Merhabalar
Kardeşimin başına gelen bir olayı paylaşmak istiyorum. 2006 tarihinde işlenen faili meçhul bir cinayetin (ateşli silahla öldürme) hemen ardından olay yerinden geçmesi nedeniyle (bizce) evden alınan ve nezarette kalan kardeşim sorgulama sonrasında serbest bırakıldı. Bir arkadaşıyla beraberdi o çocukta aynı şeyleri yaşadı. Kardeşim serbest kaldıktan sonra biz olayı çok fazla araştırmadık şimdi 1 gün önce savcı babamı çağırıp kardeşimi teslim etmesini sölemiş avukat nezaretinde kardeşimi teslim etmişler sorgulanıp mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmış, şimdi cezaevinde...
1- Dosyanın tekrar gündeme gelmesi neye bağlıdır?
2- Muhtemel en fazla tutuklu kalma süresi nedir?
3- Suç üzerine kalırsa muhtemel alacağı ceza ne kadar olur?
4- Ortada net bir delil olmadan nasıl olur da şüphe ile tutuklanır yoksa günah keçisimi aranıyor...
Re: Ortada net bir delil olmadan tutuklanma hakkında?
Hukukçu olmadığım için sorularına cevap veremiyorum.Ancak; burasının Türkiye olduğunu,kişilerin ne ile suçlandıklarını bile bilmeden aylarca tutuklu kaldıklarını ve hatta öldüklerini biliyor olmalısınız.
Ayrıca "İdam" talebiyle yargılanıp,beraat edenler de oluyor.Neler olmuyor ki...
Yeter ki; ADALET ve HUKUK OLSUN!
İyi günler...
TUTUKLAMA NEDENLERİ
Madde 100 - (1) Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve bir tutuklama nedeninin bulunması halinde, şüpheli veya sanık hakkında tutuklama kararı verilebilir. İşin önemi, verilmesi beklenen ceza veya güvenlik tedbiri ile ölçülü olmaması halinde, tutuklama kararı verilemez.
(2) Aşağıdaki hallerde bir tutuklama nedeni var sayılabilir:
a) Şüpheli veya sanığın kaçması, saklanması veya kaçacağı şüphesini uyandıran somut olgular varsa.
b) Şüpheli veya sanığın davranışları;
1. Delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme,
2. Tanık, mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma,
Hususlarında kuvvetli şüphe oluşturuyorsa.
(3) Aşağıdaki suçların işlendiği hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı halinde, tutuklama nedeni var sayılabilir:
a) 26.9.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan;
1. Soykırım ve insanlığa karşı suçlar (Madde 76, 77, 78),
2. Kasten öldürme (Madde 81, 82, 83),
3. (Ek bent: 06/12/2006 - 5560 S.K.17.md) Silahla işlenmiş kasten yaralama (madde 86, fıkra 3, bent e) ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama (madde 87),
4. İşkence (Madde 94, 95)
5. Cinsel saldırı (birinci fıkra hariç, Madde 102),
8. Uyuşturucu veya uyarıcı Madde imal ve ticareti (Madde 188),
9. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma (iki, yedi ve sekizinci fıkralar hariç, Madde 220),
10. Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar (Madde 302, 303, 304, 307, 308),
11. Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar (Madde 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315),
b) 10.7.1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunda tanımlanan silah kaçakçılığı (Madde 12) suçları.
c) 18.6.1999 tarihli ve 4389 sayılı Bankalar Kanununun 22 nci Maddesinin (3) ve (4) numaralı fıkralarında tanımlanan zimmet suçu.
d) 10.7.2003 tarihli ve 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda tanımlanan ve hapis cezasını gerektiren suçlar.
e) 21.7.1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 68 ve 74 üncü Maddelerinde tanımlanan suçlar.
f) 31.8.1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 110 uncu Maddesinin dört ve beşinci fıkralarında tanımlanan kasten orman yakma suçları.
(4) (Değişik fıkra: 25/05/2005-5353 S.K./11.mad) Sadece adlî para cezasını gerektiren veya hapis cezasının üst sınırı bir yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez.
TUTUKLAMA KARARI
Madde 101 - (1) Soruşturma evresinde şüphelinin tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi tarafından, kovuşturma evresinde sanığın tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine veya re'sen mahkemece karar verilir. Bu istemlerde mutlaka gerekçe gösterilir ve adlî kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten hukukî ve fiilî nedenlere yer verilir.
(2) Tutuklamaya, tutuklamanın devamına veya bu husustaki bir tahliye isteminin reddine ilişkin kararlarda hukukî ve fiilî nedenler ile gerekçeleri gösterilir. Kararın içeriği şüpheli veya sanığa sözlü olarak bildirilir, ayrıca bir örneği yazılmak suretiyle kendilerine verilir ve bu husus kararda belirtilir.
