kız kardeşine karşı işlenen ufak çaplı tokat ve benzeri şeylerin cezası nedir.
kardeşim beni karakola şikayet etmiş savcılıktan rapor felan ne almış tam bilmiyorum karakoldanda söylemediler. ancak karakolda yeni işe girdim daha 2 gün oldu maaşımı sordular 500 ytl felan dedim maaşı sormalarına bir anlam veremedim . heralde parasal konuda ceza vercekler maaşımı ondanmı öğrenmek istediler...
bana karşı uygulanacak hapis yada para cezası olabilirmi. şiddetli bir kavga değil ufak çaplı bir sorun ablaya karşı uygulanan ufak caplı arbede sırtını orta derecede vurmanın cezası nedir konuyu bilenler lütren ayrıntıyla yazsınlar..
ayrıca mahalleden hiç konıuşmadığımız insanlar ablama şahitlik yapabilirmi bizi istemeyen 3 yada bilemedin 4 aile var.Kardeşime şahitlik yapabilirlermi ...sonu ne olur nereye varır kaç ay sürer veya yıl sürer.
ve ayrıca kardeşim evden hiç kimseyi istemiyor. ne anneyi ne babayı ilk fırsatta arayabildiği herkese aile hakkında hepsi deli ve ağza alınmayacak bir kardeşin yapamayacağı şeyleri yapıyor. uzun lafın kısası bizim aile olarak düşman olduğumuz kişiler bizi istemeyen kişilerle dost oluyor.Biz ise asıl düşmanı konumundayız. bir ablanın kardeşlerini annesini babasını tanımaması
küçük görmesi ve sürekli evde huzursuzluk cıkarmasının asıl sorunlu kendi olmasına rağmen herkesi suclu göstermesine kanunen haklı durumda mı olur haksız durumdamı olur ?
Ağza alınmayacak biir sürü küfür etmesi ve sakinleşmesi için atılan herhangi bir hırpalama veya başka bir şeyin cezası nedir...
karmakarışık anlattım ama bilen birisi lütfen konuyu anlayabildiği kadar açıklarsa sevinirim.
Ablam evde kendini büyük görüyor ne anne ne baba tanıyor. Tek dediği bir şey varsa ben ünivetsite bitirdim siz salaksınız okul okumadınız eziksiniz..
çalıştığı iş ise bir markette kasiyerlik... oda uzun sürmedi zaten.üniversite bitiren bu kişi kanunen haklımı olur haksızmı ?
sonucda ufak capta bir hırpalama var benim tarafımdan ?
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
....
İşlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
Konu denizblk tarafından (27-03-2009 Saat 22:06:42 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
bu sorunu çözmezki ablam rahat durmayacaktır diğelim ben hapse girdim diğer kardeşlerimi ve annemi babamı hapse attırana kadar yada öldürene kadar uğraşacaktır. Ailede herkese kin ve düşmanlık beslememktedir. KAnunen haklı durumunda kendisimi olacak sürekli evde küfür edecek biri beni darp etsin diye uığraşacak ve sonunda dayak farz olunca az bir şeyde vursak biz mi cezasını cekecez. o zaman işimiz iş diğer kardeşimde benim le birlikte gelir eninde sonunda ve tüm aile hapse girer ve ablamın sonunu düşünmek bile istemiyorum. bu şiddet dahada katlanazmı sizce ne biçim adalet bu.Bir aileyi dışardan değil içerden dağatmak bu olsa gerek birilerin isteklerini ablam o kadar iyi uyguluyorki onun akıl hocaları var demekki kanunlar doğru değil bir yerlerde hata var asıl suclu olan kişiler her zaman için darp görünce haklı durumdamı oluyor. ben kendimi haklı görmüyorum. ama ablam kendi batıyor herkesin batmasını istiyor.2 üniversite bitiren bir kişi 35 yaşında ve hala bekar 12 sene felan evde yoktu 2 üniversite bitirdi ve eve gelmesinin sebeplerini hala ben anlayamadım annne baba duyarsız o kadar söyledim ama beni dinlemediler. şimdi ablam yapacaklarını yapacak evdeki herkesi bir yerlere gönderecek birilerini isteklerini gercekleştirecek .... bir aile kökten yerle bir olacak annemi tımarhaneye göndercek veya ölümüne sebebiyet verecek babamı kederden bitirecek yada yemeğine zehiri koyacak..
olaylar o kadar karışıkkı böle anlatılacak gibi değil bir kardeş böyle olabilirmi ya ben kendimden bile dünyaya geldiğime bile utanıyom. asıl utanması gerekenler kafası havada geziyor.
