandas. Eger bosandiktan sonra ogluma kendi babasinin adini verebilirmiyim, yoksa eski esimin mi soyadini alir? Babasinin adini veremezsem burada ne yapmamiz lazim yardimci olabilirmisiniz? Birde bir sorum daha olacak Turkiye de dna testi yaptirmak icin ne yapmamiz lazim? Şimdiden tesekkurler
saygilarimla
Konu elmas1 tarafından (21-04-2009 Saat 17:37:28 ) de değiştirilmiştir.
merhabalar öncelikle mesajımı okuyan ve yanıtlayan herkese şimdiden tesekkur ederim şimdi geleyim konuya..
Suanki eşim 2004 yılında ilk evliliğini almanyada yapıyor (kendisinin süresiz oturumu var) ve 2005 yılında bosanma davası acıyor dava sürerken eşimle biz tanısıoruz ve 2006 yılında eşim bana(türkiyeye) geliyor bosanma davası sürdüğü icin nikah yapamıyoruz 2007 yılındada almanyada bosanma gerceklesiyor (türk hukukuna göre) tabiki eşim benden hamile kalıyor ve 2007 yılının mayıs ayında almanyadaki bosanma gerceklesiyor ve 25 haziran 2007 de doğum gerceklesiyor eşimin kimliği değişmediği icin( türkiyede tanıma yapılması lazımmıs) ne gerekse eşimin kimliğinde eski eşinin soy ismi yazıyordu cocuğumuz dünyaya geldiği hastane yetkilileri annenin kimliğinde ne yazarsa onu yazarız dierekten cocuğun soy ismini ilk eşinin soy ismini yazıyorlar biz itiraz ediyoruz mahkeme kararında cocuk olmadığı acıkca belirtilmiş ve ilk eşinin yollamıs olduğu noter tastikli vekaletnamedede bu evlilikten cocuğumuz yoktur die kağıt aldık yine gittik hastaneye bunu kabul etmediler bosanmadan 300 gün içinde doğacak cocuk ilk eşine gecer dediler cocuk benim cocuğum nereye geciyor tabi biz 300 gün bekledik ve eşimle nikahımızı yaptık nikahımızı yaptıktan 1 gün sonrada nufus mudürlüğünden oğlumun kimliğini evde doğum yaptım dierekten cıkardım ama almanyaya gidceğiz ve oraya yerleseceğimiz icin cocuğa 1 kerelik vize almamız gerekiyordu bizde basvurusunu yaptık ve basvurudan 3 ay sonra eksik evrak geldi cocuğun doğum belgesini ibraz ediniz die biz hastaneden doğum belgesini istediğimizde eski eşinin soy ismiyle veriyorlar ama cocuğun kimliğinde benim soy ismim yazıyor ve bu yuzden konsoloslğa bu kağıdı veremiyoruz bu sekilde versek ne problem teskil eder ayrıca biz hastaneden benim soy ismimle doğum kayıt belgesini nasıl alabiliriz ve nasıl bir yol izlemeliyiz lütfen yardımcı olur belki biraz karısık anlatmısımdır kusura bakmayın gercekten cok karısık bir konu ancak bu kadar toparlayabildim şimdiden saygılar
Sadece 3 nokta kullanmış, onları da konunun en başında tüketmişsiniz.Bari aralara serpiştirseydiniz, konunuz biraz daha anlaşılır olabilirdi.
Merhaba benim 7 yıllık resmi nikahsız bir evliliğim var ve bu evlilikten olma iki çocuğum var.Büyük çocuğumuzun doğum tarihi 26 nisan 2001 küçüğünkü...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku