3yıldır evliyim.15aylık bir kızım var.1yıl anlaştıktan sonra evlendik.o süreçte alkol problemini asla belli etmedi.2yıl arada sırada problemler yaşıyorduk alkolden dolayı.hamileleliğimden itibaren ailemin yanına dönemeyeceğimi düşündü ve beni yıpratmak için elinden geleni yaptı.psikolojik şiddete maruz kaldım.çift karakterli bir insan sabah normalleşiyor akşam tanıyamadığım kaba saba bir insan oluyor.
boşanmak isteme sebebim
1.psikolojik şiddet uyguluyor mesela çocuğun oyuncaklarını yüzüme bakarak pislik pislik diyerek başka yöne fırlatıyor.kapıları tabakları vs kırıyor.beni evden kovuyor sürekli..
2 ailemi sürekli aşağılıyor,hakaretler edip saygısızlık yapıyor.
3.sürekli ailemi suçlayacak bişey bulup bana eziyet hakaret ve küfürler ediyor.
4 aile sorumluluğu yok çalışmıyor.bebeğe gelen altınları ve gelinlik altınlarımı benden habersiz sattı.babasının bize verdiği parayla geçiniyoruz.
5.kayınbabama ait evde oturuyoruz.tel. açıp evi satıyorum sen babanın evine git oğluma başka biyerden küçük bi ev alacağım çıkın dedi.bende çocuğumla ailemin yanına geldim.satmayacak olsaydı o evden eşim çıkmasını istiyordum.çünkü ailemin yanına geldiğimde çocuğun hiç bir ihtiyacını karşılamıyor.

Üstüne kayıtlı hiç bişeyi yok.çalışmıyorda.ama ailesinin durumu oldukça iyi.bankada hesapları ortak sadece.ben maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum.boşanma davasını şimdi açmayı düşünmüyorum.çünkü eşim tek çocuk miras ona kaldığında alkolik olduğundan herşeyi satar savar.kızımın geleceğini düşünüyorum.
sormak istediğim:
maddi manevi tazminat davası açmak için illaki boşanma davasını açmam mı gerekir?
Ya da ne yapmam gerek bu durumda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler