Kasım 2007 tarihinde, eşimin "şiddetli geçimsizlik" sebebiyle bana açtığı boşanma davası, Ocak 2009 tarihinde mahkemece reddedildi. Gerekçeli kararın açıklanmasını takip eden 10. günde davacı vekili temyiz dilekçesi verdi.
Eşim ile tekrar biraraya gelmedik, ancak bana temyiz dilekçesini geri almak için (temyizden vaz geçtiğine dair yeni dilekçe vereceğini) avukatına imza verdiğini ve avukatın yarın mahkemeye 2. dilekçeyi sunacağını söyledi.

Benim sorum;

Temyizden vaz geçtiklerine dair 2. dilekçelerini yerel mahkemeye sunduklarında, yerel mahkeme hiç temyiz dilekçesi verilmemiş gibi davranıp, kararı kesinleştirir mi? (Temyiz dilekçesine cevaben karşı yazı sunmam için bana tanınan 10 günlük süre henüz dolmadı, yani temyize dair tüm belgeler henüz yerel mahkemede)

Eğer, feragat dilekçeside her halikarda yargıtaya iletilecek ise, yargıtayın feragat dilekçesini dikkate alarak inceleme yapmadan kararı onaması çok uzun sürer mi? Bu durumlar için hızlandırılmış bir prosedür var mıdır? Yoksa, temyiz sonucu bekler gibi bu durumu yaklaşık bir yıl beklemem mi gerekecek?

Tedbiri velayeti anneye verilmiş 3 yaşında bir kızım var. Temyiz sürecini sabırsızlıkla beklememin sebebi küçük kızıma kavuşmaktır.

Bana bu durumda ki hukuki uygulamalar konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.