Merhaba
Ekim 2008 tarihinde gece geç saatlerde arabamla yolda giderken ara sokaklarda iki sokağın kesiştiği noktada bir motorsiklet önümde yere yattı ben bir an durdum izledim,sonra motorsiklet sahibi kalktı ve ben de yoluma devam ettim. Kendisiyle hiç bir temasım olmamasına rağmen bir süre sonra eski eşimin ev telefonundan bir kişinin arayarak hakaret ettiğini , benim arabamla kendisine çarptığımı ve 2000 TL para istediğini öğrendim. Daha sonra beni bu kişinin avukatı olduğunu söyleyen bir bayan arayarak para verirsek uzlaşabileceklerini söyledi. Benim hiçbir şekilde böyle bir suçum olmadığından para vermeyi reddettim. Konuyla ilgili karakola çağırıldım ve orada da aynı beyanda bulundum. Daha sonraki dönemde evime mahkeme tebligatı geldi.Taksirle yaralama suçuyla TCK 89/1 ve 53/6 maddeleriyle hakkımda kamu davası açıldığını öğrendim. İddianemede motorsiklette iki kişi olduğu motorsikleti başkasının kullandığı,benden para talep eden kişinin motorsikletteki ikinci kişi olduğu ve basit tıbbi müdahaleyle iyileşecek şekilde hafif yaralandığı yazıyordu. Oysa benim gördüğüm motorsiklette bir kişi vardı. Üstelik benim çıktığım yolda zaten kasis vardı ve o sırada durmuştum. Hiçbir şekilde o motorsikletle temasım olmamışken bu şekilde şuçlanmış oldum. Şimdi yarın mahkemem var ve suçsuz olduğumu nasıl kanıtlayacağım? Bu ceza maddeleri benim hangi şekilde ceza almamı gerektiriyor? Olay yeri için bilir kişi talep edebilir miyim? Bilginizi rica ediyorum.

İyi çalışmalar..