Tüm Hukuki.net üyelerine Merhaba!

Sizlerden konuyla ilgili doyurucu bir cevap alabilmek umuduyla meramımı tüm ayrıntıları ile anlatıyorum.

14/11/1984 doğumluyum.
26/06/2007 tarihinde Televizyon Gazeteciliği lisans programından mezun oldum.
Mezun olduktan altı ay sonra 24/12/2007 tarihinde askerlik şubesine gittim.
Ve bir dizi işlem sonrası, yeni kanun uyarınca askerlik görevimi yedek subay adayı olarak yaklaşık iki yıl süreyle 31/07/2009 tarihine kadar ertelettim.
Dolayısıyla bu tarihe kadar askerlik işlemleri yönünden hiç bir sakınca bulunmamakta-ydı.
Ancak tahmin ettiğiniz üzere zaman hızlı geçiyor.
Amacım Yüksek Lisans yapmak.
Ve bu kriz ortamında bir yandan da 1,5 yılı aşkın süredir devam ettirdiğim işimden ayrılmamak.
Master kapısını aralayan ALES'i işlerimin yoğunluğu ve matematik özürlülüğüm nedeniyle ancak üçüncü girişimde kazanabildım.
Ve bu tarih de yaklaşık olarak 2008'in Aralık ayına tekabül ediyor.
İstediğim yüksek lisans programları ise Bahar dönemi için öğrenci alamayacağından master başvurusunda bulunamadım.
Uzun lafın kısası başvurum kuvvetle muhtemel sevk tarihi sonrasına sarkmış durumda.
Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Askerlik durumumu anlatan belgede "Erteleme Bitim Tarihi" 26/06/2009 hemen göze çarpıyor.
Onun altındaki satırda ise "En Son Erteleme Sebebi" ibaresini görüyorum.
TSK ve Milli Savunma Bakanlığı bunu 36.MAD Lisans Mezun Sevk Tehir'i ile ilişkilendirmiş.

Göz attığımda "SEVK TEHİR İŞLEMLERİ" ile ilintili beni doğrudan ilgilendiren bir kaç madde ile karşılaştım :

b. Yedek subay aday adaylarının;

-ki ben belgeye göre adayıyım-

(4) Yüksek lisans (Master), ihtisas, doktora eğitimi yapmaları veya bu eğitimler için zorunlu dil öğrenimi yapıyor olmaları,

c. Önemli Notlar:

(8) Yükümlüler askerlik hizmetini yapmadıkça sadece bir branşta lisansüstü eğitim yapabilmektedir. (...)

gibi ibareler mevcut.

Elimde iki yıl geçerliliği olan bir ALES Belgesi var.
Ancak bunun bir üniversitede yüksek lisansa kayıt olmakla aynı anlama gelmediğini ve şube için de pek birşey ifade etmediğinin farkındayım.

Bu durumda tıpkı sizlere anlattığım gibi, askerlik şubesine gidip durumumu izah mı etmeliyim, yoksa bir üniversitede master programına kayıt olana kadar şube ile hiç bir ilişki kurmamalı mıyım?

Sizlerin de yönlendirmeleri sonrası bir karar vereceğim.

Ya en geç Haziran'a kadar şubeye gidip durumumu anlatacağım.

Ya da bir üniversitenin master programına kaydolup -bakaya riskini de göze alarak- askerliğimi son kez olarak uzatma yoluna gideceğim.

Ancak her iki yolda da amacım askerlik görevini bir süre daha ertelemek.

Yolumu aydınlatırsanız sevinirim.

Hepinize iyi çalışmalar,
Teşekkürler...

doramen