Merhaba,

Özel sektörde çalışmaktayım. Çalıştığım şirket Kriz'i sebeb göstererek çalışan maaşlarında indirim yapılması için belirledikleri oranlarda şirket maili aracılığı ile yazı gönderdi. Yalnız diğer çalışanların maaşlarına zam yapıp yapılan zam üstünden indirim yaptılar. Benim ise mevcut maaşım üstünden kesintiye gitmek istediler, ayrıca onayım olmadan ocak maşımdan %15 lik kesinti yapıldı. Kabul etmediğimi müdürüme sözlü olarak ilettim. Beni işten çıkartmaları gerekiyor ama ne zaman çıkacağımı bana bırakmış durumdalar. Yerine birini buluncaya kadar çalışırsan maaşını kesinti üstünden öderiz dediler. Ayrıca bana hiç bir bildirim yapılmadı. Benim yasal haklarım nelerdir?

Ayrıca Şirket işyerinde 1 senesi dolanlara özel emeklilik fonu yatırmakta. Fonda birikmiş paramı almak için dün şirkette bu işlemleri takip eden personelle görüştüm. Şirketten ayrılma durumunda bu parayı alamayacağımı belirtti. Geçen sene işten çıkarılan bir personelimiz paranın tamamını almıştı. Parayı alıp alamamam şirketin keyfine kalmış bir olay mıdır? Sonçta bankaya her ay benim adıma yatırlıyor. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler