merhaba,

Yumuşak yüzlülüğüm dolayısıyla yakın bir akrabama işte kullanmak üzere benim üzerime 48 aylık taşıt kredisi ile bir araba aldık. Taksit ödemelerini akrabam yapıyordu. Arabayı kullanması için farklı bir ildeki şubesinde çalışan ortağına vermiş. Daha sonra bu ortakla borç yüzünden kavga ederek ayrılmışlar. Kredi borcunu da bu ortağı devraldı, yaklaşık gecikmeli de olsa 1 yıl kadar ödedi.
Bu ay, son ödeme tarihi 1 aya yakın geçmesine ve defalarca aramama rağmen ha yarın ha öbür gün ödeyeceğim demesine rağmen ödemedi. Şimdi de telefonlara çıkmıyor ve benimde uykularım kaçıyor. Bu durumda arabanın benim üzerime olmasını göz önünde tutarak yasal olarak ne yapabilirim? Adam ortadan kaybolduysa bulmam mümkün değil gözüküyor. Araba çalındı diyerek polise de başvuramam, çünkü aslında çalınmadı. Böyle bir durumda yasalar ne diyor. Bilgisi olan varsa, özellikle hukukçu arkadaşlarım yardımcı olursa çok memnun olurum. Tabirimi mazur görün bir enayilik yaptım ve kendime çok kızıyorum zaten. Yorum yaparken bunun farkın olduğumu bilin lütfen ve siz siz olun aman ha başkası için kendinizi böyle zor durumlara sokmayın, şimdiden çok teşekkür ederim, saygılarımla...