ben 2004 tarihinde emekli olup banka alacagını tahsiline yönelik emekli maaşıma 2004 itibaren ihtiyati tedbir kararı aldırdı.mahkeme ssk tabi olan emeklilerin maaşlarına haciz konulamaz kararına uyarak haciz uygulamayıp.tedbir kararı konulamaz uygulaması bulunmdıgından maaşımın tamamı üzerinden tedbir kararı verdi. benim burda öğrenmek istediğim.emekli maaşlarına 657 sayılı kanuna göre olanlara %25 SSK olanlara haciz kararı olmazken nasıl olurda tedbir kararı alınıyor.tedbır kararı %25 alınmış olsa beni zor duurumda bırakmıyacak.her duruşmada talebimiz oluyor trdbirin kaldırılması için.ama nafile tedbirin devanı veriliyor.pek mahkme sononda ne olacak diye merak ediyorum.bloke maaşın tamamı alınacak yoksa 25 mi alınacak.hakim takdiri kanun üzerindemidir acaba. şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

bu ülkede hak hukuk varmı lütfen yazınız.
değeli arkadaşlar susma susma sırada sana gelecek diye bir solgan vardır gercekten ne kadar doğru bir sloganmış.insanın başına gelmiyince başkasının acısını pek anlamıyormuş.bugün 27.7.2009 tarihinde izmir 21 icra dairesinde maşşımın tedbir kararına istinaden blokede tutulam emekli maaşımın tümünü alacaklı tarafından alındığını gördüm dünya başıma yıkıldı sanki.hani hak hukukta eski ssk tabi olanların ve yeni SGK munda maaşlara haciz konulamazdı bırakın %25 icradan alınmayı maaşımın tamamını alıyor alacaklı.bu nasıl bir adalet işleyişi.tamam borcumuz var ama bizimde yaşamak için tek gekir kaynağım olan emekli maaşımın tamamını almakta neyin nesi sanki ölüme mahkum eder gibi.demeki şu soru geliyor aklıma hani eski yargıtay başkanının bir beyanı vardı benim hakimim savcı cüzdan ile vicdan arasında kalmamalı diye galiba savcılarımızla hakimlerimiz cüzdan arasında kaldı gibime geliyor.siz ne dersiniz.