Merhabalar,

Benim sormak istediğim konu şöyle gelişti;

Babam 1993' te bir araba satın aldı, Lada samara marka bir araba bu, bu aracı 05 Mayıs 1998 tarihinde bir şahsa satıyor. Satış; alıcı, satıcı ve bir şahit arasında yapılan bir satış sözleşmesi ile vukuu buluyor. Bu şahıs aracın devrini almayıp babamında şark görevi nedeniyle istanbul dışında olmasını fırsat bilip hemen hemen 10 yıl hiçbir vergisini ödemiyor, ogs den kaçak geçiş yaparak haciz konulmasına kadar bu olaylar zinciri gelişiyor. Babam 31 Ekim 2006'da görevi başında kalp krizi geçirerek vefat etmiştir, bizlerde bundan sonra varisleri olarak veraset ilamını çıkarttık, reddi miras davası açmadık. 6 ay sonra araç istanbulda güngörende terkedilmiş olarak ortaya çıktı, ruhsat babamın üzerine olduğu içinde mirasçıları olarak bize devr oldu. Tabi birikmiş haciz ve vergi borçları 2.000tl civarında bir meblaa ediyor hepsini ödeyip tedbirleri kaldırdım ama araç hurda durumunda. Şimdi ben bu şahsa hukuki açıdan ne yapabilirsem yapmak istiyorum hakkında açabileceğim davalarla ilgili beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Benim babam görevi başında vefat edip malulen Şehit oldu ve bu şahıs istanbul emniyet müdürlüğünde şube müdürlüğü yapıyor ve hala o makamı işgal ediyor, lütfen bu konuyla ilgili bana birileri bilgilendirme amaçlı birşeyler yazarsa çok memnun olurum.