Herkese selamlar
Konu biraz karmaşık olduğu için,siz değerli hukukçu arkadaşlarımızın tavsiye ve görüşlerini öğrenmek istiyorum.
Konu kısaca şu şekilde;

Tapusu annemin üzerine olan bir daire vardı.1996 yılında satın almıştı.Bilindiği üzere 1999 yılında deprem olunca,devlet depremde zarar görenlere 6 milyar değerinde bir konut kredisi verdi.Bu krediyi ise annemin abisi(dayım) kendisi kullanmak için ,annem ile anlaşarak devletten kredi almak için sözünü ettiğim anneme ait binayı ipotekli gösterdi.Bu olay 2001 yılında oldu ve ziraat bankasınca verilen 6 milyarlık kredi karşılığında,anneme ait olan ev,dedemin adına (annemin ve dayımın babası) ipotekli satış olarak gösterildi

Yani bu apartman dairesi dedemin adına ipotekli.tapu şimdi dedemin adına ancak ev ipotekli

Bu evin her yıl 335 tl lik ödemesi var ve bunun yarısını ben ödedim(3 milyar)

Geçen yıl bu dedeyi ve anneyi ard arda kaybettik.şimdi evin tapusu ,veraset işlemlerinden sonra ,otomatikman ,dedemin varislerine geçti(dedemin kendi köyündeki evi,arazisi ve otomatik olarak eskiden annemin ve şimdi dedemin adına geçen apartman dairesi)
veraset ilamını çıkarttım ve tüm vergileri vs ödedim.şimdi varis olarak 1 ananem, 2 dayı,3 teyze ve 1 kızkardeşim varisler olarak geçiyor.

Buraya kadar öğrenmek istediğim 2 konu var.Bunlar;
1-)Bu apartman dairesi annem tarafından 1996 da alındı ve 2001 yılında,deprem kontu kredi almak için dedeme satılmış gibi gösterilip ipotekli oldu.Bu ipoteğin yarısını ben ödedim.Diğer yarısını ise her yıl 335 tl olarak ödemek istiyorum.Varisler arası satış sözleşmesi düzenlenip ,bu ipotekli ev tapusu lehime satış olabilir mi?
2-Ya da tüm kredi borcunu ödeyip mi tapuda bu işlemleri yapmalıyım?

Alternatif çözüm önerilerinizi bekler,saygılar sunarım