İyi günler..
Agustos başlarında kayseride avea nın bir distribütörlüğünd iş başladım , işe başladığım tarihten 12. aya kadra sigortasız çalıştım . 12. aydan beri sigortam yapılıyo ve iki maaşımı bankadan aldım. Son zamanlarda çıkan bazı promlerlerden dolayı müdür ile bazı problemlerimiz oldu.
Kendi yaptıkları hesaplamalara dayanarak benim alacağım varken beni kendilerine borçlu çıkardılar.
Şimdi sigortasız çalıştığım günler için gerekli birimlere başvuru yapmayı düşünüyorum , başvurularımı nerelere yapabilirim.
İşe girdiğim zamandan beri herhangi bir evrak imzalamadım orada çalıştığıma dair ancak müşterilere teslim ettiğimiz evraklarda ve avea nın bilgi sisteminde ve distribitörlükte bulunan evraklarda ismim bulunmaktadır. Bunlar dışında hiç bir imzalı belgem ve sözleşmem yoktur . Bildiğim kadarı ile verdiğimiz dilkçede ve açtığımız davada çalışma arkadaşlarımdan herhangi birinin adı geçmesi grekiyor. Ancak arkadaşlarında eğr ki dava içerisinde adları açık bir şekild beyan edilirse kabul edeceklerini sanmıyorum. Daha önce işten çıkarılan bir arkadasım veya benim işe başladığım günden itibaren olan müşterilerim bana şahitlik yapabilirler mi. Sosyal güvenlik müfettişlerini çalıştığım firmanın yalan belgelerle ikna etme ihtimali varmı? Ve dava açıldığında bütün masraflar kaybeden tarafa mı ödettirilir.
Bunlar hakkında yardımcı olursanız sevinirim simdiden teşekkürler