merhaba.benim kızkardeşim eşinden yeni boşandı ve şuan hiçbir sağlık güvencesi yok,annem ve babamında hiç bir sağlık güvencesi olmadığı için ben onları üzerime sigortalı yaptım normalde boşanan bi kadın babasının üzerine geçer ve bütün sağlık hizmetlerinden faydalanır babamın benim üzerimden sigortalı görünmesi bu durumu değiştirirmi.boşanan kızkardeşim yeşil karta başvurdu ama alamadı bütün şartlara uygun olduğu halde. kızkardeşimin sağlık sorunları var ve bizim bunu karşılayacak gücümüz yok ne yapılabilir çok çaresiziz ve nereye başvurabileceğimizi bilmiyoruz bu konuda bize yol gösterirmisiniz?şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Boşanan kız kardeşiniz dediğiniz gibi babasının üzerine geçer ve artık o aile birliği içindedir.Babanızın sağlık güvencesi olmadığından yani kanunen size muhtaç göründüklerinden kız kardeşiniz de anneniz ve babanız gibi sizin sağlık güvencenize girebilir.Ancak sanırım burda kız kardeşinizin soyadını da değiştirmiş olması gereklidir.Gerekli yerlere başvurarak kız kardeşinizi de kendi sigortanıza dahil edebilirsiniz.
İyi günler...
Sayın Başak Şahin Hanımefendinin görüşlerine katılamıyorum. Sigortalı biri bakmakla yükümlü olduğu (anne,baba,çocukları,erkek çocukları da reşit olana kadar yada üniversiteyi bitirene kadar) kişilere sağlık karnesi çıkartabilir,öz kardeşine sağlık sigortası çıkaramaz.Soyadı değişikliğinin konuyla hiçbir ilgisi yok,Başak Şahin Hanımefendi görüşünü daha bir açıklarsa sevinirim... saygılarımla
Erkek kardeşin,kız kardeşine de bakmakla yükümlü olduğu kararını mahkemeden alabileceğini biliyorum.Tabi bunun için gerekli unsurları mahkemeye sunmalı;sağlık problemi,ekonomik yönden geçinememesi gibi noktaları hakime ispatlamalı.Ben böyle biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirim.Ayrıca buna dayanarak soyadının değişmesi lazım dedim,soyadı eski kocasının soyadıysa olmaz yani....
Ayrıca bana ööölleeee prenses,kont karısı,dük karısı,ingiltere kraliçesi yada sosyetik evin hanımı gibi "hanımefendi,hanımefendi" diye hitap etmenize gerek yok sayın Av. Ahmet Kezer.İsmimle bile hitap edebilirsiniz.Rahat olun yani....:D
Saygılar...
MK. m.364 ve 365 gereğince kardeşler arasında da nafaka yükümlülükleri vardır.Bir kardeşin diğer kardeşine nafaka yükümlüğü altında olması başka;sağlık karnesi çıkarması başka.Kardeş kardeşe nafaka ödeyebilir;fakat hiçbir surette sağlık karnesi çıkaramaz. saygılarımla
SAYIN AHMET KEZER EVET HER FORUMA AÇTIM SORUMU AMA İNANIN ÇOK ÇARESİZİM SORUMA YANIT BULAMIYORUM ÖĞRENMEK İSTEĞİM İKİ ŞEY VAR BİRİNCİSİ BABAMIN BENİM ÜZERİMDEN SİGORTALI OLMASI KARDEŞİMİN ONUN SİGORTASINDAN FAYDALANMASINA ENGEL Mİ.İKİNCİSİ ENGEL DEĞİLSE NEREYE BAŞ VURMAM GEREKİYOR.BAŞAK HANIMA DA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM KONUYA İLGİSİZ KALMADIĞI İÇİN AHMET BEY SİZEDE AYNI ŞEKİLDE TEŞEKKÜR EDİYORUM BU ARADA BAŞAK HANIMLA TATLI Bİ ATIŞMAYA GİRDİNİZ ÇOK HOŞ:))HEPİNİZE İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM
EĞER KARDEŞİNİZ ÇALIŞAMAYACAK KADAR HASTA VE YARDIMA MUHTAÇ İSE BU HEYET RAPORU İLE BELGELENDİRİYORSUNUZ,
HER ÜÇ SAĞLIK SAĞLIK KURUMUNDAN BABANIZIN VE KARDEŞİNİZİN
SİGORTA PRİMİ ÖDENMEDİĞİNE DAİR BELGELERİ ALIYORSUNUZ
1. DERECE YAKINI OLDUĞUNUZU BELGELENDİRDİĞİNİZ TAKDİRDE
KARDEŞİNİZ SAĞLIK YARDIMLARINDAN YARARLANABİLİR.
