İyi günler
İş yerimizde çalışan bir arkadaşımıza 2 kişi kefil olmuştuk, istifa etti yurtdışına gitti, borç ödenmedi avukat geldi eşyalarımızı yazdıktan sonra kredinin çekildiği aynı zamanda da maaş anlaşmalı olduğumuz bankaya gidip kredi talebinde bulunduk, banka müdürü tanıdıktı, toplam borca göre, dosya masrafı almadan bize hızlı bir kredi çıkarttı, başka kredilerimizde olduğu halde. Dekontları incelediğimde tüketici kredisine kefil olduğumuz kişinin, maaşına bağlı kredili mevduat hesabınada borcu olduğunu ve onunda tahsil edildiğini, açıklamasına kefil a ve b'den tahsil şekilde yazıldığını gördükten sonra bu borca kefil olmadığımızı bizden tahsil edilemeyeceğini söylediğimizde "ben sizden dosya masrafı almadım, çıkmayacak krediyi çıkarttım, 800 lirayı gidin ondan alın" gibi şeyler söyledi, bizde başka yerden kredi alamayacağımız için kabul ettik, şu anda dekontlar elimde, avukatta 2 ayrı borç için 2 dosya var, 10.000 tl küsür kefil olduğumuz borcun yanında, kefil olmadığımız borcun parasını, faizini, avukat ücretini vs ne var ne yok borçlunun tüm borcunu banka bizden tahsil etti, ne yapabilirim yada ne yapılabilir, yol gösterecek birisi olursa çok teşekkür ederim.