Değerli hukuk insanları, böylesine faydalı bir paylaşım alanı oluşturduğunuz ve bizlere hukuğu öğrettiğiniz için hepinizin önünüzde saygıyla eğilerek, açıklamamdan sonra soruma geçiyorum.

Anne,baba ve 3 altsoy (2 kız 1 erkek kardeş) arası miras payları hakkında bir soru.

Anneannemin sağlığında kendi üzerine var olan taşınmaz 1 dükkan ve üzerinde 2 daireden ibaretti.
Annem, anneannemle konuşarak ve anlaşarak, varolan taşınmaza bir kat daha çıktı ve tapuyu üzerine tescilledi.( 1 dükkan + 3 daire )
Daha sonra anneannem vefat etti ve bu olay üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçti.
Geçen zamanda dedem, bir daire daha yaparak taşınmazı 1 dükkan + 4 daireye çıkardı ve akabinde alzheimer hastalığına yakalandı. Teyzem ve annem dönüşümlü olarak dedeme bakmaktalar.
Dedem sağlığında (anneannemin ölümünden sonra, "baba ve 3 altsoy" hak sahiplerinden izin almaksaksızın) bir daireyi teyzemin üzerine yaptı ve bunun üzerinden 8-9 yıllık bür süre geçti.

Konuyu biraz geniş anlatmış olabilirim,olayın tam ve net anlaşılması için detaylı anlattım.
Dedemin olası vefatından (Allah(S.A.V.) gecinden versin.) sonraki sürec göz önünde tutularak,
1- Annemin, anneannemin vefatından önce yaptığı ve tapusunu üzerine tescillediği daire üzerinde diğer kardeşler hak iddia edebilirler mi?(Burada belli bir zaman aşımı kavramı sözkonusu mudur?)
2- Teyzemin, anneannemin vefatından sonra üzerine tescillenen daire üzerinde diğer kardeşler hak iddia edebilirler mi?(Burada da belli bir zaman aşımı kavramı sözkonusu mudur?)
2-a- Eğer bir hak sözkonusu ise, geçmiş döneme yönelik kira istenebilir mi?
3- İki kardeşin anlaşmasıyla mal paylaşımı çoğunluk gözetilerek yapılabilir mi? ( Madde_650 )

Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkürlerimizi bir borç biliyorum.
Saygılarımla.