Sizden aşağıda kısaca bahsedeceğim konuda yönlendirme rica ediyorum.

Babamın uzun seneler once uye oldugu bir kooperatifin inşaası 2001 senesinden başlayarak günümüze kadar sürmekte.
Hemen hemen her toplantıda inşaat kalemleri başına talep edilen ve üyelerin çoğunluğu tarafından onaylanan tutarlar son derece fahiş olup bazı kalemlere Babamın vekili olarak tutanaklarda şerh düştüm. Fakat çoğunluk kabulune istinaden son derece yüksek tutarlı aidatları ödemek durumunda kalmaktayız ki bu bizi oldukça zor duruma sokmakta. Ayrıca genel kurulda kooperatif yönetimine kalem başına itiraz ettiğimde açıkca ederinden fazla para toplandığı başka işlere para aktarıldığı ifade edilmektedir.

Bildiğim kadarı ile savcılığa suç duyurusu ve mahkeme yollarından hakkımızı arama yolları açık. Fakat daha evvel hukuki deneyimlerim olduğu için sonuç getirebilecek doğru yol konusunda yönlendirilmeye ihitiyacım var.

Kooperatif yönetimi yada genel kurul kararları aleyhine açılabilecek bir dava yada suç duyurusu yada tapu alma aşamasında olan bir kooperatifden ayrılma yöntemleri konusunda beni kısaca bilgilendirirseniz çok sevinirim.