selamlar,
kardeşimin yaklaşık 5 yıl öncesinden kalan kredi kartı borçları var, bu güne kadar hep kaçtığı için bir sorun olmadı.
Duyduğumuz kadariyle belli bir süre sonra bu borçların tamamiyle iptal edileceğine dair bir yasa.
Acaba gerçekten böyle bir şey kanunlarımızda varmı yoksa halk arasında dolaşan bir kuruntu mu?
Teşekkürler
olurmu hiç oyle şey ?
siz birisine borç verseniz ve devlet dese ki "senin alacağın yok üstüne su iç" aklınız alıyor mu ?
devlet sadece kendisine olan borçlar konusunda düzenleme yapabilir
iyi ama forumlarda zaman aşımı ile ilgili yazılar okudum, zaten kafamı karıştıran da o oldu.
Sizin yazınızı kopyalıyorum.
"Kredi kartlarındaki alacaklar icin zaman aşımı süresi genel zaman aşımı süresi olan 10 yıldır. sizin konunuzda da alacağın doğduğu tarihten itibaren zaman aşımını kesen sebepler olmadığı sürece 10 yıl sonra zaman aşımına uğrar. "
Dolayısıyla sizinde söylediğiniz gibi zaman aşımı diye birşey var.
Bir başka arkadaşta 5 yıllık bir zaman aşımından bahsetmiş ama bir takım koşullar altında sanırım
sayın afsarsal konuları birbirine karıştırmayın
borçların tamamen iptal edileceğine ilişkin yasa demişsiniz
kafa karıştıracak bir şey yok 5 yıllık zaman aşımı süreleri de var ama onlar özel olaylar için onun yazıldıığı yeride verirseniz daha ayrıntılı anlatabilirim
Tayfun Bey'in demek istediği,devletin "bankalara olan kredi kartı borçlarının silinmesine ilişkin yasa" çıkarmaya yetkili olmadığıdır.
Borçlar Kanunu'n göre her türlü borcum genel zamanaşımı 10 senedir.!0 sene sonra ödemediğiniz borçtan kurtulursunuz ama Merkez Bankasının kara listesine girersiniz.Bir daha bankalardan ne kredi ne de kredi kartı alabilirsiniz,yani bankalar vermezler.
sn şahin borçtan 10 senede kurtulacaksa varsın olsun kredi kartı almasın zaten kredi kartlarından başı yanan kartı görünce çıldırır bu kadar kolay mı 10 sebne borcu ödeme bir şekilde saklan alacaklı kovalasın borçlu saklansın on sene geçsin borç ödensin o zaman ben boşu boşuna ödedim 100 dosyayı 1996 yılından bu yana bilseydim 10 yılda düşeceğini ödemezdim valla banlar ne benim param la batar ne de zengin olurlar öyle değil mi
Bilinçli tüketici, kredi kartını düzenli ve bütçesine uygun kullanırsa ne o kadar borçlanır ne de 10 sene boyunca kaçmaya gerek kalır.Eğer borç yapılırsa da bankalar söke söke alırlar buldukları yerde,bence faizler kredi kartını kullanmak için caydırıcı bir etkene sahip olabilir ama bunu kredi kartı kullanmayı prestij zanneden insanımız anlamıyor ne yazık ki,battı balık yan gider misali,ekstrede faizi gördükçe kullanıyor kartı!
Şimdi suçlu yüksek faiz veren bankalar mı,yoksa bir ekmeği bile kredi kartıyla alan,reklamlarda taksit sayısını gördükçe alışveriş manyağına dönen insanlar mı?
kapıda bacada buldukları her herde insanlara vermek için zorlanan adeta reklam filmleri ile ilah ve kurtarıca haline kartlar tüm insanların ruhunu bozacak hale getirdi. ekmeği bile kredi kartları ile alın diyen bankalara devlet dur demezse insanlar ne yapsın reklamlar bildiniğiniz gibi piyasadaki ürünlerin tüketiciler ulaşması için yapılan tanıtım yayınlarıdır. insan psikolojisini etkileyen yapıya sahiptir. sevgili kredi veren kuruluşlarımız insan psikolojisini o kadar iyi biliyorlarki birde ülkede geçim zorluğu yakın geçmişte atlatılan kriz nedeniyle işsizlik insanları kredi kartları ile ekmek almaya yöneltti
zaman aşımı konusuna gelince gerçekten 10 senede çözülüyorsa ben boşu boşuna ödedim o kadar borcu üstelik tüm alacaklı vekillerini dize getirmek için o kadar uğraş ve masraf yaptım bende bir şekilde 10 sene ortadan kaybolurdum olu biterdi.
