Merhaba,

Ben 1964 doğumlu bir bayanım. Annem 1967 yılında evi terk etmiş. Kısa süre içinde gerçekleşen boşanmanın ardından, ben babamla birlikte kalmışım. Annem, boşanmanın ardından Almanya’ya yerleşmiş ve orada bir Alman vatandaşı ile yaptığı evlilikten bir çocuğu daha olmuş. Daha sonra Alman eşinden de boşanmış.

Bir süre önce, avukatı aracılığıyla, annemin vefat ettiği haberi geldi. Avukatı, annemin bir vasiyetname bıraktığını belirterek beni davet etti. Mirasçı çocukların huzurunda vasiyetname açılmış oldu. Vasiyetnamede, annemin bana hiçbir şey bırakmadığı yazıyordu. Sahip olduğu iki ev ve bir miktar nakdi diğer çocuğuna bırakmıştı. Evi terk ettiği tarihten ölümüne değin sadece 3 kez görmüştüm annemi. Demek ki, bilmeden çok kızdırmışım onu.

Vasiyetnamenin iptali için dava açmayı düşündüysem de, kardeşim, annemden kalan nakdi paylaşabileceğini, evleri ise almak istediğini söyledi. Bu teklifi kabul ettim. Nakit parayı da aldım.

Kardeşim, evin satışı konusunda benden vekâletname istedi. Ancak, gönderdiği vekâletname metninde, banka kiralık kasasından da söz ediliyordu. Sorduğumda, kasanın aslında boş olduğunu, bankaya boşuna para ödememek için kapatmak istediğini söyledi. Bu konu bana kuşkulu göründüğü için, sadece söz verdiğim gibi, evin satışı konusunda vekâletname gönderdim.

Ama, o günden sonra, birkaç aydır arayan soran yok. Bu konuda merak ettiğim bazı hususlar var.

1) Kardeşim, elindeki vasiyetname marifetiyle kasayı açtırıp, kasa muhteviyatını almış olabilir mi?
2) Bankadan kasanın durumunu sorduğumda, mirasçı sıfatıyla bana bilgi verilir mi?
3) Kardeşimin çıkardığı veraset ilamının bende bir kopyası yok. Veraset ilamını hangi mahkemeden çıkardığını da bilmiyorum. Bu durumda, herhangi bir konuda bana gerekli olsa, veraset ilamını nasıl temin edebilirim?
Saygılarımla