Arkadaşlar merhaba.

Ben daha önce a2 ehliyeti almak için kursa başvurmuştum ve kustan sonraki sınav evrelerini başarılı bir şekilde geçip sertifikamı elime aldım. Ehliyet almam için sadece sertifikamla beraber gidip Emniyet Sarayı'ndan yaklaşık 150-200 lira karşılığında ehliyetimi alacaktım fakat almadım. (Bu konuda ayrıca bir sıkıntı, para alabilmek için ne yapacaklarını şaşırdılar sanırım...)

Bundan 10 gün önce yani 04.02.2009 tarihinde Ankara/Tandoğan kavşağında trafik memurları motorumla çevirdiler. Ehliyet ruhsat dediklerinde ruhsatımı uzattım ve ehliyet yerine sertifikamı uzattım. Memur bey sabahın saat 9 u dedim bırakın ben gideyim ehlietimi alıp da geleyim. Ama tamamen anlayışsız birine denk geldiğimi olay yerinde 265tl yazdıktan sonra anladım . Ayrıca mahkemeye de sevk etti. Aracı da hemen park a çektiler. Bende hemen ehliyetimi gittim emniyet sarayından aynı gün aldım. Adliye Sarayına gittiğimde ise hiç sorgu sual olmadan oradan oraya gönderdiler ve en sonunda elime verdikleri kağıtta mahkeme sonucu gibi bir kağıt vardı. Evet daha kimsenin karşısına çıkmadan mahkemenin de bana ve ruhsat sahibine ayrı ayrı ceza verdiğini gördüm. Olay yerinde yazılanla beraber toplam 1000 tl yi geçti. Fakat ehliyetime bakıyorum ayın 4ü, birde cezaya bakıyorum ayın 4ü. Hele birde mahkemenin sonuç kağıdına bakıyorum ayın 5i.

Arkadaşlar konuyla ilgili haklarımı bilmiyorum. Ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sabırsızlıkla bekliyorum...