SAYIN SİTE YÖNETİCİLERİ
Böyle bir sitenin varlığıyla bizleri devamlı aydınlattığınız için öncelikle teşekkür ederim.Benim bir sorunum var ve sizlerin yine derin bilgileriyle aydınlanmak ve hangi yolda ilerlemem konusunda sizlerin görüşlerini rica ediyorum.Ben 1997 senesinde şu an ki iş yerimi kiraladım.Profilimde belirttiğim üzere bayan kuaförlüğü yapmaktayım.Bundan 4 yıl önce mülk bir başka kişiye satıldı.Kiram da yeni kiracı düzeyinde artırıldı ve kontratımda '%30' artırım olacak şeklinde düzenlendi.Uzun zamandır aynı yerde ve belirli bir müşteri potansiyelim olduğu için şartları kabul etmek zorunda kaldım.Ancak günümüzün şartları artık bu artışlara yetmemeye başladı.En son geçen yıl mülk sahibinin yasal olmayan artışlarına itiraz ettim.İlk anlaşmamızda 150 TL idi.Bu yıllara kadar kiram 325 TL oldu.Bu yıl ise benden talebi 500 TL.Aksi takdirde iş yerini boşaltmamı,önce şifayen daha sonra 04.02.2009'da bana bir ihtarname göndererek belirtti. Kontratım 31.05.2009'da doluyor.İhtarnameyi kısaca size özetliyeyim efendim.(Muhatabın bu taşınmazın kira akti 31.05.2009 tarihinde sona erecektir. Mecuri kendi ihtiyacımda kullanacağımdan kira akdini yenilemeyeceğini vs...)Mülk sahibi Kars'ta yaşamaktadır ve amcası kira almaya geldiğinde 'Sana yalan söylüyor,sen gününde ödemeleri yapan birisin.Sana neden böyle yapıyor?'diye söyledi.Efendim sizlerden öğrenmek istediğim ben 12 yıldır burda işyeri işletiyorum.Bir duyumuma göre;
1-)Beni bu şekilde çıkartamayacağı,talep ederse de benim mağduriyetimi karşılaması gerektiği (Takdir edersiniz ki esnafım ve burda müşteri potansiyeli oluşturmam oldukça zamanımı aldı yeni bir yerde herşeye baştan başlamam ve bu sürede mali olarak zorlanmam demek.)Bu duyumun ne kadar gerçek olduğu ve benim ne kadar faydalanabileceğim ?
2-)Dava açması halinde benim maddi,manevi zararım ne olur?Çünkü ihtarnamede mahkeme ve avukatlık ücretlerini de davayı karşı taraf kazanması durumunda bana ait olacağı belirtilmiş.Biraz uzun bir forum oldu.Ancak olabileceklerden oldukça endişe duyuyorum.Hoşgörünüze sığınıp,teşekürlerimi iletiyorum.
SAYGILARIMLA...