Ben Bir Kargo şirketinde Kurye Olarak çalişiyorum Ve Başima 1 Ay önce Bir Olay Geldi çaliştigim şube Müşterilerinden Içeriği Laptop Olan Bir Kargo Aldim Bu Kargo Karşi Tarafa Gittiğinde Müşteriden Kaynaklanan Bir Hatadan Dolayi Yanliş Adrese Gitmiş Ve Mail Yoluyla Bu Kargonu Adresi Değiştirildi Ve Doğru Aliciya Ulaştiginda Kargonun Hasarli Oldugu Söylenip Geri Gönderildi Laptopta Alt Tablasinda Kirik Meydana Gelmiş Ve Masraf Olarak 70 Tl ödeme çikartildi. Şirkette Bunun Ikinci El Laptop Oldugu Için Sigorta Dişi Olacagini Belirtip Ödemeyi Yapmadi

Yanliz Faturada Sigorta Ücreti Alindi Ve Sonuç Olarak Benden Müşteriden Sorumluluk Belgesi Alinmadigim Için Bu Borcu Bana Yüklediler Ve Borcu Yetkili Firma Hasardan Dolayi Anakarttada Sorun Var Diyerek 530 Dolar Ve KDV Olarak Yapildigi Söylendi. Şuan Bu Para Benim Maaşimdan Kesilecek. Sizce Ben Bunu ödemeye Mecbur muyum?

(Durum şöyle; gönderici kargoyu orjinal ambalajında ve ilk aldıgı yere gönderdi ancak aldıgı yer bunu servisi başka bölgede diyerek kabul etmedi. Biz bu kargoları alırken müşterimize arkasında taşıma sözleşmesi olan kargo alım fişi düzenliyoruz. O fişte de 13 maddeden oluşan bir sözleşme yazıyor. Sözleşmenin 3.maddesi kargonun elden veya kara veya hava nakil araçlarında taşınma koşullarına ve kargo mahiyetine uygun şekilde ambalajlanmış olması gönderenin sorumluluğundadır. Ambalaj:yeterli muhkem ve sarsıntıya dayanıklı olmalıdır aksi durum nedeniyle oluşacakk ziyan ve hasardan gönderen sorumludur maddesi yer alıyor. 4.maddede taşıyıcının gönderene karşı sorumluluğu kusura dayalıdır. Taşıma sırasında kargoda ortaya çıkacak ziyan ve hasarın taşıyıcın kusurundan kaynaklandıgını ispat külfeti gönderene aittir maddeleri yer alıyor. Bu şube acente oldugu için şirket bu parayı acente sahibinden kesecek, acente sahibi de benim maaşımdan kesmek istiyor. Ben işi bırakmak istiyorum ama maaşıma el koymasından korkuyorum. Sizce böyle bir hakkı var mıdır? Arada benim imzalamış oldugum herhangi bir evrak veya tutanak bulunmuyor. )