Merhaba,

16 Ocak 2009 tarihinde girmiş olduğumu bir dersin finalinde, Listelerde sınıfımı yanlış belirlemem nedeniyle dolayısıyla yanlış bir sınıfta sınava girdim.

Sınav öncesi ilgili gözetmen "listelerde karışıklık var, sınıf listedinde adı olmayanlar kağıdın arkasına imza atsınlar" gibi bir duyuru yaparak bu karışıklığı benim açımdan arttırmıştır. Ben de böyle bir karışıklığın olması nedeniyle yanlış sınıfta olduğumu düşünmeyerek gözetmenin isteği ile kağıdın arkasına imzamı atarak sınavıma devam ettim.

Üniversite'de çoğu sınavın ortak yapılıyor olması ve sınıfıların sürekli karıştırılıyor olması nedeniyle hiçbir şeyden şüphelenmeden sınavı sonuçlandırdım.

Notların açıklandığı bilgi ekranında final sınavına girmedi yazısını görünce, okul yönetimini konuyla ilgili olarak bilgilendirerek hatanın düzeltilmesini rica ettim. 2 hafta süren görüşmeler sonunda kağıdımın ve imza kağıdının bulunduğunu ve ders öğretmeni tarafından değerlendirmeye alınacağı söylendi. Bu olaydan 2 gün sonra da yanlış sınıfta sınava girdiğim için sınavımın değerlendirmeye alınmayacağı söylendi.

Dersin hocası, sınavımı okumayı kabul ederken, bölüm başkanının onaylamaması üzerine dersten kalacağım söylendi ve şu anda bununla boğuşuyorum.

Bu durumda yapabileceklerim ve hukuksal haklarım konusunda sizden bilgi alabilir miyim?