(3) Tutuklama istenildiğinde, şüpheli veya sanık, kendisinin seçeceği veya baro tarafından görevlendirilecek bir müdafiin yardımından yararlanır.
(4) Tutuklama kararı verilmezse, şüpheli veya sanık derhâl serbest bırakılır.
(5) Bu Madde ile 100 üncü Madde gereğince verilen kararlara itiraz edilebilir.
TUTUKLULUKTA GEÇECEK SÜRE
Madde 102 - (1) (Değişik fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.18.md) Ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işlerde tutukluluk süresi en çok bir yıldır. Ancak bu süre, zorunlu hallerde gerekçeleri gösterilerek altı ay daha uzatılabilir.
(2) Ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde, tutukluluk süresi en çok iki yıldır. Bu süre, zorunlu hallerde, gerekçesi gösterilerek uzatılabilir; uzatma süresi toplam üç yılı geçemez.
(3) Bu Maddede öngörülen uzatma kararları, Cumhuriyet savcısının, şüpheli veya sanık ile müdafiinin görüşleri alındıktan sonra verilir.
reanimatör rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Kardeşimin başına gelen bir olayı paylaşmak istiyorum. 2006 tarihinde işlenen faili meçhul bir cinayetin (ateşli silahla öldürme) hemen ardından olay yerinden geçmesi nedeniyle (bizce) evden alınan ve nezarette kalan kardeşim sorgulama sonrasında serbest bırakıldı. Bir arkadaşıyla beraberdi o çocukta aynı şeyleri yaşadı. Kardeşim serbest kaldıktan sonra biz olayı çok fazla araştırmadık şimdi 1 gün önce savcı babamı çağırıp kardeşimi teslim etmesini sölemiş avukat nezaretinde kardeşimi teslim etmişler sorgulanıp mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmış, şimdi cezaevinde...
1- Dosyanın tekrar gündeme gelmesi neye bağlıdır?
2- Muhtemel en fazla tutuklu kalma süresi nedir?
3- Suç üzerine kalırsa muhtemel alacağı ceza ne kadar olur?
4- Ortada net bir delil olmadan nasıl olur da şüphe ile tutuklanır yoksa günah keçisimi aranıyor...
Sayın üye; Hukukta her vakıa'nın kendine özgü nitelikleri vardır.Diğer meslek dalllarında olduğu gibi.Ceza hukuku kişi özgürlüğünü ilgilendiren bir hukuk dalı olduğu için avukatınızdan mutlak surette profesyonel yardım almanızı öneririm.
Buradan yazacağımız bir kaç yorumla kardeşinizin -olasılığı varsa- tahliye ve beraati mümkün değil.
Yine de bir kaç yorum yapayım.Dosya ceza davalarında düşmez; savcılıkca takipsizlik kararı verilmedikçe, ya da hazırlık soruşturması bitip esas'a geçilip hüküm tesis edilmedikçe dosya derdest olur.Siz kardeşinizin serbest kalması ile sanırım -haklı olarak- rahatladınız.Ama ceza davaları kişi hak ve özgürlüklerini ilgilendirdiğinden ve mahkemelerin üllkemizdeki iş yükü çok fazla olduğundan biraz daha uzun sürüyor.
-Olası tutuklu davası için hiç bir yorumda bulunmak mümkün değil.Olayın özünü,gidişatını bilmiyoruz zira...
-Kardeşiniz için en uygun çözüm çok acil olarak dediğim gibi profesyonel yardım almanız..
Saygılarımla...
Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim ancak avukatımız dosyaya ulaşamadığını beklememiz gerektiğini söylüyormuş tutuklama kararınada itiraz edeceğiz umarım hayırlı bi sonuç alırız ben sadece telefonla bilgi aldığım için objektif değerlendiremiyorum . Avukatın dosyaya ulaşamaması gibi bir durum olabilirmi?
reanimatör rumuzlu üyeden alıntı
Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim ancak avukatımız dosyaya ulaşamadığını beklememiz gerektiğini söylüyormuş tutuklama kararınada itiraz edeceğiz umarım hayırlı bi sonuç alırız ben sadece telefonla bilgi aldığım için objektif değerlendiremiyorum . Avukatın dosyaya ulaşamaması gibi bir durum olabilirmi?
FUTURE rumuzlu üyeden alıntı
Olabilir..
peki o zaman mahkeme tarihi şu an belli değil ve avukat dosyaya ulaşamıyorsa nasıl bir savunma yapacak? Dosyayı görüp ona göre çalışma yapması gerekmezmi? Bu şekilde adalet sağlanıyormu?
Dosya henüz hazırlık aşamasındadır sanırım.Dosya hazır oldugunda zaten avukat dosyayı alıp inceleyecektir.
