Ben 13.03.09 cuma gunu 4857 yasa 24/11-e göre noter kanalı ile işhaddımı fesh ettım.(Ocak ve Şubat ayı maaşlarını şirket ödemedı ve her ay düzensız ödeme yapılmaktadır.bunun banka kayıtları ilede ispat edılebılır durumu vardır).bundan sonrakı aşamalar için benım çalışma sosyal guvenl bakanl.maaş ödemelerım yapılmıyor dıye suç duyurusunda bulunmam gerekıyormu.
herhangı bır dilekçe vermem gerekırmı.yada yapmak gereken bırşey varmıdır.(Şirkete herhangı bir bılgı vermedım.3 gun işe gelmedı şeklınde tutanak tutacak olmalarının bu durumda geçerlılığı varmıdır? işten çıkmam için de ellerınden gelenı yaptılar)
çünkü noter bu evrağın onlara yarın yanı (17.03.09 tr )ulaşacağı söylendı.daha sonra onlar tazmınatımı ve maaşımı ödemeyeceğından mahkm yoluna gıdılecek.
bu aşamalarda yapmam gereken ve benım bılmedığım bır başvuru varmıdır.
Birde fazla mesaı alıyordum ama eksık yatırıp bızede ödeme yaptıklarına dair maaş bordlarına imza attırıyorlardı.aylık 21 saat şeklınde yazıyor ama ben en az 43 saat çalışıyorum.ben bunu geç çıktığımıza dair evraklarla ispat edersem sizce mhkm de eksık aldığım fazla mesailerimi alabılırmıyım?
Eğer mahkemeyı kazanırsam vede sadece makbuz karşılığı ödenen yol ücretı 60 tl bana ödenecek tazmınata dahıl olacakmıdır.ama bunun ödendığıne dair elımde belge yok tek nusha imzalatıp şirket kendılerı alıyordu.Maaş dökümünde gözukmuyor).bunun için mahkeme kanalı ile yol ücretı ödendığıne dair şirketten bır evrak istesem alabıleceğım tazmınata bunuda dahıl ederlermı.
net ücretım 720.tl
brut 1.001
(yol 60 tl. )

Ayrıca işsizlik ödeneğı için işve işçi bulma kurumuna kayıt yaptırmam gerekırmı yoksa mahkeme den sonra eğer kazanırsam kazandığıma dair belge ile gıdıp gerıye dönuk talepmı yapabılıyorm.çünkü bıldığım kadarı ile işten çıkıştan sonra 30 gun içinde başvuru yapılması gerekıyormuş.)Konularla ilgili yardımcı olunursa sevınırım.
Saygılarımla