Taşpınar Mahallesi Gölbaşı Ankara adresinde ikamet ediyorum 22-01-2009 tarihinde ASKİ 'den iki görevli geldi ve kaçak su kullandıgımı iddia edip sayacımı söktüler kendilerine kaçak su kullanmadıgımı Muhtarlıgın bana tahakkuk ettirdigi bütün faturaları ödedigimi söyledim. Görevliler bana ASKİ'den yeni Abone yaptırmam gerektigini söylediler ve herhangi bir tutanak bırakmadan sayacımı söküp gittiler. 23-1-2009 tarihinde Muhtarlıkdan 23-1-2009 tarihli herhangi bir su borcum bulun madıgına dair yazı Abonelik için gerekli evrakları alıp ASKİ'ye gittim. Kaçak su dairesine Kaçak Su kullanmadıgımı Yapılan işlemin hukuksuz oldugunu bana herhangi bir yazılı tebligat yapılmadıgını söyledigimde idere bana Taşpınar mahallesinde 400 ün üzerinde abone oldugunu her kese yazılı tebligat gönderemeyekceklerini camiden anons yapıldıgını söyleyip adıma yazılan cezalı 75,55 TL faturayı ödemem gerektigini söylediler.

İdareye itiraz ettigime dair dilekce verdim cevap verilmedi.

Daha sonra Abone olmak için Abone işleri başkanlıgına gittim gerekli evrekları verdim ordaki görevli adıma 200 TL su faturası tahakkuk ettirdi ve bu faturayı ödedikten sonra abonelik işlemlerimin başlayacagını aksi halde abone olamayacagımı söyledi bende muhtarlıktan aldıgım 23-1-2009 tarihli borcu yoktur yazısını gösterdigimde 200 TL faturayı ödemeden abone olamayacagımı tekrarladı bende sularım kesik oldugundan bir an önce abone olabilmek için faturayı ödedim ve idareye tahakkuk ettirilen 200 TL suyu Kullanmadıgımı 200 TL yi iade etmeleri gerektigini yazarak idareye dilekce verdim.

Muhtarlıgın toplayıp da ödemedigi paraları bizden tahsil etmeleri dogru mu idare mahkemesine dava açmalımıyım

toplam:75+200=275 tl ödedim
Ayrıca sayaç :ve depozito ücreti de ödedim