Bir yakınımında başında benzer bır durum vardır ve kişi 3 aydır içerdedir.Biray kadar oldu dosya hazırlanmış ve avukat dosyayıaldı inceledim. Okadar komik şeyler varkı dosyada avukat değilim ama benim avukata söylediklerimi avukat mahkemeyesunarsa ilk mahkemede delil yetersizliğinden kesin beraat eder. Tabiiki burası TÜRKİYE heran herşey olabilir. Fakat ben %99 eminim ki ilk mahkemede kişi dışarıya çıkacaktır.
Bir dosya hazırlanmış kı anasını satayım sankı ergenekon dosyası.Herşeyi tekrar tekrar yazmaktan ne anlıyorlar bırturluçözemedim...dosyanın kalınlıgı sanırım 10 cm kadardır...Birgece sabaha kadar okudum inceledim ve özetini çıkardım.Özetinide avukata verdim Kafama takılan eksik ve yanlıs yerleride renklı kalemle işaretledim ki avukat oraları iyi anlayabılsın.
İnşallah avukat 3 kelimeyi yanyana getirip mahkemede gerektiği gibi savunmasını yapabılır.....!!!
BOLŞANSLAR diliyorum çünkü herşey şansa kalmış durumda Türkiyede.
otantik rumuzlu üyeden alıntı
Özetinide avukata verdim Kafama takılan eksik ve yanlıs yerleride renklı kalemle işaretledim ki avukat oraları iyi anlayabılsın.
İnşallah avukat 3 kelimeyi yanyana getirip mahkemede gerektiği gibi savunmasını yapabılır.....!!!
BOLŞANSLAR diliyorum çünkü herşey şansa kalmış durumda Türkiyede.
Avukatlık mesleğine saygı duymamanız, hukukun herkese lazım olduğunu bilmemeniz ve yalnızca bir meslektaşa değil, tüm meslek camiasına hakaret etmeniz kabul edilebilir bir durum değildir.
Umarım sınırlı bilginize, "saygı" ve "alçakgönüllülük" kavramlarını bir gün dahil edebilirsiniz. Tekrar görüşmemek üzere, güle güle...
Bilgilerini paylaşan ve emek harcayan herkese teşekkür ederim öncelikle.... Memlekete gidip hem ailemi teselli etmeye hemde kardeşime destek olmaya çalıştım çocuk cezaevinde resmen solmuş ailem perişan olmuş ... Babamın tek bir damla gözyaşını hangi tazminat karşılayabilir? Annemi hiç anlatmıyorum. bunlar işin duygusal yönleri neyse kendimi tututp asıl söylemek istediklerime geleyim.
1- Açık görüşte kardeş göremiyormuş bayramlar haricinde ,görebilenler: anne baba eş çocuk torun... bununla ilgili bilgisi olan varsa bekliyorum
2- Tutuklu da olsa yargılanmamış , başka olaylar hakkında ifadesine başvurulmasına çok içerledim hani sabıkası olsa neyse ama bişey yok başka bir ilçedeki olay için ifadesi alındı hemde olaylar olduğunda il dışındaydı ...
3- Gazetenin attığı başlığa da çok içerledim 'katil zanlısı 3 yıl sonra teslim oldu'
İşte bunlar insanı katil eder sanki çocuk 3 yıldır kaçıyomuş gibi adresi yeri yurdu belli insanı toplum gözünde kaçak katil gibi gösteriyorlar...
Adalet işlemeli gazeteler yazılmalı ama insanları hiç yerine koyarak değil... Nacizhane içimdekileri paylaşıp yükümü azaltmak istedim zira elikolu bağlı beklemekten başka yapabildiğim bişey yok...
,
delil yoksa tutuklama olurmu,
Kesin delil olmadan tutuklama,
cinsel tacizde delil vatsa hemen tutuklanirmi,
Delil olmadan ceza olurmu,
somut delil olmadan tutuklama,
mahkeme olmadan tutuklama olurmu,
cinayete internet mesaji delil yapilirmi,
delil olmadan ilk mahkeme tutuklama olabirmi,
mahkemede delil yoksa ne olacak,
mahkeme karari olmadantutuklama olurmu,
delil olmadan ,
kesin delil olmadan mahkeme olur mu,
delil yoksa ne olur,
delil yoksa mahkeme olurmu,
hakkında yeterli delil,
delil olmadan tutuklama.olur mu,
anayasada delil yetersizliginden tutuklama olur mu,
ilk mahkemede tutuklama olur mu www.hukuki.net,
Kesin delil olmadan,
Delil yoksa Tutuklama
merhabalar..kız arkadaşımla sorun yaşadım ve olay adliyeye intikal etti.hiç bir darp v.b rapor yok ama mahkeme sadece karsı tarafın beyanına bakarak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku