Değerli arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, vakit ayırıp aydınlatırsanız çok memnun olurum teşekkür ederim.

2007 yılında ani ölümle vefat eden merhum M'nin çocukları olmadığı için tek mirası olan evi, 6 pay edilerek üçü 35 yıl birlikteliği olan eşine, diğer üçü ise merhumun kardeşlerine taksim edilmiştir.

Merhumun kardeşlerinden birisi, hissesini herhangi bir karşılık beklemeden merhumun eşine vermiştir. Daha sonra bu kişi bir müddet sonra vefat etmiştir.

Diğer iki kardeşi ise garaz ile mirastan paylarını almak istemektedirler. Merhumun kütükte kaydı olmayan iki çocuklu ölü bir kız kardeşi daha vardır. Bu bilgiler doğrultusunda...

Sorularım:

1) Hissesi çok olan merhumun eşinin, diğer payları satın almaya gücü yetmiyorsa durum ne olur?

2) Kütükte kayıtlı olmayan, iki çocuklu ve çok eskiden ölmüş olan merhumun kız kardeşine ait çocuklar da şu an arayış içindedirler. Onlar herhangi bir hak iddia edebilirler mi?

--> ikinci soruya bağlı olarak

3) Eğer bu çocuklar yani merhumun yeğenleri herhangi bir hak iddia edebilirlerse, daha önce payını merhumun eşine karşılıksız vererek daha sonra vefat eden kardeşinin hissesinide iptal edip tekrar bölebilirler mi?



Teşekkürler.

YÖNETİM:
Lütfen açtığınız ilk konudan devam ediniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?threadid=46595