Konu mkmkmk tarafından (27-03-2009 Saat 22:17:00 ) de değiştirilmiştir.
bu sorunu çözmezki ablam rahat durmayacaktır diğelim ben hapse girdim diğer kardeşlerimi ve annemi babamı hapse attırana kadar yada öldürene kadar uğraşacaktır. Ailede herkese kin ve düşmanlık beslememktedir. KAnunen haklı durumunda kendisimi olacak sürekli evde küfür edecek biri beni darp etsin diye uığraşacak ve sonunda dayak farz olunca az bir şeyde vursa biz mi cezasını cekecez. ozaman işimiz diğer kardeşimde benim le birlikte gelir eninde sonunda ve tüm aile hapse girer ve ablamın sonunu düşünmek bile istemiyorum. bu şiddet dahada katlanamzmı sizce ne biçim adalet bu.
Hayatınızda ilk defa mı darp yaptınız?
Eğer öyleyse Cezanın en alt sınırından ceza verilir.Tabi bunda sizin mahkemede pişmanlığınızı belirtmenizde etkili olur.
1 yılın altındaki cezalarda hapis yatılmıyor diye biliyorum yeni yasa düzenlemelerine göre.
Yanlışım varsa Hukukçularımız düzeltsin.
Gelelim kardeşinizin size ve anne-babanıza karşı ettiği hakaret ve küfürlere.
Bu da suç.
Yani kardeşinizin ettiği hakaret ve küfürlerde Türk Ceza Kanununa göre suçtur.
Şikayete bağlı bir suçtur ama.C.Savcılığına şikayet dilekçesi ile başvurabilirsiniz.
SEKİZİNCİ BÖLÜM: ŞEREFE KARŞI SUÇLAR
HAKARET
Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
(3) Hakaret suçunun;
a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,
İşlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.
(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.
MAĞDURUN BELİRLENMESİ
Madde 126 - (1) Hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır.
İSNADIN İSPATI
Madde 127 - (1) İsnat edilen ve suç oluşturan fiilin ispat edilmiş olması hâlinde kişiye ceza verilmez. Bu suç nedeniyle hakaret edilen hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı verilmesi hâlinde, isnat ispatlanmış sayılır. Bunun dışındaki hâllerde isnadın ispat isteminin kabulü, ancak isnat olunan fiilin doğru olup olmadığının anlaşılmasında kamu yararı bulunmasına veya şikâyetçinin ispata razı olmasına bağlıdır.
(2) İspat edilmiş fiilinden söz edilerek kişiye hakaret edilmesi hâlinde, cezaya hükmedilir.
İDDİA VE SAVUNMA DOKUNULMAZLIĞI
Madde 128 - (1) Yargı mercileri veya idarî makamlar nezdinde yapılan yazılı veya sözlü başvuru, iddia ve savunmalar kapsamında, kişilerle ilgili olarak somut isnadlarda ya da olumsuz değerlendirmelerde bulunulması hâlinde, ceza verilmez. Ancak, bunun için isnat ve değerlendirmelerin, gerçek ve somut vakıalara dayanması ve uyuşmazlıkla bağlantılı olması gerekir.
HAKSIZ FİİL NEDENİYLE VEYA KARŞILIKLI HAKARET
Madde 129 - (1) Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
(2) Bu suçun, kasten yaralama suçuna tepki olarak işlenmesi hâlinde, kişiye ceza verilmez.
(3) Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi hâlinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
KİŞİNİN HATIRASINA HAKARET
Madde 130 - (1) Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilât ederek hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri oranında artırılır.
(2) Bir ölünün kısmen veya tamamen ceset veya kemiklerini alan veya ceset veya kemikler hakkında tahkir edici fiillerde bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMA KOŞULU
Madde 131 - (1) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlenen hariç; hakaret suçunun soruşturulması ve kovuşturulması, mağdurun şikâyetine bağlıdır.
(2) Mağdur, şikâyet etmeden önce ölürse, veya suç ölmüş olan kişinin hatırasına karşı işlenmiş ise; ölenin ikinci dereceye kadar üstsoy ve altsoyu, eş veya kardeşleri tarafından şikâyette bulunulabilir.'
Yeni TCK' da C.Savcısının takipsizlik kararına itiraz edebilir ancak Şahsi dava yolu ile ceza davası açamazsınız.
3-Ya da sadece hukuk mahkemelerinde tazminat davası açarsınız.
diyecek fazlada söz yok aslında allah yardımcımız olsun.. cok sağol gerekli bilgileri bana ulaştırdın o akdar aramam rağmen senin yazdığın bilgilere ulaşamadım..
Öncelikle herkese selamlar , çok yakın bir arkadaşım olan kişinin yaşamış olduğu bu sıkıntı hakkında siz değerli hukukçularımızdan öncelikle görüş ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku