Arkadaşlar,
benim bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.Müdür yardımcılığı atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığını mahkemeye vermiştim.Bölge İdare Mahkemesi açtığım dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verdi.Söz konusu atamalarda tercihlerim köy okullarınaydı.Şimdi yeni atamalar yapılacak ve büyük ihtimalle şehir merkezinde bir okula atanacağım.Bölge İdare mahkemesinin kararının uygulanmasını istemek zorundamıyım yoksa hiç sesimi çıkarmadan yeni atamalarımı beklemeliyim.başvurduğum yeni atamaların gecikmesi veya başka bir aksilik çıkması durumunda mahkeme kararının uygulanmasını isteyebilirmiyim?Yani mahkeme kararının uygulanmasında süre sınırı varmıdır?örneğin 1 yıl sonra bu mahkeme kararının uygulanmasını isteyebilirmiyim?
2577 sayılı yasanın 28.maddesi uyarınca en geç 30 gün içinde yürütmeyi durdurma veya iptal kararın idare uygulamak zorundadır. Eğer uygumaz ise TCK 257.madde yer alan görevi kötüye kullanma suçu oluşmuş olur.
Özetle 8 yıl süresi içinde dilediğiniz zaman uygulanmayan mahkeme kararı ile ilgili başvuru yapıp gereğinin yapılmasını sağlayabilirsiniz.
teşekkürler.Yalnız tereddüt ettiğim bir kaç husus var.yardımcı olursanız sevinirim.Bunlardan birincisi, mahkeme sürecinin devam ettiği,bu kararın tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma kararı olduğu iptal kararı olmadığı,süreç sonunda mahkemeyi kaybedebileceğim söylendi.Bu konuda fikriniz nedir?
Diğer bir husus yeni atamaları bekleyip atamam olduğu taktirde mahkemeden aldığım haktan feragat edebileceğim yönünde.feragat edersem bir daha mahkeme kararı ile hak talep edebilirmiyim yoksa 8 yıl sürecek olan hakkım yanarmı?
Yine bir diğer husus mahkeme kararının uygulanmasını istemesem yani idareye bildirmezsem bir sorun olurmu?Yanılmıyorsam Savcılığa suç duyurusunda bulunmadığım zaman idare yönünden bir suç söz konusu olmaz.Peki ben bu konuda yani mahkeme kararıyla hareket etmediğim zaman hukuki ve idari yönden sıkıntıya girermiyim?
teşekkürler.
teşekkürler.Yalnız tereddüt ettiğim bir kaç husus var.yardımcı olursanız sevinirim.Bunlardan birincisi, mahkeme sürecinin devam ettiği,bu kararın tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma kararı olduğu iptal kararı olmadığı,süreç sonunda mahkemeyi kaybedebileceğim söylendi.Bu konuda fikriniz nedir?
Diğer bir husus yeni atamaları bekleyip atamam olduğu taktirde mahkemeden aldığım haktan feragat edebileceğim yönünde.feragat edersem bir daha mahkeme kararı ile hak talep edebilirmiyim yoksa 8 yıl sürecek olan hakkım yanarmı?
Yine bir diğer husus mahkeme kararının uygulanmasını istemesem yani idareye bildirmezsem bir sorun olurmu?Yanılmıyorsam Savcılığa suç duyurusunda bulunmadığım zaman idare yönünden bir suç söz konusu olmaz.Peki ben bu konuda yani mahkeme kararıyla hareket etmediğim zaman hukuki ve idari yönden sıkıntıya girermiyim?
teşekkürler.
CEVAP:
1-2577 sayılı yasanın 27/2.maddesinde " Danıştay veya idari mahkemeler, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler." hükmü yer almaktadır.
Oysa iptal kararı sadece hukuka aykırılık koşulu olması halinde verilir. Özetle, yürütmeyi durdurma kararının verildiği bir dosyada, sahte evrak vs bir olumsuz durum olmadığı sürece iptal kararı gelir. Bu hususta rahat olun....
2-Diğer bir husus yeni atamaları bekleyip atamam olduğu taktirde mahkemeden aldığım haktan feragat edebileceğim yönünde.feragat edersem bir daha mahkeme kararı ile hak talep edebilirmiyim yoksa 8 yıl sürecek olan hakkım yanarmı?
8 yıl süre derken ben, mahkeme kararını yerine getermeyen görevlilerini TCK 257.maddede yer alan suç dolayısı ile şikayet edebileceğiniz ve bu suçun zamanaşamı süresinden yola çıkarak bu sonuca ulaşmıştım.
Sizin açtığınız davanın sonucunda feragat etmeniz, anlamsız ve çelişkili bir durum olur. İlk işlemin tersine kendi isteniğinizle atanmış gibi bir durum ortaya çıkar kı, bu durumda bir daha dava açsanız, büyük bir ihtimal ile karar, idare sizin talebinize uygun ve başka bir işlem tesis etmiş. İlk davadan ayrı olan bu süreçte açacağınız ikinci bir davada karar aleyhinize çıkacaktır.
3-mahkeme kararlarıın yerine getirilmesi, davacının tekelinde olan bir husus değildir. Hukuka aykırılığı mahkeme kararı tescilli bir davada, davacının yararı kadar kamunun yararına göre, o mahkeme kararının yerine getirilmesi esasen gereklidir. Ama bu sorun sizin değil, idarenindir. Ancak bu durumda sizde büyük bir çelişkie imza atmış olacaksınız.
teşekkürler önder bey, zaman ayırıp da cevap verdiğiniz için.
Son bir soru sorabilir miyim? anladığım kadarıyla mahkeme kararının uygulanması zorunlu.Ben dava sonucunu ve talebimi idareye bildirmezsem bile karar idareye ulaşacak ve gereğini yapmak zorunda kalacak.Ben de eğer mahkeme kararına uymazsam bu konuyla ilgili açacağım davaları kaybedeceğim.Aslında benim korkum şu,mahkeme kararıyla atandım diyelim ya iptal kararı gelmezse idare mahkeme kararına itiraz eder de itirazı kabul edilirse o zaman napacağım.bu atamaları da kaçırmış olacağım.
peki idareyle anlaşma yoluna gidilemez mi?Yani mahkeme kararına uymuş gibi ama yeni atamalar yönünden atamam yapılsa.Böyle bir şey olabilir mi?
Özür dilerim aklıma gelen başka bir şey de iptal kararı çıkmadığı için ,mahkeme henüz sonuçlanmamış sayılmıyormu?Yani yeni atamalara göre atamam yapılır,
iptal kararı çıkarsa uygulanmıştır denilir,eğer iptal kararı çıkmazsa zaten yeni atamalara göre atandığım için bana zararı olmaz.
Tekrar özür diliyorum,bir soru dedim ama yazdıkça çoğaldı,bunlara da cevap verirseniz memnun olurum ve bir daha sizi rahatsız etmem.
ben de aynı nedenle idare mahkemesine dava açmıştım. fakat idare mahkemesi Yd ret kararı verdi. bende bölge idare mahkemesine itiraz ettim.fakat bölge idare mahkemesi itirazımı ret etti. dava esastan devam ediyor.
,
http:www.hukuki.netshowthread.php52642-Bolge-idare-Mahkemesi-Kararinin-suresi,
idare mahkemesi ne kadar sürede karar verir,
idari mahkemelerde karar süresi,
bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı ,
idare mahmemelerinde karar suresi,
idari mahkeme süreci,
idari mahkeme karar veme suresi varmi,
idare mahkemesi karar süreleri,
idare sonuç suresi,
bölge idare mahkemesi kararları ne kadar sürer,
idari mahkemelerin karar verme süresi normal midir,
ankara idare mahkemeleri karar suresi,
ankara bolge idare mahkeme karari ne kadar surede cikar,
bölge idare mahkemesine itiraz cevap süresi,
idari mahkemelerin karar verme süresi,
idari mahkemeler ne kadar surer,
idare mahkemesi hakim karar verme süresi,
idari mahkemelerde karar verme süresi,
bolge idare ,
idari mahkeme karar suresi ne kadar,
bolge idare mahkemesi karar verme suresi
Bir atama mevzusu nedeniyle Çanakkale İdare Mahkemesine iptal davası açtım. Mahkeme dosya hakkında red kararı verdi. Bende bunun üzerine Edirne Bölge...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku