İşimden istifa ettim fakat sanırım biraz yardıma ihtiyacım var
işimden istifa ettim fakat bazı sorularım olacak umarım yardımedebilirsiniz.
işe giriş tarihim 06.10.2008
istifa tarihim 17.02.2009
ocak ayına kadarki sürenin deneme süresi olduğu maaşımın 1000 YTL olduğunu,
ocak ayından sonra bunun değişeceği konuşuldu işe girerken.
fakat hiç bi şekilde konuşma olmadı ve maaşda vermedikleri için bilemiyodum.
istifa ederken alıcaklarımı 1000 tl üzerinden hesapladılar.
01.11.2008 tarihinde sözleşme imzalandı. ve sskmı bu tarihten sonra başlatıldı
fakat işverenle aramızda imzalanan sözleşmenin ücret yazılı sayfasını kendileri değiştirip 750 TL yazarak sskmı bu ücret üstünden yatırdılar.
haftalık çalışma saati olarak 45 saat olarak yazılı fakat ben haftada en az 60 saat açlışıyodum ve bunun üstüne dahi fazla mesai yapmam isteniyodu
ama fazla mesai ücreti hiçbi zaman sözkonusu olmadı ve ödenmedi.
kanuni olarak işten ayrılmadan 15 gün önceden haber vermem gerekiyomuş ben hemen ayrıldığım için 15 günlük ücret kesintisi olacağını söylediler ve 1000TL üzerinden kesinti yaptılar.
aralık ayı maaşı dahil herhangi bi ödeme henüz alamadım.
yarın vereceklerini söylediler
işten ayrılırken ibraname imzalattılar hiçbir alacağım kalmamıştır diye
fakat o ibranameyi geri aldım su an bende.
yarın paramı verirlerken o ibranameyi isticekler tekrar.
verdikten sonra herhangi bir kanuni yola başvururken önüme bi engel olarak çıkarmı bu
belgeyi vermessem paramı vermicekler.
biras amatörce bi anlatım oldu umarım kusuruma bakmazsınız.
Re: İşimden istifa ettim fakat sanırım biras yardıma ihtiyacım var
seyyah78 rumuzlu üyeden alıntı
İbranamenin içeriğini aktarabilir misiniz?
tüm alacaklarımı aldığım konusunda yazılar var ve
iş kanunu , sosyal sigortalar kanunu borçlar kanunundan ve iş sözleşmesinden kaynaklanan hiçbir konuda hak ve alacağım kalmadığını dolayısıyla işverenden maddi ve manevi anlamda herhangi bir hak talep etmeyeceğimi beyanla işvereni geridönüsü olmayacak şekilde ibra ederim
Eğer ibranamede alacakların tutarları yazmıyorsa bu geçersiz bir ibranamedir.
Bence çalıştığınız aralık-ocak aylarının ücretlerini verirlerse yargı yoluna başvurmayın. İspat etseniz bile fazla çalışma ücreti alacağınız çok cüzi bir miktara tekabül eder. Bunun için en az 1 yıl iş mahkemelerinde uğraşmaya değmez.
Eğer ibranamede alacakların tutarları yazmıyorsa bu geçersiz bir ibranamedir.
Bence çalıştığınız aralık-ocak aylarının ücretlerini verirlerse yargı yoluna başvurmayın. İspat etseniz bile fazla çalışma ücreti alacağınız çok cüzi bir miktara tekabül eder. Bunun için en az 1 yıl iş mahkemelerinde uğraşmaya değmez.
