Herkese iyi günler dilerim.
Ben İçişleri Bakanlığına bağlı olarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri biriminin taşra teşkilatında vhki olarak çalışmaktayım.
Asaletim tasdik olduktan sonra tayinimi istedim. Tayinimi isterken İlçe Müdürüne sözlü olarak annemin rahatsız olduğunu, sağlık raporunun olduğunu ve sağlık raporu olduğu halde kimi ilaçlarını temin edemediğimizi söyleyerek doktorca verilen ilaçların muadillerinin yazıldığı ve bu yazılan ilaçların esas olarak kullandığı ilaçları tam olarak karşılamadığını kimi zaman acile götürmek zorunda kaldığımızı söylerek sağlık karnesini gösterdim. Ki amacım, söylediklerimin doğruluğunu göstermekti. Bunun üzerine İlçe Müdürüm sözlü olarak, tayinimi istememi, muvafakat verirken bir zorluk çıkarmayacağını söyledi. Bende, bu sözden hareketle tayinimi istedim ancak tayin dilekçemde annemin sağlık durumunu belirtmedim. Ayrıca annem BAĞ-KUR emeklisidir. Şunu da belirtmek isterim, 05/09/2007 tarihinde göreve başladım ve 01/10/2007 tarihinden beridir de Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğünde geçici görevle bugüne kadar durmaktayım. Yani, Nüfus Müdürlüğüne geldiğim günden beri Nüfus Müdürlüğünde hiç çalışmışlığım yoktur. Personel olarak Nüfus Müdürlüğünde görünmeme, tüm işlemlerim Nüfus Müdürlüğünce yapılmasına rağmen dediğim gibi Nüfus Müdürlüğünde hiçbir şekilde çalışmışlığım, görev almışlığım yoktur. Hatta yıllık yapılan görev bölümü planlamasında adım dahi geçmemektedir.

Tayin istemem üzerine, 12 aralık 2008 tarihinde tayinimin bursa-mustafakemalpaşa ilçesine çıktığına dair bir yazı geldi ve İlçe Müdüründen muvafakati soruldu. Gelen yazı üzerine İlçe Müdürü Valiliğe yazdığı yazının sonuç bölümünde: "İleride yerine personel gönderilmesi kaydıyla gitmesinde sakınca yoktur." diye yazdı. Haliyle yazı Valiliğe gönderildi ancak Valilik, Bursa Valiliğine cevabi yazısında İlçe Müdürlüğünün "ileride yerine personel" istenmesini mazeret göstererek tayinimin gerçekleşmesinin olumsuz olduğunu bildirdi. Bu durum tarafıma Bursa Valiliğinin 19/02/2009 tarihli yazısı ile 23/02/2009 tarihinde normal postayla bildirildi.

Şimdi sormak istediğim,
- Ben yukarıda annemin durumunu mazeret göstererek olumsuz gelen tayinim için dava açabilir miyim?
- Eğer ki dava hakkım varsa, süresi ne kadardır? Süre başlangıcı olarak 19.02.2009 tarihi mi 23.02.2009 tarihi mi esas alınır?

Sizlerden ricam, konu hakkında bildiklerinizi paylaşmanızdır.
Teşekkürlerimi sunar, yazdıklarımı okuyan herkese iyi günler dilerim...