Sayın Yetkili
Site yönetim planında yer almadığı, Yönetim Kuruluna, avukat tutma yetkisi verilmesi ile ilgili herhangi bir Kat Malikleri Kurulu karar maddesi bulunmadığı, sadece yönetim kurulu tarafından imzalanmış olan işletme projesinde herkesin gözünden kaçacak şekilde "müteferrik giderler=vidanjör, avukat" şeklinde gösterilen gider maddesine dayanarak;
1)Yönetim Kurulunun aylık para ödeyerek (yani maaşlı) avukat tutma yetkisi, maaşı kat maliklerinin aidatlarından karşınarak tuttuğu avukat vasıtasıyla kat malikleri hakkında icra takibi, yürütülmekte olan bir davada kat maliklerine karşı aylık olarak tutulan Avukatla temsil edilme yetkisi bulunmakta mıdır?
2) Bu işler için, kat malikleri kurulu kararı ile yetki verilmeyen yönetim kurulu, her ay aylık ücret ödediği avukat ile çalışıp, harcama yapabilir mi?
3) İşletme projesinde aylık ve yıllık avukatlık giderleri ile ilgili ayrı bir harcama bütçesi yoksa, site yönetim planında da bu konuda herhangi bir madde bulunmuyorsa, konu ile ilgili kat malikleri kurulu kararı da yoksa, yetki şartı esas ise;
Bu şekilde hareket eden yönetim kurulunca borçlu olduğu iddia edilen kat malikleri karşısına, yine o kat maliklerinin ödediği aidatlarla aylık ücreti ödendiği sabit olan avukat çıkarılabilir mi?
4) Bu şekildeki bir avukatı, karşı tarafı oluşturan kat maliklerinin duruşma sırasında veya duruşmadan önce yasal olarak reddetme olanağı bulunmakta mıdır? Bu durumla karşılaşan kat malikleri ne şekilde işlem yapabilir?
5) Bu konuda yasal dayanak nedir?