15 günlük ihbar süresi kesintisini geri istiicem en azından
iş kanununun 24. maddesine göre maaşımı ödemedikleri için önceden haber vermeden çıkabilirmişim işten
paramı alsamda dilekçe verip inceleme başlatiim diorum
en azından dier çalışan 80 kişinin haklarını yememiş olurlar
yamacch rumuzlu üyeden alıntı
15 günlük ihbar süresi kesintisini geri istiicem en azından
iş kanununun 24. maddesine göre maaşımı ödemedikleri için önceden haber vermeden çıkabilirmişim işten
paramı alsamda dilekçe verip inceleme başlatiim diorum
en azından dier çalışan 80 kişinin haklarını yememiş olurlar
Evet ÇSGB Bölge Müdürlüğüne (Unkapanı) başvurabilirsiniz. Tabi ki ücreti ödenmeyen veya eksik ödenen bir işçinin iş sözleşmesini İş Kanununun 24. maddesine göre haklı nedenle (feshi ihbar öneli vermeden) fesih hakkı var. Ancak burada da fesih bildirimini yazılı olarak (tercihen noter kanalıyla-ör. ücretimin eksik ödenmesi nedeniyle iş sözleşmemi İş K. md. 24 uyarınca feshediyorum) yapmanız daha iyi olurdu.
Evet ÇSGB Bölge Müdürlüğüne (Unkapanı) başvurabilirsiniz. Tabi ki ücreti ödenmeyen veya eksik ödenen bir işçinin iş sözleşmesini İş Kanununun 24. maddesine göre haklı nedenle (feshi ihbar öneli vermeden) fesih hakkı var. Ancak burada da fesih bildirimini yazılı olarak (tercihen noter kanalıyla-ör. ücretimin eksik ödenmesi nedeniyle iş sözleşmemi İş K. md. 24 uyarınca feshediyorum) yapmanız daha iyi olurdu.
istifa dilekçemde diğer nedenlerle birlikte ücretimin ödenmemesi maddeisnide yazdım
yeterli olurmu acaba?
yamacch rumuzlu üyeden alıntı
istifa dilekçemde diğer nedenlerle birlikte ücretimin ödenmemesi maddeisnide yazdım
yeterli olurmu acaba?
Keşke bunu baştan söyleseydiniz. Sizinki bir istifa değil İş K. md 24'e göre haklı nedenle fesih. Doğru hareket etmişsiniz. Yeterli olur. İşverenin15 günlük kesintiyi yapması hukuka aykırı.
Ücretiniz ödenmediği takdirde hem İş Mahkemesinde dava açın hem de Bölge Çalışma'ya şikayet dilekçesi verin.
Keşke bunu baştan söyleseydiniz. Sizinki bir istifa değil İş K. md 24'e göre haklı nedenle fesih. Doğru hareket etmişsiniz. Yeterli olur. İşverenin15 günlük kesintiyi yapması hukuka aykırı.
Ücretiniz ödenmediği takdirde hem İş Mahkemesinde dava açın hem de Bölge Çalışma'ya şikayet dilekçesi verin.
Bu arada ibranamede miktar yazılı mı?
Bir de ibraname de hangi tarih belirtilmiş?
ibranamede miktar yazılı değil
tarih olarakda sadece benim imzamın altında istifa ettiim tarih yazıyo
birde 45 saat üstü çalıştıım sürenin masai ücretini isteyebilirmiyim
ki haftada en az 60 saat çalışıyodum ki bunun üstüne bile mesai yaptırıyolardı
Konu yamacch tarafından (09-03-2009 Saat 02:54:51 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar benim bi sorum olacaktı bende istifa ettim 06,03,09 tarihi itabari ile ihbar sürem 28 gün tamamlayarak işten ayrılcam ama bu tahrihten sonra kaç saat çalışmam gerekiyor..insan kaynakları bana 28 gün için 210 saat kendi çalışma sürem için 154 saat uyguluyor toplamda 368 saat oluyor benim 230saat fazla mesaim var istersen çıkışını verelim ama fazla mesaiden keselim diyorlar... böğle bi uygulama varmı sonuçta ben istifa ettikten sonra ihbar süremi tamamlıyorum çalışıyorum 154 saati anlamıyorum
iyi günler konuyu kısaca özetlemek gerekirse bunda 1 hafta öncesi aracımı sattım ve karşı taraftan bi kısmını nakit olarak aldım bir kısmını da senet...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku