Merhaba biz yeni boşandık ve beraberindede 7 aylık bir kız bebeğimiz var.Anlaşmalı olarak boşandık ve kızımızın velayeti annesi olarak bende.Fakat eski eşim beni arayıp ve eve gelerek tekrar birleşelim dedi ve ben kabul etmedim kabul etmeyince eğer birleşme yoluna gitmezsen '' Çocuk kız olduğu için mahkeme 3 yaşından sonra zaten babasına veriyor kızım 3 yaşına gelince dava açıcam ve velayetinide alıcam '' gibisinden tehdit eder gibi laflar kullandı.Sizce böyle bir kanun varmı ve 3 yaşından sonra kızımın velayeti anneden alınıp babasına verilir mi?
Merhaba biz yeni boşandık ve beraberindede 7 aylık bir kız bebeğimiz var.Anlaşmalı olarak boşandık ve kızımızın velayeti annesi olarak bende.Fakat eski eşim beni arayıp ve eve gelerek tekrar birleşelim dedi ve ben kabul etmedim kabul etmeyince eğer birleşme yoluna gitmezsen '' Çocuk kız olduğu için mahkeme 3 yaşından sonra zaten babasına veriyor kızım 3 yaşına gelince dava açıcam ve velayetinide alıcam '' gibisinden tehdit eder gibi laflar kullandı.Sizce böyle bir kanun varmı ve 3 yaşından sonra kızımın velayeti anneden alınıp babasına verilir mi?
Hayır böyle birşey yok,zannedersem eski kocanız sizi korkutmak istemiş.
Ayrıca tehdid eder,ailenizi rahatsız ederse boşanmış olsanız dahi .Aile Mahkemesinden Ayrıca koruma kararı aldıra bilirsiniz.
T.C.
ANKARA
8. AİLE MAHKEMESİ
KORUMA KARARI
ESAS NO : 2007/10 D. İş
KARAR NO : 2007/12 D. İş
TEDBİR İSTEYEN : E. Ş.-
KARŞI TARAF : S. Ş.-
TEDBİR KONUSU : 4320 Sy. K. Koruma Kararı
İSTEK TARİHİ : 12/02/2007
KARAR TARİHİ : 12/02/2007
Tedbir isteyen E. Ş. 12.02.2007 tarihli dilekçesi ile eşi S. Ş.’den 18.04.2006 tarihinde boşandığını, boşandıktan sonra eşi S. Ş. tarafından darp, hakaret ve şiddet dolu hareketlere maruz kaldığını belirterek, 4320 Sayılı Kanun uyarınca tedbir uygulanmasını istemiştir.
İddia, dilekçe içeriğine göre samimi görülmekle, her ne kadar taraflar boşanmış olsalar da bir süre için aynı çatı altında oturmayı sürdürdükleri anlaşılmış, yasanın amaç, kapsam ve ruhu gözetilerek, -boşanmış olsalar bile kimi zaman eski kocaların bazılarının boşandıkları eş ve velayetleri altında bulunmayan çocukları üzerinde baskı ve şiddet uygulama eğilimini taşıdıkları bilinmekle; 4320 Sayılı Yasanın 1. maddesi uyarınca aleyhine koruma istenen S. Ş. hakkında aşağıdaki şekilde tedbir kararı verilmesi gerekmiştir.
HÜKÜM:
Yukarıda açıklanan nedenlerle,
1- S. Ş.’in takdiren 4 ay süreyle E. Ş.’nin evinden uzaklaştırılarak boşandığı eşin evine ve çalıştığı okula yaklaşmamasına,
2- S. Ş.’in, boşandığı eşi E. Ş.’ye karşı şiddet ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmamasına,
3- S. Ş.’nin, boşandığı eşi E. Ş.’nin eşyalarına zarar vermemesine,
4- S. Ş.’nin, boşandığı eşi E. ile aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerini telefon vb. iletişim vasıtalarıyla rahatsız etmemesine,
Aile birliği dağılmış olduğundan nafaka takdirine yer olmadığına
Kararın bir örneğinin karşı taraf S. Ş.’ye tebliğiyle infazı için ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesine;
Bir örneğinin de kararın infazının takibi için Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine,
Kusurlu eş S. Ş.’nin hükmolunan tedbirlere aykırı davranması halinde tutuklanacağı ve hürriyeti bağlayıcı cezaya çarptırılacağı hususunun ilgili güvenlik birimi (mahalli karakol) aracılığıyla ihtarına,
Yasa gereği harç alınmasına yer olmadığına,
Kararın ilgili kolluk güçleri aracılığıyla infazına,
Kararın tebliğinden itibaren –HUMK’nun 108/2 maddesi kıyasen uygulanarak- 10 gün içerisinde tarafların mahkememize verecekleri dilekçeleriyle karara itiraz edebileceklerine ilişkin olarak dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda karar verildi. 12.02.2007
Konu esmerman tarafından (14-03-2009 Saat 21:15:22 ) de değiştirilmiştir.
Eski eşinizle yaşadıklarınızı şahitlendirin. Aileniz yakınlarınız da eski eşinizin söylediklerini duysun, hatta konuşmaya gitsinler. Bizzat eski eşinizin ağzından duysunlar. Siz eski eşinizle tekrar evlenmek istemiyorsunuz diye sizi tehdit edemez. Tehdit etmek Türk ceza kanununa göre suçtur. Kimse kimseyi hiçbir şey yapmaya zorlayamaz, tehdit de edemez.
Ayrıca çocuğunuz çok küçük. İster 3, ister 5, ister 7 yaşında olsun yine de sizde kalır. Babaya verilmesi için sizin ya haysiyetsiz yaşam sürmeniz ya da akıl hastalığınız olmalı ya da alkol-uyuşturucu gibi bağımlılıklarınız olursa eski eşiniz çocuğu alabilir. Bunun dışında çocuk sizde kalır.
Benimde 6 yaşında bir kızım var. Annesi ile 2007 şubat ayında boşandık. Kızımın velayetini alabilmem için herhangi bir yaş sınırı varmı? Dava açtığım taktirde velayeti alabilme konusunda hakimin karar verme aşamasdında babada görmesi gerekenler nelerdir?
valla guzel arkadasım hakim her ne kadar turkiye de cocuklar anneye bırakılacak diye yazılmamıs bir kanun var sa da oncelikle cocugun ahlaki bedeni ve manevi gelisiminin nerede daha iyi olacagini gozetmek zorunda dır ben de aynı durumda olmama ragmen cocugumun bu hususlarda tehlikede oldugunu bilmeden sırf karsı tarafa zarar vermek icin boyle biğr girisimde bulunmam dogru degil bu sahsi husumetleri cocuklarını alet ederek cozmeye calısmak cocuklara zarar verir bir tek bu da iyi bir anne babalık degil iyi dusunup kendinizi tahlil edin eger gercekten cocugunuzun durumu yukarıdaki sartlarda tehlikede ise o zaman girisimde bulunun yok bu sahsi bir kin ya da husumet ise cocugunuza iyi bir baba olun meselenin pesini bırakın hepiniz mutlu olun bitsin zaten her cocuk ozellikle rgenlik cagında babasını ister yanında anne de buna engel olamaz
Boşanma ve velayet davası sürmekte olan davamda karşılıklı darp raporu var. Ve oğlumun dayısı uyuşturucu kullanıldığından dolayı ceza evinde yattı bu...
3 yaşında annesi babası ayrılmış bir erkek çocuk var velayet annede anne tekrar evlendi ve şuan kocasından farklı biriyle gayrimeşru bir ilişkisi var...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku