Turkcell A.S. ye bağlı bulunan telefonumun aboneliğini 09/01/2009 tarihi itibari ile ''Herkesle 60 dakika'' tarifesine geçirdim. yani her yöne 60 dakika konuşmak şartı ile Ötv ve Öiv dahil olmak üzere 14.50 tl ye konuşabilecektim. Aboneliğimin daha ilk ayında bana gönderilen mesaj da faturamın 33.60 TL olduğu bildirildi. Hemen Turkcell' e ait olan 444 0 532 nolu müşteri hattını aradım. yaklaşık bir 10 dakika sonucunda müşteri temsilcisine ulaşabildim ve derdimi anlattım. Aldığım yanıt şöyle idi. telefon görüşmem 44 dakika mesaj ücreti ise 17 tl imiş. ben kendisine çok nadir (mesela ayda en fazla 1 kere )mesaj kullandığımı arkadaş çevremle daima arama yaparak iletişim kurduğumu söylediğimde beni konuyu açıklığa kavuşturabileceğini söylediği yetkili diğer bir kişiye aktardı. mazereti ise ekranda mesaj bilgilerimi göremediği idi. Neyse bir 10 dakika da burada bekledikten sonra çıkan bayan arkadaş derdimi ikinci kez dinledikten sonra benim telefonda bir kaç dakika beklememi ekranda bilgilerimi kontrol edeceğini söyledi. 5-10 dakika beklettikten sonra ekranın açılmadığını, sistemin çok yavaş ve yoğun olduğunu ve akşam saatlerinde aramamı rica etti. anlayışla karşılayıp telefonu kapattım. akşam olduğunda 444 0 532 yi tekrar arayıp yine zorlukla ulaştığım ve o gün konuştuğum 3. turkcell temsilcisine derdimi yine anlatarak kullanmadığım mesaj için neden para ödemek zorunda olduğumu veya dışarıdan gelen mesajlara para ödemek zorunluluğum olup olmadığını sorduğumda beni bu konuda aydınlatamayacağını beni yetkili diğer arkadaşına aktaracağını söyledi. ya sabır çekerek bekledim ve nihayet 15 dk. sonra diğer temsilciye yine derdimi izah etmeye çalıştım. Aldığım cevap yine aynı idi;
-bir kaç dakika bekleyin bilgilerinizi ekranda görmeliyim.
Peki bekliyorum deyip beklemeye başladım fakat sonuç yine aynıydı ve şöyle dedi;
-sistem açılmıyor beyefendi bizi 1 saat sonra arayabilir misiniz?
bir daha aramaya vaktim olmadığını ekranın açılıp gerekli cevabı alabilmek için gerekirse 2 saat telefonda bekleyeceğimi söylediğim de ona karşı anlayışlı olmamı diğer abonelere yardımcı olması gerektiğini söyledi. Bende bana yardımcı olamazken diğer abonelere nasıl yardım edeceğini söylediğimde
-bakın beyefendi telefonu kapatmam gerekiyor eğer cevap almak istiyorsanız tekrar aramanız gerekiyor
diyerek teşekkür edip kapattı. anlayacağınız ben ödemek zorunda bırakıldığım mesaj ücretinin nereden geldiğini öğrenmek istediğimde milyonlarca abonesi olan bir kurumun benim kaç dakika telefon görüşmesi yaptımı gördüğü ekran ! nedense haketmediğim bir ücrete nasıl maruz kaldığımı öğrenmek istediğimde ! bir türlü açılmıyor. nerelere başvurmam konusunda yardımlarınızı bekliyorum.