kredi kartları kullanımında tüm suç kullanıcıların değil verilen limitlere bakın 1000 ytl maaş 40000 ytl limit benim tanıdığım o kadar kişi varkı kart limitlerini altına çevirip yastık altına atıp kaybolan
gidin 2000 ytl tüketici kredisi isteyin bankanın sizden istemediği belge kalmaz aynı banka kredi kartı vermek için dizlerinize çöker adeta yalvarır size her ikiside kredi ne farkı var 2000 ytl tüketici kredisi vermek için bin dereden su getiren bankalar aynı kişiye 5000 ytl limitli kredi kartı vermek için adeta önünde siz çökerler
sizce tek suçlu kredi kartı kullanıcılarımı bence suç var ise bu tek taraflı değildir.
herşeyden önce insanız belli zaaflarımız vardır bunu göz ardı edemeyiz
yeterki insana özgü bu zaaflar kötü emeller için kullanılmasın
şu anda dahi bir şeyler yapılmazsa yakında insanlar kartlar nedeni ile toplumun en küçük ve en değerli yapı taşı olan aile birimi ortadan kayboılma tehlikesi altına girecek formları inceleyin bir arkadaşımız boşanmış bile aile yapımız bir kredi kartı uğruna feda edilecekse bilemem gayri ben dahi kredi kartları ile savaş verirken karnımdaki çocuğumu dahi kaybedecektim 2 kere boşanma davası açtım o psikolojiyi de düşünebiliyormusunuz hem de neden birkaç bankanın kredi kartı yüzünden şunuda söyleyim ben bir protkolümüde sezeryandan 2 saat sonra doktor onayı altında yaptım anlıyormusunuz bunu 10 senede zaman aşımına uğrayacağını bilseydim o gün alacaklı vekilini hastahanenin kapsından değil camından aşağıya atardım anlıyormusunuz keşki bilseydim bunu ben o sıralarda
Vardığınız yargılar, kurduğunuz nedensellik bağları o kadar yanlışlış ki düzeltmeye çalışırken bankaları savunuyormuş gibi bir hale geliyoruz bu da hiç hoşuma gitmiyor.
Bankaların işi bu; kredi verecek, faiz uygulayacak ve kazanacak. Bankanın ürünü paradır başka bir şey değil. Serbest piyasa ekonomisi içinde faaliyetini sürdürür. Kaldı ki bankalar ülkelerin ekonomileri yönünden asla yeri doldurulamayacak olmazsa olmaz oyuncularından biridir.
Türkiyede faaliyet gösteren bir çok banka var bir çogu kapanmış olmasına rağmen vatandaş olarak bir çok seçeneğe sahipsiniz. Yani çalışacağınız bankayı seçme özgürlüğüne,
önünüze uzatılan sözleşmeyi imzalamama özgürlüğüne öyle yada böyle gelen bir kartı alıp kullanmama özgürlüğüne sahipsiniz.
Aynı şekilde rahatsız olduğunuz bir televizyon kanalından ya da programından kurtulmak için kanal değiştirmeniz yeterlidir.
Kartı alsanız bile hesabınızı doğru yapıp hesapsız düşünmeden yaptığınız harcamalardan dolayı kendinizden başka suçlayacağınız kimse olamaz
Bankalar bu anlamda suçlanamaz. Tabiki devletin bu ilişkileri düzenlenme görevi vardır ve bu hususu da tüketici yasası ve bankalar yasası ile düzenlemiştir. Başka türlüsü hukuki anlamda sözleşme serbestisine , ekonomik anlamda da serbest piyasa ekonomisine müdahale olur. Bunun dışındaki her tartışma abesle iştigaldir.
Bankalar elbette teşvik edecek. Ne kamu kuruluşları ne de hayır kuruluşlarıdır bankalar
Bunu anlamıyorum zaten "biz türk insanı olarak iradesiziz, biz kendi başımıza karar veremeyiz, bizim güdülmemiz lazım, biz düşünemeyiz devlet bizim için düşünsün, biz güdülerimize göre hareket eden canlılarız" demenin ne alemi var
Özel bankaya olan kredi kartı borcu,Bu banka batıp devletin eline geçtiğinde ne olur,kredi kartında zaman aşımı varmıdır.Kredi kartı borcu bir zaman...
Yazan: serodero Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
Benim 2002 yilindan beri odemedigim dolar bazinda kredi karti borcum var. Bankanin alacagini tahsil icin belirli bir zaman asimi varmidir? ve bu sure...
Yazan: dolantin Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ìóçûêà mailsco âîîäóøåâëÿåò ëşäåé íà ñîçäàíèå è ïğîÿâëåíèå ñåáÿ.
Akademide saat sorunu