Sekiz senedir çalışmakta olduğum işletmede 17 mart salı 2009 tarihi itibaren iş akdime son verildi.İşten çıkarılma sebebi ekonomik yönden küçülmeye gittikleri için işime son verdiklerini söylediler. Şunu unutmadan yazmam gerek,bu forumda bulunan değerli Avukatlar ve üyelerinde bana katkıları olmasa her halde kendim istifa edebilirdim.Çıkarıldığım için şu an çok rahatım desem yeridir.Hem sigorta primlerim gerçek maaşım üzerinden yatırılmıyordu,hemde üç senedir zam alamıyordum.Bunun üzerine avukat tutmuştum; fakat haklarımı dava yolu ile aramam için işten ya ayrılmam gerekiyordu ,yada gerekli yerlere şikayette bulunup işten atılmamı sağlamam gerekiyordu.Av dediği oldu ve ben bir işçinin bilmemesi gereken çok fazla şeyleri öğrendiğim için ekonomik daralma numarası ve diğer işçilerin uyanmaması için işime son verdiler.Az çok tecrübe edindiğim için,benim gibi mağdur olan arkadaşlara şunu söyleyebilirim;Eğer işverenninize karşı bir mücadele verecekseniz öncelikle işten atılma korkunuzu dizginlemelisiniz.Aynı işyerinde sizinle aynı mağduriyeti yaşadığı halde cesaretinizi kırmaya çalışan kişilere kulak asmamalısınız.Çünkü bu kişiler yarın öbürgün aynı şeyleri kendileri yaşamayacakmış gibi hareket ederler.Ve en önemlisi tahriklere kapılmamanız.Konu başlığından hayli uzaklaştım özür dilerim..Ben yinede burada bulunan değerli kişilerden bir bilgi almak istiyorum.17 mart salı 2009 işime son verildiği halde 19 mart perşembe oldu. Muhasebenin bana ödeme yapması için verecekleri 5 aylık çekin patron tarafından imzalanmasını bekliyorlarmış..çıkışım iki gün önce tebliğ edildiği halde,alacaklarımın nakit değilde 5 ay vadeli çek ile yapılması doğrumu?Ayrıca çek kabul ettim diyelim bunun bana beş aysonra gerçekten ödeneceğini nerden bilebilirim? Faizi cabası tabii...Avukatım çeki al şartlar uygunsa işe iade davası açarız dedi yinede sizlerden bilgi almak istiyorum..Uzun yazımdan dolayı özür dilerim..