Merhaba,

Oncelikle okuyup ilgilenen herkese simdiden cok tesekkur ederim.

Kisaca konuya girecek olursam, ben universite ogrenimin boyunca -4 sene- hem ogrenim hem de harc kredisi aldim ve okuldan 2004 de mezun oldum. 2006 da odeme ile ilgili gelmesi gereken evrak bana gelmedi. 2008 in son gunlerinde gelen mektupta da borcu 1 ay icinde odemem gerektigi yoksa haciz islemlerinin yapilacagi yaziyormus. Yaziyormus diyorum cunku ben turkiye de yasamiyorum, evlilik sebebiyle yurtdisina tasindim ve yaklasik 2.5 senedir yurt disindayim. telefonla gorustugum yetkililer turkiyeye gelme durumunda cikista gumrukte cikisimin yapilmayacagi, amme borcu sayildigi icin direk vergi borcu gibi islem gorecegi soylendi. su anda calismiyorum ve hicbir gelirim yok, esim yabanci ama yinede bu borcun evlilik bagimiz oldugu icin onun uzerine gecme ihtimali var mi? ve gorevlilinin dedigi gibi yurt disina cikisim engellenir mi? odenmedigi takdir de hapis cezasi var midir? halen adres ailemin adresi oldugu icin haciz gelirse ailemin evine mi gelir? ayrica okula baslarken yasim 18 inin altinda oldugu icin kefilim babam olmustu ve zaten krediyi babam istemisti ve ilk kurusundan son kurusuna kadar o kullanmisti, ben odemedigim takdirde ondan temin edilir mi? bu kadar kisa bir yazida bu kadar cok soru sordugum icin mazur gorun, cok endiseliyim, ve cevap verirseniz cok minnettar kalacagim. Ilginiz icin simdiden cok tesekkur ederim.
Saygilarimla