merhaba sitenizdeki bilgileri sürekli okuyorum. bir firmada pazarlama müdürüyüm. reel olarak avukatlardan bilgi aldım ama yeterli gelmedi daha doğrusu istediğim bilgiyi vermediler.

2008 yılı ocak ayına ait 10.000 tl senetli şahsi alacağım bulunmaktadır. Senedi veren borçlu'nun ikametgah adresi yoktur. Borçlu inşaat firmalarında görev alan biri olarak sürekli şantiyelerde ikamet etmektedir. Borçlu ssk emeklisidir.

Kendisini 3 yıldır arayıp borcu ödmee konusunda ikna çabalarıma rağmen genellikle atlatma söz verip yerine getirmeme gibi davranışlarda bulunmaktadır. Son 1 aydır da telefonlarıma cevap vermemektedir. Daha önce ikametgahına 2 defa haciz işemi gerçekleşmiş ama resmi ikametgahında oturmadığı ortaya çıkmış ve başka şahısların oturduğu ortaya çıkmıştır.
Bu açıklamalara göre sormak istediğim şudur;
1-kanuni ve iyiniyet kuralları çerçevesinde her yok ısrarla denenmiş ama bir sonuç alınamamıştır.
2-kanuni yollardan ilgili şahsa haciz gönderemiyor olmam sebebiyle bu alacağımı kimden tahsil edebilirim.
3-borçlunun iki adet kız çocuğu evli olmakla birlikte bunlardan tahsilat etme imkanım var mı?
4-borçlunun şu anda çalıştığı işyerini tespit etsem borçlu adına haciz gönderebiliyorum işyerini ilgilendiren bir durum var mı?

bunları bir çok avukata sorduğumda kanuni ikametgahına gideriz evinde bir şey yok olmaz diyor. iyide bu işin oluru nedir onu öğrenemiyorum öğrenebilsem ona göre kanuni süreci başlatacağım. tüm görüştüm avukatların söylediği anlaşıp bulup alacaksın. ama 3 senedir alamıyoruz şahıs vermiyor ve sürekli atlatıyor. emekli maaşına haciz koydursak ssk olduğu için iptal ediliyormuş dedi avukat onuda yapamıyoruz.

haklıyken yaptığımız masraflar ve inanılmaz üzüntü yaşarken birde haksız hale geliyoruz. eğer bunun bir yolu varsa bilgilenip avukatlara şu yolu izlemeliyiz diyeceğim. avukatın bana demesi gereken yolu ben yaptıracğaım kısacası erğer bilgi verirseniz teşekkürler