AYNI DURUM İKİ DAYIM ARASINDA GERÇEKLEŞTİR. DAYIMIN BİRİ ÇALIŞMAYACAK VE HAYATINI DEVAM ETTİREMEYECEK KADAR RAHATSIZDI. BUNU YUKARIDA BELİRTTİĞİM BELGELERİ ALARAK DİĞER DAYIMIN ÜZERİNDEN SAĞLIK YARDIMINDAN YARARLANDIRILDI.
Merhaba,
Evet,bende bu şekilde olabileceğini biliyorum,yani kardeşinizin kendine bakamayacağını söz gelimi aciz olduğunu herhangi bi hastaneden aldığınız heyet raporu ile ispatlayacaksınız.
Sayın AKOZ'un da 3 sağlık kurumundan kastı,sosyal sigorta kurumları olan Emekli Sandığı,SSk ve Bağ-Kur.
Bence bi deneyin,birşey kaybetmezsiniz.Bi de sizin bağlı olduğunuz sigorta kurumuna gidip ordaki bi yetkililere sorun derim,en iyisini onlar bilirler.
İyi günler...
Konuyla alakali olmayabilir ama bir sorum olacak. Bir yakinimiz askere gidecek ve bakmakla yukumlu oldugu bir annesi var. Annesi calismiyor ve kirada oturuyorlar. Turk silahli kuvvetlerinin bu durumdaki vatandaslara sagladigi bir yardim varmidir? Konuyla ilgili bilgi vermenizi rica ediyor, simdiden tesekkur ediyorum.
Kızkardeşinizin yeşil kart müracaatı reddedilmemelidir.
Yeşil Kart uygulaması ile sosyal yardım uygulaması birbirinden çok farklı uygulamalardır, ancak nedense zaman zaman hep 'yeşil kart' müracaatında sosyal yardıma ihtiyaç sahibinde aranan mağduriyet standardı dikkate alınır.
Oysa yeşil kart uygulaması nasıl başlamıştı bir hatırlamak lazım.
Yeşil kart HİÇBİR sosyal güvenlik kurumunda güvencesi olamayan vatandaşların tedavi giderlerinin karşılanması amacına hizmet eden bir uygulamadır. Bu sosyal devlet anlaşıyının bir ürünüdür.
3816 Yasa;
Kapsam
Madde 2 - Bu Kanun; hiçbir sosyal güvenlik kurumunun güvencesi altında bulunmayan ve bu Kanunun öngördüğü usul ve esaslar çerçevesinde belirlenecek aylık geliri veya aile içindeki gelir payı 1475 sayılı İş Kanununa göre belirlenen asgari ücretin vergi ve sosyal sigorta primi dışındaki miktarının 1/3'ünden az olan ve Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarının;
*Türkiye'deki yataklı tedavi kurumlarında yatarak görecekleri tedavi hizmetlerini ve her türlü masraflarını,
*Tedavi hizmetlerini verecek kurum ve kuruluşları,
Kapsar.
Ancak, herhangi bir sağlık güvencesi altında olanlara bağımlı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanması gerekenler, silah altında bulunanlar ve sağlık güvencesi olan yüksek öğrenim öğrencileri bu Kanun kapsamı dışındadır.
[B]Aylık gelir veya gelir paylarının hesaplanması
Madde 4 - [/B]
Bu Kanunun uygulanmasında; ikinci maddede öngörülen aylık gelir veya gelir payı, aynı hanede yaşayan eş, ana, baba ve çocuklar ile üçüncü dereceye kadar hısımların gelirleri esas alınarak hesaplanır.
Yukarıdaki fıkrada belirtilen hane halkı gelirinin hesaplanmasında herbir kişinin;
*Hizmet karşılığı olarak ücret veya yevmiye gibi nakdi gelirleri,
*Nakdi tarım gelirlerinin tutarı,
*Menkul veya gayrimenkul kira, faiz ve temettü gelirleri,
*Devletten, özel teşebbüslerden veya başka kişi ve kuruluşlardan elde ettikleri nakdi transfer ve hibe gelirleri,
*Yukarıdaki bendlerde belirtilen türlerden ayni gelirleri,
Gözönünde tutulur.
Hane halkının herbirinin yukarıdaki fıkraya göre elde ettikleri nakdi ve ayni bütün gelirlerinin toplamı hanede yaşayan hısımların sayısına bölünerek herbirinin gelir payının ikinci maddede belirtilen miktarın altında olup olmadığı tespit edilir
Saklı olan hükümler
Madde 11 - Özel kanunlara göre ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları olup da bu Kanuna göre Yeşil Kart talebinde bulunmayanların anılan kanunlardan doğan hakları saklıdır. Bu kanuna göre Yeşil Kart alacak durumda olmayanların ödeme gücünü aşan sağlık hizmetleri ile bu Kanun kapsamında olmayan sağlık hizmetleri ile bu Kanun kapsamında olmayan sağlık hizmetlerinin ücret ve bedellerinin karşılanmasında 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanununun hükümleri uygulanmaya devam edilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku