Merhaba,
İçinde bulunduğumuz utanç verici durumu ve kendimi daha iyi ifade etmek adına uzun bir yazı olacak kusura bakmayın. Umarım uzun olduğu için yazım cevapsız kalmaz. Sormak istediğim sorularım var ve beni bu konularda aydınlatırsanız minnettar kalırım
Aileme ait Ltd. Şti. var. Hisselerin %75'i babama, %25'i ise anneme ait. Bugüne kadar verilmiş çeklerimizi sorunsuz ödedik. Son zamanlarda ki çeklerimizi de arabalarımızı satıp, kredi çekip problemsiz ödedik. Şirket yetkilisi babam olduğundan ötürü verilen çeklerin hepsinde babamın imzası var. Fakat bu ay itibariyle ödemelerimizi yapamadık. Birkaç firma çek karşılığı mağazamızdan mallarını aldılar ve çekleri bize iade ettiler. Mağazada çok az mal kaldı. Krizin getirdiği bir sonuç olarak bir çok insan işten çıkarıldığı için kendi müşteri senetlerimizi de tahsil edemiyoruz ve mağazamıza artık bir gelir girmiyor. Firmalarda bulunan yaklaşık olarak 100.000 TL şirket ve 100.000 TL de babamın kendi şahıs çekleri var. Ayrıca 3 bankadan alınmış tüketici ve ihtiyaç kredileri var. 1 bankaya ait olan kredimizde ev ipoteği var ve ev annemin üzerine. Bugünden sonra çeklerin ve kredilerin ödenmesi tarafımızca çok yüz kızartıcı ama asla mümkün değildir.
Sorularım şöyledir;
1. Anladığım kadarıyla şirket çekleri ödenemediği takdirde sadece şirketin mal ve demirbaşlarına icra gelebilir. Şahısların mal varlıklarına (ki sadece krediden ötürü ipotekli 1 evimiz var) icra gelemez ve yine anladığım kadarıyla, mahkeme kararı çeklerin ödenmesinden yana bir karar çıkaracak fakat ne kadar kolaylık sağlarsalar da bizim bu çekleri ödememiz mümkün değil. Ödenmesi mümkün olmadığı için şirkete icra gelecek fakat mağazamızdaki mallarımız bu tutarı karşılayacak kadar değil. Bu durumda karşılanmayan tutar ne olacak?
2. Çeklerimiz sadece bir firmaya verilmiş çekler değildir. İcra ancak birkaç firmanın çekinin tutarını karşılayabilir ve diğer şirketlere bir mal kalmayacağından ötürü bu durumda onlar ne yapacaklardır?
3. Yine bu firmalara dediğim gibi verilmiş olan babama ait şahıs çekleri var. Bu durumda şahıs çekleri olduğu için karşı taraf sanırım babamın mal varlığına icra getirtebilir fakat annemin adına olan ev zaten krediden ötürü ipotekli. Onlar bu aşamada babam adına ne gibi bir hukuki işlem yapabilirler ve cezası ne olacaktır?
4. Çekilmiş krediler ödenemediği için bankalar ne gibi işlem yapacaklardır? Çünkü alacaklılardan ötürü dediğim gibi elimizde hiçbir şey kalmayacak.
5. İpotekle çekilmiş kredimizi, evimizi satıp ödeyebilir miyiz? Durumumuzu bilen ve isteyen var onun vereceği parayla kredimizi kapattığımızda. Daha sonra bize iflas edeceğinizi anladığınız için başkasına devrettiniz gibi bir ithamda bulunulur mu? Nedeni evin değeri 100.000 TL ipotekle alınmış kredi 70.000 TL geri kalanıyla da diğer bankaya olan kredimizi kapatabiliriz diye düşünüyoruz.
6. Ödeyemediğimiz takdirde sanırım banka ipotekten ötürü evimizi satacak ve biz bu durumda evli olan kardeşime taşınmak zorunda kalacağız. Kardeşime taşındığımızda ikametimiz orası görünecek. Peki ikamet adresimiz kardeşimin adresi görüldüğünden ötürü kardeşimin evine icra takibi yapılır ve onunda huzuru kaçar mı?
7. Hiçbir şeyi ödeme imkânımız kalmadığından ötürü sanırım babam hapis cezası alacak. Peki hapis cezasından sonra bu kabus bitecek mi, yoksa ömrümüz boyunca icra vs. vs. ile yüz yüze gelmek durumunda kalacak mıyız?
8. %25 hissesinden ötürü annemi bekleyen bir ceza söz konusu mu? ( şirketin herhangi vergi, ssk borcu bulunmamaktır)
9. Araştırma yaparken forumlardan birinde karşılaştığım bir olay vardı. Borçlu vefat etmiş fakat alacaklı sürekli takip yaptırmış ve kızını bulup borcu ondan tahsil etmek istiyormuş. Borçlunun ölümü söz konusu olursa, biz çocukları olarak böyle bir durumla karşılaşır mıyız? Böyle bir durumla karşılaşmamak için miras reddinde mi bulunmamız lazım?(ki miras reddi babayı reddetmek mi demek?) İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku