Bundan 1.5 yıl önce bir tarafik kazası geçirdik.aradan 1.5 yıl geçtikten sonra dün elimize bir tebligat ulaştı. Kamyonun kasko şirketi kamyona ödediği paranın bir kısmının bizim trafik sigortamızdan karşılandığını belirtip, kalan kısmının trafik tarafından tutulan rapordan dolayı belli miktarda kısmını faiziyle birlikte bizden tahsil etmek için dava dilekçesi vermişti. Dilekçenin tarihi yaklaşık 1 yıl öncesine ait olmasına rağmen gelen tebligatta dava tarihi önümüzdeki temmuz olarak görülüyor. Bizim şehir değiştirmemizden dolayı bize tebilğ edilememiş olabilir. Benim sormak istediğim bize tebliğ edilmeden mahkemenin başlamış olması ihtimali var mı? Kaskonun çıkardığı rakam çok yüksek bir rakam, faizide geldiği zaman rakam 2 katına çıkıyor. Bu tür davalar genelde kasko şirketinin belirlediği rakamla mı sonuçlanıyor? Biz olayın şokuyla yolda çukur bulunduğunu ve çukura dolan aşırı miktardaki su nedeniyle kazanın meydana geldiğini söylemedik, bir şey görmediğimizi söyledik, yalnızca eşim su birikintisinden dolayı hakimiyeti kaybettiğini söylemiş ilk ifadesinde. Bu bizim kazadaki suç oranımızı indirebilir mi? Bir de reaskont faizi bu tür davaların sonunda uygulanır mı, yoksa genelde normal faiz mi uygulanır? Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.
Selam miraje. Avukat değilim ama sana bir sigortacı olarak yardımcı olabilirim. Öncelikle trafik sigortanızın aşan kısmını size borç çıkarabilirler ve bu durumda kaskonuz varsa devreye kosko geçer. Tabi bu iki poliçede de ihtyari mali sorumluluk limitlerinizi aşan bir kısım varsa bu sizden tahsil edilir. 1.5 sene sonra gelmesi saçma biraz işi geçiktirmiş şirket. Ama mutlaka yasal bir şekilde size iletilmiştir. Yani elinize geçmemesi ben bilmiyorum gibi bişi deme hakkınız yok sanırım yasalarda. Sigorta şirketleri ile anlaşma yapabiilirsiniz yani rakam konusunda pazarlık yapma şansınız var, bu tüm şirketlerde mümkündür, yeter ki siz parayı ödeyeceğinizi gösterin.
Şimdi gelelim ilk etaplara bir kaza anında genelde halkımız polis saptını ve bilirkişi raporuna kuzu kuzu kabul etmektedirler. yok böyle bişi. mesela size gelen eksper ile anlaşamadıgınız takdirde şirketin size yeni eksper tayin etmesi gerekir, yasal olarak bu hakkınızdır. Sonra polis zapıtlarında karayolunun bir hatası varsa bununda belirtilmesini istemeniz gerekir, yani levha eksikliği varsa belirtilmesini isteyebilirsiniz.İlk etapta olay oldugunda gerekli işlemleri yapmanız gerekir üstünden 1.5 sene geçmiş yani şimdi su birikintisi oldugunu söylemeniz artık biraz geç.
Bu arada sigorta mağduru olmamanız için tüm forumdaki arkadaşlara bir sigortacı tavsiyesinde bulunmak isterim. Kasko yaptırdıgınızda lütfen ihtiyari mali sorumluluk teminatinlarını kontrol ettirin, çünkü allah korusun iyi bir model bir arabanın fiyatı şu anda 50 milyar civarında ve kaskonuzda olsa karşı tarafa ödenecek para 20 milyar kadar bir rakama denk gelir ve sizden 30 milyarı faizi ile rucu ederler. Burada sigortacınızdan ihtiyarı mali sorumluluk teminatınızı en yüksek tutarlarda olmasını için sürprim ödemeyi kabul edeceğinizi ve en üst seviyede tutulmasını istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir.
Sigortacılara kızmayın sakın, bakın herkes avukat olamaz bu işin okulu var, diplaması var. Ama malesef ülkemizde herkes sigortacı olabiliyor. Ben sigortacık mezunuyum ve bu sigortacılıgında avukatlık gibi doktorluk gibi diplamaya tabi tutulması gerekmekte çünkü sigorta yapmakla iş bitmiyor, tüm detayları müşterilere iletecek ve yardım edecek kişilere ihtiyac duyuluyor ve burda bilgi yetersizliğinden insanları mağdur duruma düşürüyorlar.
Saygılarımla ve sigorta konusunda sormak istediğiniz bişi olursa mutlaka mesaj atın elimden geldiği kadar bilgi vermeye çalışırım
dava açılır ama taraf teşkili sağlanmadan yargılama yapılamaz. Taraf teşkili tebligat ile sağlanır. Tebligat yasasına göre tebligat yapılmış sayılan hallere göre tebligat yapılmış olabilir ilanen veya resmi makamlara bildirdiğiniz adrese yapılmış olabilir
Bundan bir ay once trafik kazasi gecirdim.karsi taraftan bir hanimefendi vefat etti. Karsi taraf asli kusurlu ben ise tali kusurluyum yani karsi tarafa 8 puan asli kusur bana ise 2 puan tali kusru verildi.bu konu ne sekilde gelisir diye merak ediyorum. Yani karsi taraf tabiki kendi kusrunu bana yuklemeye gayret edecek ise tazminatlar girecek.hukukun asamalarini tamamiyle bilemdigimizden dolayi basimiza bir hadise gelmeden arastirma ihtiyaci hissetmiyoruz. Bu konuda yardimalrinizi bekliorum?
Ayrica aracimin kasko sigortali oldugundan dolayi bana verecegi bedelin cok azini verdi. Piyasadaki o marka ve model aracin ikinci el satis fiyatini baza aliyorlar. Ama ben aracimi 39 000 TL'ye sigortaladim. Bana odedikleri para 33 milyar. Sozde muafiyetsiz dediler. Bundan sonra sigorta yaptirirsak nelere dikkat etmeliyiz yada gerek kasko sigortasi gerekse zorunlu trafik sigortasi yaptiranlar nelere dikkat etmelidirler? Yardimci olursan mutlu olurum.
Ama malesef ülkemizde herkes sigortacı olabiliyor. Ben sigortacık mezunuyum ve bu sigortacılıgında avukatlık gibi doktorluk gibi diplamaya tabi tutulması gerekmekte çünkü sigorta yapmakla iş bitmiyor, tüm detayları müşterilere iletecek ve yardım edecek kişilere ihtiyac duyuluyor ve burda bilgi yetersizliğinden insanları mağdur duruma düşürüyorlar.
Saygılarımla ve sigorta konusunda sormak istediğiniz bişi olursa mutlaka mesaj atın elimden geldiği kadar bilgi vermeye çalışırım
Katkılarınız için teşekkür ederiz Sayın cantenk,
Ama maalesef ki artık herkes sigortacı olamaz/olamayacak da!
Bakınız: 'Sigorta Acenteleri Yönetmeliği' Dört ve Beşinci Bölümlere...
(Teknik Personel, Eğitim ve Kimlik - Geçici ve Son Hükümler)
Soru ve yanıtları forumlar üzerinden paylaşıldığında; birçok kişinin faydalabileceği bilgi birikimi oluşur- ki, aynı zamanda KM ile soru sormak veya yanıtlamak site kurallarına aykırıdır, bilginize...
Bundan sonra sigorta yaptirirsak nelere dikkat etmeliyiz yada gerek kasko sigortasi gerekse zorunlu trafik sigortasi yaptiranlar nelere dikkat etmelidirler? Yardimci olursan mutlu olurum.
sevgili mehtap deniz bu konunun kendi mesleki tecrubenizle alakali kismini yanitladiginiz icin tesekkur ederim
ayrica diger konu ile ilgili bilgisi olan uzman kisililerin de bilgisinden faydalanmayi istiyorum.
simdiden tesekkurler ederim..
Merhaba herkesin bildiği şu konu başıma geldi alkollü araca çarptım şimdi mahkeme sonrasında arabama kasko kabul etmiyor karşı tarafa yapılan masraf...
Öncelikle burada belirli konularda fikir vermek açısından yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür etmekl istiyorum. Bir konuda yol göstermek...
Yakın tarihte emekli olduktan sonra Üniversitede(ikinci Öğretim) okuyan evladımın okula rahat gidip gelebilmesi düsüncesi ile bir otomobil aldım.Araç...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku