Eşim benimle evlendikten 1 yıl sonra boşanma davası açtı ve 50 milayar tazminat istedi. Eşim alman vatandaşı onun la beraber olduğumuz süreyi toplasak 1 ay ı geçmez sürekli yurt dışındaydı. yalancı şahitler sayasende benden nafakayı kazandı tazminatıda alabilirmi? ben serbest meslek sahibiyim belli bir gelirim yok kış sezonu olduğu için herhangi bir işte çalışmıyorum ona rağmen nafakayı almayı başardı ama herhangi bir ödeme yapmadım daha doğrusu yapamadım. buna rağmen tazminat diye bastırıyo. üstelik düğünde takılan o kadar takı altın hepsi onda. o kadar düğün masrafı var daha onları ödeyemedim aldığı altınların parası bile duruyor sözde beraber almanyada çalışıp ödiycektik iyice bunaldım kusurlu olan taraf o ama kadın olduğu için istisna gösteriliyo gibi geliyo şuanda boşanmak istemediğimi söylüyorum ve korkuyorum. aslında boşanmak istiyorum ama tazminat ve nafaka beni düşündürüyo ve ödeyemeyince hapis cezası olabilir diye düşünüyorum bu yüzden davayı uzatmaya çalışıyorum. bu arada eşimin geliri iyi kendisi almanya da çalışıyo ama çalışmıyo gözüküyo yani işsizlik parası almak için... ona rağmen nafaka kazandı ve 50 milayarlık tazminat kazanmak için bastırıyo yalancı şahitler çıkıcak gibi geliyo .anlamaıyorum ailesinin geliri gayet iyi. bense hiçbir şeye sahip değilim cebim boş nafakasız tazminatsız boşanmak için ney yapmam lazım? birde bana yapılan bunca şeyin intikamını almak istiyorum birtane avukat tuttum aylık 100 ytl ona verebilmek için çalmadığım kapı kalmadı ama avukat biraz pasif kalıyor gibi geliyor bana. tc kanunlarının kadınlara verdiği üstünlüğü çokiyi kullanıyor eşimin avukatı elinden gelen herşeyi yapıyor ve başarılıda oluyor galiba bunun önüne nasıl geçebiliriz kadın erkek eşit değilmi? benim davamla ilgili örnek davalar arıyorum internette ama bulamadım bu yüzden bu yola başvurdum lütfen bana yardımcı olun ben kimseye zararı olmayan kendi halinde biriyim yakında hapse gircek biride olabilirim